17 Септември, 2024 18:30, обновена 17 Септември, 2024 20:49 11 890 141

Мосад не прощава на врага! Пейджърите на членове на "Хизбула" започнаха да се взривяват, броят на жертвите се увеличава постоянно

  • хизбула-
  • мосад-
  • израел-
  • ливан-
  • хамас-
  • хасан насрала

Експлозиите се случиха на фона на ескалиращото насилие между Израел и "Хизбула", които водят трансгранична битка след избухването на войната в Газа миналия октомври в най-лошата такава ескалация от години

Мосад не прощава на врага! Пейджърите на членове на "Хизбула" започнаха да се взривяват, броят на жертвите се увеличава постоянно - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Стотици пейджъри се взривиха почти едновременно по цялата територия на Ливан и в части от Сирия днес. Загинаха най-малко осем души, включително членове на "Хизбула" и дете, а иранският посланик в Ливан беше ранен, съобщиха властите и ливанското шиитско движение, цитирани от Асошиейтед прес.

За взривовете, които приличат на сложна, дистанционна атака, при които бяха ранени и над 2750 души, беше обвинен Израел, като това се случва в условия на високо напрежение по израелско-ливанската граница, отбелязва АП. Израелската армия отказа да коментира.

Ливанският здравен министър Фирас Абиад каза, че 200 от ранените са в критично състояние.

Иранската официална осведомителна агенция ИРНА съобщи, че посланикът на Иран в Ливан Моджтаба Амани също е бил ранен от взривил се пейджър и е получил повърхностни наранявания, за които е получил лечение в болница.

На снимки и кадри от южните предградия на Бейрут, разпространени в социалните мрежи и местните медии, се виждат хора, лежащи на паважа с рани по главите или по телата близо до джобовете на панталоните си.

Лидерът на "Хизбула" шейх Хасан Насралла е предупреждавал членовете на групировката да не носят мобилни телефони, тъй като те могат да бъдат използвани от Израел за проследяване и нанасяне на целенасочени удари.

Ливанското Министерство на здравеопазването се обърна с призив към всички болници да бъдат в готовност да приемат спешни случаи, а също и към всички притежатели на пейджъри да избягват да използват безжичните устройства.

Фоторепортери на Асошиейтед прес от мястото на събитието съобщиха, че спешните отделения са претоварени от пациенти, много от които са с наранявания по крайниците, като някои са били в тежко състояние.

По данни на ливанската Национална новинарска агенция (ННА) болниците в Южен Ливан, долината Бекаа на изток и в южните предградия на Бейрут приканват хората да даряват кръв от всички групи. Всички тези райони са известни със силното присъствие на "Хизбула".

ННА посочи, че в южните столични предградия и на други места "пейджърите са били взривени чрез сложна технология, като се съобщава за десетки ранени".

Когато се нагреят прекалено, литиевите батерии могат да започнат да пушат, да се стопят и дори да се запалват. Зареждаемите литиеви батерии се използват в редица потребителски стоки, от мобилни телефони през лаптопи до електрически коли. Температурите на горене на литиеви батерии могат да достигнат до 590 градуса по Целзий.

Всичко това се случва в обстановка на засилено напрежение по границата между Ливан и Израел. Ливанското шиитско движение "Хизбула" и израелските сили от повече от 11 седмици влизат в почти ежедневни бойни стълкновения помежду си на фона на войната между Израел и съюзника на Хизбула "Хамас" в Газа.

Боевете взеха стотици жертви в Ливан и десетки в Израел и прогониха от домовете им десетки хиляди хора от двете страни на границата. Днес Израел обяви, че спирането на нападенията на Хизбула на север, за да могат жителите на тези райони да се приберат по домовете си, вече официално е една от целите на войната.

Израел в миналото е ликвидирал бойци на ливанското шиитско движение чрез минирани мобилни телефони, а според мнозина тъкмо Израел стои зад атаката с компютърния вирус "Стъкснет" срещу иранската ядрена програма през 2010 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 114 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АБВ

    187 142 Отговор
    Браво никаква милост към терористите

    Коментиран от #82, #92, #122

  • 2 хмм

    190 6 Отговор
    Те и телефоните ще почнат да взривяват.

