25 Февруари, 2020 12:55 3 936 19

Вирусът достигна и Южна Италия

  • италия-
  • коронавирус-
  • вирус-
  • южна италия-
  • палермо-
  • сицилия

Става въпрос за италианка, която е пристигнала от Северна Италия

Вирусът достигна и Южна Италия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Първи случай на заразяване с новия коронавирус е регистриран в Палермо, на остров Сицилия. Става дума за италианка, пристигнала там от северния град Бергамо в областта Ломбардия, където е италианският епицентър на заразата.

Според телевизионния канал жената е била хоспитализирана снощи в болницата в Червело. Хората, с които е контактувала, са поставени под карантина, предава агенция АНСА.

По най-нови данни починалите от вируса в Италия вече са седем. До момента се знае за почти 230 заразени - повечето са в две северни области - Ломбардия и Венето, където са възникнали местни огнища на разпространение на коронавируса.

Във връзка с разпространението на новия коронавирус в Италия и по-специално Северна Италия, Министерство на външните работи препоръча на българските граждани, които пребивават или пътуват в Италия, да пътуват само в краен случай в районите, където е установена зараза.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ахахаха

    8 19 Отговор
    Говорих с отговорни хора в Италия от Милано! Есичко това е пълен цирк и измама! Казват, че няма нищо подобно с манипулативните медийни описания!

    Коментиран от #2

  • 2 Italy

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ахахаха":

    Не ти ли отърва, шумкар ?
  • 3 А кога ще съобщите за

    5 8 Отговор
    Стотиците случаи на заразени от вируса в Русия и Украйна?
  • 4 Ха ха Гергана от ГЕРБ

    16 1 Отговор
    "Пийте имуностимуланти, посъветва д-р Гергана Николова" в герберския сайт с цверовете на хюмнетата.
    Обещава 14 дни болнични на завърнали се от Италия, само и само да не щъкат по улиците...

    "В понеделник десетки пациенти, които са се прибрали от Милано, не са спазили карантинния срок и са обикаляли болниците, за да си направят тест."

    А кой трябваше да ги инструктира? Може би главния държавен здравен инспектор - доц. д-р, д.м. Ангел Кунчев? Защо не си е изпълнил задължението?

    Вчера на кризисното заседание на МС премиерът се похвали, че сме имали 1000 теста за изследване на коронавирус и 8000 костюма. Понеже е учил за пожарникар, да попитам, би ли се хвалил ако е началник на пожарна служба, че има пожарни шлангове само за една пожарна кола и защитни пожарникарски облекла само за 1/4 от пожарникарите? Не си ли дава сметка, че безхаберният министър Ананиев и неговата безхаберна помощничка Начева - някакви икономисти смотани - пак са го пуснали по пързалката?

    Защо никой не попита безхаберното МЗ защо не изкупи защитните медицински маски от аптечна мрежа, след като се разбра, че в Китай има недостиг, ами допусна китайците в България да ги изкупят и да ги изпратят обратно в Китай - там където са произведени?
    Сега министър Ананиев ще построи ли за една седмица фабрика за защитни медицински маски в България, защото обратно в Китай са били евакуирани между 10 и 20 милиона защитни медицински маски!?

    Защо лекари, мед. сестри, санитари масово нямат защ

    Коментиран от #5

  • 5 Ха ха Гергана от ГЕРБ

    13 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ха ха Гергана от ГЕРБ":

    (продължение)

    Защо лекари, мед. сестри, санитари масово нямат защитни очила, ама не такива, които като си ги сложиш да ти изранят лицето? Всъщност, няма никакви защитни очила по болниците.

    Болниците запасени ли са с достатъчно дезинфектанти? Да не се окаже, че и те са изчезнали от пазара преди болниците да са се запасили?

    А пък Ангел Кунчев тази сутрин обяви, че тестовете за коронавирус тази сутрин са станали 3000, докато вчера следобед бяха само 1000!!

    Как да ви вярваме?
  • 6 SubZero

    11 1 Отговор
    Тахран-Анкара самолет е кацнал в Анкара заради човек със симптоми на коронавирус. Бойко затваряй вратите тиква какво чакаш да ни зарази и нас ли?
  • 7 Краваря

    3 7 Отговор
    Хората, които са от смесен международен произход да не се притесняват, защото имат антитела срещу този вирус, говорим за хорат "американски тип" от няколко националности както мен да речем - аз съм от руско-сръбско-български произход, но хората без смесен произход са силно уязвими....

    Коментиран от #9

  • 8 hmhmhm

    2 1 Отговор
    Нема се пуашите - се нявга ш'са мре - по добре да е с корона !
  • 9 Биоробот

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "Краваря":

    Ами аз дали имам антитела? Майка ми е французойка, а баща ми англичанин. Роден съм на гръцки кораб в турски води и нося руското име Сергей. Едната ми баба е албанка, а другата корейка. Единия ми дядо е арабин, а другия ескимос. Дали имам антитела?

    Коментиран от #15

  • 10 Бивш канадец

    2 1 Отговор
    Искам да прочета новина "Коронавирусът взе първите си жертви в САЩ". Защото даже и арабеските започнаха да разпространяват конспиративни теории, че на туй вирусче мамата му е на север от Мексико!

    Коментиран от #12, #13

  • 11 браво умници

    0 0 Отговор
    имахте 45 години, да ги борите шумкарите, но нито един от вас не посмя гък да каже, сега сте много смели, всичките сте дисиденти
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 bAlgarin

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Balgarin":

    To si monu zue Boleyn пий си жълтите хапченца.
  • 15 К.К.

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Биоробот":

    Да не си братовчед на Никол Шерцингер?
  • 16 888

    0 1 Отговор
    ще дойде и тука нема как очаквайте скоро чудо
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.