19 Септември, 2024 09:21 800 7

Албания изгражда първия си ски курорт

  • албания-
  • корча-
  • туризъм-
  • ски курорти-
  • инвестиция-
  • строителство

Той ще се намира в югоизточната част на страната

Албания изгражда първия си ски курорт - 1
Снимка: Shutterstock

Корча в най-скоро време ще стане известен град, благодарение на факта, че там ще бъде изграден първият ски курорт на Албания. Предприемачите решили да инвестират в югоизточната част на страната са австрийци, създали проекти на най-известните алпийски курорти в Австрия и Швейцария.

Стъпката, която са предприели албанските власти, са страната да се превърне и в зимна туристическа дестинация. През последните 10 години албанското крайбрежие буквално „кипи“ от строителство на морски курорти и плодовете вече са налице – разкриха се редица нови авиолинии между Тирана и много европейски градове, а туристическите компании предлагат изгодни почивки и споделят, че клиентите са им впечатлени от албанското крайбрежие.

Строи се и ново летище край Вльора, което трябва да е готово през март 2025 г. Инвестицията е на стойност 103 млн. EUR. Целта е страната да може да посреща повече туристи. В момента населението на Албания е 2.8 млн. души, а плановете на държавата е годишно тя да се посещава поне от двойно повече хора.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    7 1 Отговор
    Скоро както върви ще имаме граница с тях. Гледам по телевизията, всички северни плачат от безчинствата на албанците
  • 2 Новичок

    8 1 Отговор
    Ех как ще ги стигнем Албанците? Там нямат ли си герб, та така се развиват.

    Коментиран от #5

  • 3 Перо

    5 1 Отговор
    В БГ чуждия слугинаж, в лицето на зелените и баща му на Киро тъпиро, спряха изграждането на нови лифтове за да откажат чуждите туристи, които “висят” с часове сега!
  • 4 БОЧКО

    2 1 Отговор
    Страните, които не членуват в ЕС се развиват со пъти по-добре от нас. Такива са Албания, Сърбия, Черна гора, Босна и Херцеговина, дори Македония. Ние тъпчем не на едно място, ние вървим назад и назад. Уж европари, фондове, а развитието ни е като в 19 век. Вижте ни вагоните само, презастояването, кражбите, неработещите инструкции, здравеопазването, образованието... Явно хората, които ни управляват толкова си могат. Не стават, а и не питат, не искат друг да бърка в кацата с меда, всичко да е само за тях. Да, но кацата с меда е все по-празна и по-празна вече.
  • 5 Торбалан

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Новичок":

    Ако не знаеш от много време на власт е прУмянатЪ,и както виждаш всичко се скапа - цените рипнаха,чужди инвеститори напускат БГ

    Коментиран от #7

  • 6 ВЕЛИК БУЛГАР

    2 0 Отговор
    ТЕ ТИ ГАНЬО АЛБАНСКИ РЕОТАНИ! Я ДАЙТЕ ДА ПОПЛЮЕМ НЕМЕДЛЕНО.
  • 7 ВЪЗДУХ

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Торбалан":

    Аре излез от торбата вече!