    Коментиран от #6, #97

  • 3 тия още

    123 17 Отговор
    с пейджъри ли го карат.

    Коментиран от #19

  • 4 за амер. демокрация става дума

    81 43 Отговор
    Хилари Клинтън смята, че американците трябва да бъдат вкарани в затвора за „погрешни“ публикации в социалните медии.

    „Те могат да бъдат изправени пред граждански или наказателни обвинения, това би било най-доброто възпиращо средство“, каза бившият кандидат за президент на САЩ по MSNBC.

    Коментиран от #33, #100

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Някой

    49 43 Отговор

    До коментар #2 от "хмм":

    Ще почнат, ама само в комунистически ръчички.
  • 7 АУУУУУ

    40 37 Отговор
    хибриднатаВойна
    Материал на американското бизнес издание Fortune в прав текст призовава за спешното отстраняване на Кристалина Георгиева от поста директор на Международния Валутен Фонд.

    Заглавие: След 2 години сеене на руската пропаганда, МВФ се завръща в Русия в открита конфронтация със Запада.
    Обвиненията са, че МВФ се осланя в своите доклади за руската икономика, единствено да московската статистика, която от своя страна е изопачена, а ключови индикатори остават скрити.
    Така фондът реално обслужва машината за дезинформация и пропаганда на Москва в две посоки:
    дава аргументи на Путин да твърди, че икономически Русия просперира и обезкуражава санкциите, изтъквайки тяхната неефективност.
    В материала е цитирана Агате Демаре, глобален директор по прогнозиране в Economist Intelligence Unit - „Истинският проблем е в западните страни: експертите и медиите, цитиращи данни за икономиката на Русия, вероятно трябва да отделят време да поставят под съмнение техните данни, вместо да разпространяват тезите на Кремъл. ”
    Материалът е в светлината на скандалната новина от онзи ден, че МВФ планира да изпрати мисия в Москва, която да осъществи оценка на руската икономика и да даде съвети за нейното развитие. Девет европейски държави незабавно възнегодуваха, изтъквайки че е недопустимо МВФ да възстановява диалога със страна агресор и изразиха опасения, че това ще навреди на имиджа на МВФ.
    Fortune припомня скандала от преди три години когато Георгиева трябваше да
  • 8 Kaлпазанин

    59 62 Отговор
    То да видиш ,с пейджъри избиха "терористите" с тъпотиите си няяяяякои се опитват да ни правят на будали

    Коментиран от #12, #25, #111

  • 9 АУУУУУ

    40 32 Отговор
    Fortune припомня скандала от преди три години когато Георгиева трябваше да се оправдава за манипулиране на данните на Световната Банка, където тя заемаше поста на главен изпълнителен директор. Тогава разследване на одиторската компания WilmerHale, установи че под ръководството на Георгиева СБ е манипулирала данните за Китай за 2018 и 2020, за да изтика Пекин по-напред в класацията на годишните си доклади Doing Business. Разследването беше поръчано от новото ръководство на СБ, когато Георгиева ръководеше вече МВФ.
    Материалът на Fortune обвинява Георгиева, че обслужва авторитарните режими на Русия и Китай:
    "Антиамериканските, антизападните и проавторитарните пристрастия на Кристалина Георгиева като управляващ директор на МВФ станаха твърде опасни, за да бъдат игнорирани. Ние далеч не сме първите, които изразяват тези опасения. Много служители от администрацията на Байдън преди това публично изразиха липсата си на доверие в ръководството на Георгиева и имаше широко разпространени призиви за нейното отстраняване от висши избрани длъжностни лица в САЩ и от двете партии.
    Конгресменът Патрик Макхенри и Комитетът по финансовите услуги на Камарата на представителите призова за незабавното отстраняване на Георгиева тази пролет: „Работата на г-жа Георгиева както в Световната банка, така и в МВФ страда от етични пропуски...в самия МВФ, г-жа Георгиева е управлява в период, в който Фондът е бездействал, когато става въпрос за държане на Китай отговорен към междунар
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ГЕНОЦИД НАД ПАЛЕСТИНА

    50 66 Отговор
    Убийци

    Коментиран от #81

  • 14 Леля Гошо

    94 11 Отговор
    Някой наясно ли е как може да бъде "взривен" пейджър? Може ли по същия начин да бъде "взривен" мобилен телефон???

    Коментиран от #22, #36, #38, #103, #108

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Газа за 3 дни

    62 68 Отговор
    Какво стана, нещо се проточи специалната военна операция на еврейските нацисти срещу камиларите по джапанки!?
    Хамас развенчаха мита за смешната еврейска армия подпомагана от цялото НАТО.

    Коментиран от #131

  • 18 Наблюдател

    67 70 Отговор
    Сложете край на израелския терор и дайте свобода и независимост на Палестина!!!
    Българската държава официално е признала държавата Палестина, заедно с много други държави!!!

    Коментиран от #32, #106

  • 19 Разбира се

    32 46 Отговор

    До коментар #3 от "тия още":

    Тия пейджъри са най сигурното средство за комуникация. Нямат ДжиПиЕси не се нуждаят близки 4Г или 5Г кули-ретланслатори чрез коете може да се засича местоположение. А са на базата на старите мобифони както ги наричахме. И с криптирана комуникация
    Впрочем крупни бизнесмени които имат фирмени тайни и сега ползват стария тип простички телефони- но нови разбира се.
    А туй с "взривените" пейджъри от Израел е партенка. Просто партида дефектни батерии.

    Коментиран от #20, #55, #71

  • 20 Обезмозъчаването не прощава

    18 21 Отговор

    До коментар #19 от "Разбира се":

    дори на журналистите
  • 21 ти си будала

    14 31 Отговор

    До коментар #12 от "Краси":

    Кой ползва пейджъри в днешно време? Точно така!
  • 22 Зомбайо

    40 27 Отговор

    До коментар #14 от "Леля Гошо":

    Явно може. И ще бъде, ако не слушате и не изпълнявате америчките заповеди. Голям джакпот с тия телефони удари западът, не само подслушвателно и записващо устройство, но и както разкриха пред целия свят - елиминатор на неугодните плебеи! Към демокрация чрез масов държавен тероризъм, напред!!!
  • 23 Пешо

    62 7 Отговор
    Тия пейджъри трябва да са им били дарение от МОСАД!?
  • 24 реру

    36 1 Отговор
    Интересно, невероятно... но факт...

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 А Пундята

    35 15 Отговор
    дали ползва пейджър?

    Коментиран от #110

  • 28 ббрр

    43 36 Отговор
    Ама как вярват за аналогов нет копейките, а.Това ги чака руските орки.Перални, лаптопи, телефони, коли...скоро ще им ги пуснат без санции...Папп. Дуум..
    Само в пещерите ще е безопасно за тях ии чак тогава ще схванат какво и то иновации.
    Не вярват аа.
  • 29 стоян

    66 51 Отговор
    Другаре путинофили - сега разбрахте ли че евреите са едно от най умните племена на този свят а тия арабски цигани си мислят че са умни с тероризма си

    Коментиран от #69, #83, #93

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 стоян

    33 14 Отговор

    До коментар #18 от "Наблюдател":

    До 18 ком - само за палестинските терористи ли искаш свобода - а за кюрдските борци за свобода какво ти е желанието

    Коментиран от #132

  • 33 А бе

    33 12 Отговор

    До коментар #4 от "за амер. демокрация става дума":

    Много си се загрижил за американците, слабост ли са ти?
  • 34 Бум

    52 24 Отговор

    До коментар #26 от "Перо":

    Копейко, вече има доста клипчета в нета,как другарите от хизбулла гърмят като пуканки
  • 35 Последна бележка казаха

    4 1 Отговор
    Таквоз е
  • 36 Мда

    39 9 Отговор

    До коментар #14 от "Леля Гошо":

    Освен телефон, лаптоп, таблет, на Тесла боклуците също.
    Като се има предвид, че пейджъра паметта 100-200килобайта, а на днешните 12 гига байта не им стига...
    Всичко гледат и знаят трибуквените агенции.
    А китайците бяха забранили Тесли да спират на по-малко от 3 пресечки от посолствата им.
    Май "изкуствения интелект" ще се окаже взривяващо опасна.
  • 37 Абе кой

    14 28 Отговор
    ползва пейджъри в днешно време бре?

    Коментиран от #46

  • 38 инженер от службите

    42 14 Отговор

    До коментар #14 от "Леля Гошо":

    Може да се взриви телефонът на неудобния човек. Просто литиево-йонната батерия се дава софтуерно (или дистанционно) на късо, а този тип батерии не издържат претоварване по ток и се взривяват. Номерът е пак дистанционно да се знае, че човекът говори и е опрял телефона до ухото си. Но това за американците не е проблем, те произвеждат тези устройства и те си имат достъп до тях. Така че внимавайте в картинката и слушкайте и изпълнявайте, проблеми няма да имате.

    Коментиран от #40, #44, #60, #63

  • 39 Джон

    11 27 Отговор
    Който ползва Андроид да му мисли, там защитата е много слаба!

    Коментиран от #41

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 "Хизбула":

    32 8 Отговор
    Терора срещу терористите е несправедливост.

    Коментиран от #45

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Още преди почти 30 години

    42 7 Отговор

    До коментар #38 от "инженер от службите":

    Израел така уби шефа на бомбаджиите на Хамас, Яхия Аяш. Не съм сигурен дали намериха всички части от главата му.
  • 45 жалко, че

    8 2 Отговор

    До коментар #42 от ""Хизбула":":

    не мога да "ти" сложа още плюсове ... бъди здрав ...
  • 46 Е, как кой

    10 1 Отговор

    До коментар #37 от "Абе кой":

    В новината си пише.
  • 47 Диагноза

    27 19 Отговор
    Войните са еврейската жътва и прибирането на реколтата никога не е спирала .. почти всички войни по света са предизвикани от тях с цел ПАРИ И БОГАТСТВА ТЕ ПРИТЕЖАВАТ И ХОЛИВУД ..Е иврейски..
  • 48 нещастници

    17 16 Отговор
    холокост 2 започва, да си знаят и д а не ми риват....
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Анонимен

    27 24 Отговор
    Не случайно този народ е богоизбран
  • 51 Аз съм веган

    35 16 Отговор
    Копейките сигурно много страдат за терористите. Нека.
  • 52 Без име

    46 30 Отговор
    Шапка им свалям на евреите!Наистина са велик народ,на който за съжаление се налага да води войни ,за да се отбранява!

    Коментиран от #64

  • 53 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗

    37 19 Отговор
    Кво правят цивилизованите хора, а блатните са си още в тинята с галошите и калашките❗❗
  • 54 Калпазанин

    18 16 Отговор
    Тия са съюзници на онова страхливото с ботосса от бункера, мухахаа
  • 55 май си гледал

    3 2 Отговор

    До коментар #19 от "Разбира се":

    код олимп вчера?
  • 56 Марина Журавлёва

    32 41 Отговор
    Израел е страна - детоубиец, страна - бандит, страна - терорист! 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    Коментиран от #59, #65

  • 57 Илон М.

    20 6 Отговор
    Следващия път ще им гръмнат чиповете в главите.
  • 58 Истина е бе!

    13 2 Отговор
    Ауслендер: Това е от областта на фантастиката!

    Коментиран от #115

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 бай Даньо

    32 5 Отговор

    До коментар #38 от "инженер от службите":

    говориш глупости . Литиева батерия не се взривява тя се запалва. Много анти тесла пропаганда си погълнал. Проблема е че един път започнала да гори е трудно за гасене. Как се дава накъсо батерия софтуерно или пък дистанционно !? Възможно е да има хардуер които да е вграден за точно такива случай да шортва батерията но ако е така е по добре да вградят пластичен взрив с детонатор който се управлява от софтуер който е бъгнат предварително ... Тука вероятно става въпрос за друго очевидно службите на евреите са винаги напред от клетите араби и пак ги изненадаха с подставени устройства .

    Коментиран от #126

  • 61 дедо

    10 13 Отговор
    ам... разлика между телефон и пейджър май нашите журналя не правят, и... второ как ще накарат телефон да се взриви :) хайде малко... усещане да има
  • 62 Потресен

    23 12 Отговор
    Чакам пейджърите да се задействат в Кремъл

    Коментиран от #141

  • 63 дедо

    20 3 Отговор

    До коментар #38 от "инженер от службите":

    батерията се пали, а не взривява. Не знам какъв "инженер" си, но явно не си си взел държавните изпити
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Луиза Розова

    9 9 Отговор

    До коментар #56 от "Марина Журавлёва":

    Учат се от
    Кремъл .
  • 66 сънен сапьор

    15 0 Отговор
    По добре от батерия гърми Ц4.
  • 67 Хъхъ

    13 6 Отговор
    2100 терориста до този момент …..
  • 68 Анонимен

    10 3 Отговор
    Скоро и в оон
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Факти

    24 2 Отговор

    До коментар #19 от "Разбира се":

    Съмнително всички по едно и също време да гърмят. По скоро има замесена фирма за производство на батерии с експлозиви. Но това е въпрос на време да се установи , стига да има един не взривен ....
  • 72 прозрачни подлоги

    11 9 Отговор
    защо я въртите постоянно тази статия? платено ли ви е?
  • 73 Отмъщението се сервира студено

    15 7 Отговор
    Иранският посланик също пострадал. Май е откраднал чужд пейджър.

    Коментиран от #84, #116

  • 74 Факт

    20 9 Отговор
    Ей с делтапланери и по дцапанки ви пребиха. Каквото и да прявите резила е веднъж таковане и бой немат връшане.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Не е за радване!

    22 12 Отговор
    Допълнително наливане на бензин в огъня и озверяване на ,,Хизбула",срещу Израел...!
    Трябва да се търси мирно решение на конфликта...!

    Коментиран от #77

  • 77 Анонимен

    7 1 Отговор

    До коментар #76 от "Не е за радване!":

    Не господ знае, кой, кой е и историята го доказва.
  • 78 касапина

    19 9 Отговор
    С евреите шега не бива
  • 79 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    18 15 Отговор
    Ето това е тероризъм в най-често вид...
  • 80 Хе хе

    10 2 Отговор
    Пегас авно има и други функции, не само за подслушване хе хе хе.
  • 81 Каква Палестина?

    19 3 Отговор

    До коментар #13 от "ГЕНОЦИД НАД ПАЛЕСТИНА":

    Тези са ливански шиити.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Ех, стоянее

    9 11 Отговор

    До коментар #29 от "стоян":

    кой къде те хване, кравешка подложке!
  • 84 Невероятно

    10 3 Отговор

    До коментар #73 от "Отмъщението се сервира студено":

    прецизно
  • 85 Българин

    13 15 Отговор
    Българските медеи трябва да обявата даржавата произвела пеиджърите теса терористи. Утре и в България може дасе случи

    Коментиран от #117

  • 86 МАТА НА ХАРИ И НАШТА СМОТАНА МАРА ПИТАТ:

    11 1 Отговор
    ААА БЕ МОСАДЕ, ВИБРАТОРИТЕ И ТЕ ЛИ СА С ЛИТИЕВИ, ЗАРЕЖДАЩИ СЕ БАТЕРИИ БЕ? И АКО ДА, ПАК НА ПАЗАР ЛИ ЩЕ ХОДИМ ЗА ПРАВИ КРАСТАВИЦИ, МОРКОВИ, РЕПИЧКИ И ДРУГИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ?
  • 87 да бе, да

    18 6 Отговор

    До коментар #75 от "Иван":

    А на територията на Израел какво ползват, аналогови телефони с кабел ли? Но случилото се е сериозен повод да се замислим, защото се оказва, че войните вече стават отживелица. За какво са ти войни, скъпи оръжия, нерви и време, след като лесно можеш да избиеш цялото население на една държава с контролирано взривяване на батериите на телефоните? Израел отваря кутията на Пандора и ако човечеството оцелее след всичкото безумие, вероятно ще живее като в каменната ера.

    Коментиран от #90

  • 88 Гаранционна карта

    10 3 Отговор
    А тези, които не са от Хизбула? Ще им върнат парите за пейджърите ли?
  • 89 Пейджъри

    6 6 Отговор
    Те не бяха ли на мода преди 20-25 години...гати изостаналте чалми там.
  • 90 как пък да не

    13 5 Отговор

    До коментар #87 от "да бе, да":

    избиеш цялото население с подпалването на батерийте...ади по полека де с тия детски изказвания
  • 91 руми

    5 4 Отговор
    обичаме Великия Израел само от Пловдив- до Бунарджика!
  • 92 Точно така

    13 12 Отговор

    До коментар #1 от "АБВ":

    Ония образи с джапанките изстреляха хиперзвукова ракета и поразиха тел авив ! Нама пво , куполи муполи и други измишльотини! Бум и тряс от 2000км! Ти си вярвай на пропагандата!

    Коментиран от #94

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Хиперзвукова е само в руските медии

    10 4 Отговор

    До коментар #92 от "Точно така":

    Ликбез - ликвидиране на безпросветността:

    Всяка балистична ракета в заключителната фаза на полета си е хиперзвукова, включително ФАУ-2 на Вернер фон Браун. Хиперзвукова може да се нарече ракета, която може да маневрира при скорост 5М. Засега никой не се е похвалил, че го е постигнал.

    Високоточен е този боеприпас, който доставя 50% от енергията си в цел кръг с диаметър 10 метра.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Нико

    14 8 Отговор
    Мосад най-великите на света. Бийп бийп и буум.
  • 97 Те ги взривиха

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "хмм":

    Телефони, радиостанции и пейджъри.
  • 98 Браво браво

    14 4 Отговор
    Хизбула останаха масово без топки.
  • 99 Ха така

    12 5 Отговор
    И тези с чехличките и поличките от Йемен дано имат пейджъри.
  • 100 И в България

    9 8 Отговор

    До коментар #4 от "за амер. демокрация става дума":

    Също така трябва докато се изкорени любовта към Путлер.
  • 101 Е СЕГА ВЕЧЕ МЕ СПЕЧЕЛИ👍

    7 2 Отговор
    ВЕЧЕ ВЯРВАМ ЧЕ
    БЛАГОДАТНИЯ ОГЪН
    В БОЖИ ГРОБ
    НАИСТИНА СЛИЗА ОТ НЕБЕТО !!!!!😉
  • 102 Най интересното

    5 3 Отговор
    Е че пейджърите са изпратени от Иран на Хизбула. 5000 са взривени.
  • 103 Да да

    5 3 Отговор

    До коментар #14 от "Леля Гошо":

    Като се сложи взрив в устройството и след това с хакерски атака са повишава температурата на батерията и буууум.
  • 104 Версия

    13 4 Отговор
    Израел подслушва всички мобилни телефони в региона. За да се предпазят Хизбула решават да минат на пейджъри. Поръчват си един контейнер от Китай или Тайван. Мосад също поръчват един контейнер. Докато корабът плува от Китай до Бейрут израелците минират техните пейджъри и сменят контейнерите. 10 грама Ц4, взривен до главата на жертвата, нанася смъртоносни щети.

    Коментиран от #133

  • 105 Браво

    11 0 Отговор
    Има случаи Мосад убиват и с паста за зъби. Слагат отрова в нея, намират подходящ човек да я смени в банята на съответната мишена и след това лекарите не могат да разберат какво се случва.
  • 106 Такава държава

    7 6 Отговор

    До коментар #18 от "Наблюдател":

    Не съществува. Виж на картата. А това че по комунистическо време е призната от България не означава че съществува.

    Коментиран от #114

  • 107 Ами да

    5 4 Отговор

    До коментар #5 от "АУУУУУ":

    И с копейките също
  • 108 Може

    6 3 Отговор

    До коментар #14 от "Леля Гошо":

    Но не бой се щом не си от хизбула или кремъл няма страшно
  • 109 Вътрешна информация

    7 2 Отговор
    Пейджърите са били 5000 бр. Произведени са в Тайван от 3 компании. Доста съвременни са и изкарват 85 часа без зареждане. Попадат в Иран, където са им въвели софтуерен модул за декриптиране. Преди 5 месеца голяма част от тях са раздадени на личния състав на Хизбула в Ливан.
  • 110 Да се надяваме че да

    6 2 Отговор

    До коментар #27 от "А Пундята":

    Ако не, да му изпратим един за Коледа.
  • 111 Мииии

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Kaлпазанин":

    Ти новини не гледаш ли
  • 112 Последното съобщение е било

    10 4 Отговор
    Здрасти от Мосад
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Казуар

    13 7 Отговор

    До коментар #106 от "Такава държава":

    Палестинците никога не са имали цар и държава, за разлика от евреите.
  • 115 Гледам го

    1 1 Отговор

    До коментар #58 от "Истина е бе!":

    Всеки ден
  • 116 Не е откраднал

    2 2 Отговор

    До коментар #73 от "Отмъщението се сервира студено":

    Иран командва и него и хизбула
  • 117 Изпратени са

    7 6 Отговор

    До коментар #85 от "Българин":

    От Иран и раздадени ни висшето ръководство и командири на Хизбула. Така че обади се на тези с чалмите в Техеран и ги питай кой в Иран им е качил софтуер за криптирани съобщения.
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Ииии сега

    10 3 Отговор
    Хизбула няма топки да отговори на Израел. А за 72-те девици, които чакат на небето не ми се мисли.
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Дгх

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "АБВ":

    ,за такова като тебе,тези които са против Израел,са терористи или тези които са мюсюлмани. Видях статия,че хусите са пуснали ракета към Израел,ако не си я видял иди там да напишеш и за тях,че са терористи.
  • 123 Денис

    2 1 Отговор
    Е какво искате от Сталинка Георгиева ?
  • 124 Развитие

    4 1 Отговор
    Браво за уменият ход
  • 125 Ддд

    12 4 Отговор
    Значи може Мосад да организира операция с такъв мащаб срещу Хизбула, но са пропуснали организацията на 7 октомври от Хамас. Тези ни взеха съвсем за канарчета.... Цивилните жертви колко
    са... Е това ако не е тероризъм. Евреите се превърнаха в масови убийци по жестоки от нацистите.
  • 126 Ххххх

    5 1 Отговор

    До коментар #60 от "бай Даньо":

    Тия неща не стават ей така. Не трудно, но се изисква знаия и...достъп до устройстват
    Явно не ги разбираш нещата
  • 127 Роко

    8 1 Отговор
    Скоро същото ще го правят и с електричките, които карат някои...
  • 128 Аушвица

    4 2 Отговор
    До като последният ционист и последният ислямист не бъдат унищожени с огън и жупел мир по света няма да има!
  • 129 фейк

    4 1 Отговор
    Не може да бъде! Израел не се занимава с тероризъм!
  • 130 митко

    2 2 Отговор
    Взривяване на 2 мегатонна ядрена бомба в откритият космос ще реши всички проблеми.Електромагнитният импулс ще сложи край на всички еврейски мечти.Същото важи и за взривяването на подводните оптични кабели.Защо западът си мисли че държи козовете?
  • 131 Истината

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Газа за 3 дни":

    Без Турция !
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Сандо

    0 0 Отговор

    До коментар #104 от "Версия":

    Сменили са кораба по пътя......
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 граф Монте Кристо

    1 1 Отговор
    Имало е втора вълна от взривяване на пейджъри,интересно защо не са ги изхвърлили веднага след първите взривове,ще ги накарат да се свързват с телефони с шайби,с уоки-токи и с радиостанции с морзов ключ.По този начин евреите показват колко са коварни и подли,утре да не се оплакват ,когато никой няма да ги зачита за нищо.
  • 136 Цветослав

    2 1 Отговор
    Господ е Велик !!! Няма да прости на евреите. Те продължават да го разпъват на кръста с техните дела. Колкото и да е дълготърпелив вече краят идва.
  • 137 Георги

    2 0 Отговор
    И демоните не се мразят помежду си, защото са от един род. Но хората в своята омраза и безобразие надминават дори и демоните. В пълно подчинение на дявола.е човечеството. Жалко.
  • 138 Хлъц

    1 0 Отговор
    Вие не гледайте натам,а помислете за тук.Че както е тръгнало, хорър фантастичните филми, стават реалност.И както всички сте с капсуловани батерии,ако в даден момент ,решите да не слушкате..Цял свят си мисли,че капсолованите телефони в комплек с батерията са нарочно така замислени и произведени.Да върви бизнеса.Свършва цикъла на батерията- в кошчето.цялата машинария.Да не дойде момент,в който аналоговият ,стационарен телефон,да се превърне отново в луксозна придобивка.
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Колобъра

    0 0 Отговор

    До коментар #62 от "Потресен":

    Аз чакам еврейски п.. ра$$ да се задействат батериите ти във вибратора кога си си го заврял по евроатлантически отзАд