Last news in Fakti

24 Март, 2020 17:53 9 560 84

Русия и Турция крият данни за коронавируса?

  • русия-
  • турция-
  • владимир путин-
  • реджеп ердоган-
  • коронавирус-
  • ковид-19

Достоверна ли е информацията, която ни предлагат от Москва и Анкара?

Русия и Турция крият данни за коронавируса? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В Русия с нейните 146 милиона жители имало едва 438 заразени с коронавирус и нито един починал. От Турция пък съобщават за 1529 заразени и 37 смъртни случая. Могат ли да бъдат достоверни тези данни?

Независимо от дългата си граница с Китай - над 4 200 км, Русия е регистрирала до момента сравнително малък брой случаи на заболели от коронавирус. Границата е затворена от 30 януари, но дали това е единствената причина за минималното разпространение на заразата? Ако погледнем например броя на направените тестове, се вижда, че в Русия са изследвани 163 000 души при 146 милиона население. В Германия ежеседмично се правят по 165 000 теста - при 83 милиона жители.

Руският депутат Алексей Куринний е категоричен, че не се правят достатъчно изследвания и настоява за увеличаването им. „Обективна информация няма“, казва той, изразявайки и съмнения в ефективността на руските тестове. „Възможно е част от хората да прекарват заболяването като лек грип или възпаление на дихателните пътища“, предполага Куринний, който е лекар.

Каква е истинската причина за смъртта?

Същото се отнася и до смъртните случаи - на 19 март бе съобщено за жертва, 79-годишна московчанка с множество предходни заболявания.

Малко по-късно обаче информацията бе коригирана - жената починала от емболия, а не от коронавирус. Затова медиците предполагат, че част от заболелите от коронавирус се водят като пациенти с пневмония, а при починалите за причина се посочва не вирусът, а някое предходно заболяване.

Анастасия Василиева от синдиката „Алианс на лекарите“ е убедена, че властите изкуствено редуцират броя на болните от коронавирус, за да не създават паника. Показателно е, че през януари са регистрирани много по-голям брой възпаления на белите дробове, отколкото в предходния месец.

В Турция също предполагат, че броят на заболелите е много по-висок, отколкото се съобщава официално: 1529 заразени, 37 починали. От Камарата на лекарите настояват за повече прозрачност. Призивът на лекарите обаче се натъкна на остри критики в близките до властта среди и медии. Камарата дори бе обвинена в подкрепа на терора.

От болниците в Турция вече не дават интервюта

На 18 март в социалните медии се появи видео с твърденията на лекарка от Анкара, че заразените не са стотици, а хиляди - тогава броят им официално бе 191. Държавата разпореди анализ на съдържанието и произхода на видеото, след което на лекарката ѝ се наложи да се извини с открито писмо. Покрай всичко това в момента служителите на държавните болници избягват да дават интервюта.

Пред германската обществено-правна телевизия ARD лекар от една истанбулска държавна болница разказа, че само преди няколко седмици въпреки ясните симптоми за коронавирус на един заболял човек така и не са му били направени тестове. Препоръката на лекаря е да се правят повече тестове - най-малко по 10 000 на ден.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монгола

    54 20 Отговор
    Продължаваме с фейковете и кафявата пропаганда на ДВ!

    Коментиран от #26

  • 2 лошата реалност

    35 63 Отговор
    Естествено,че крият данни особено Русия.Руснаците са доказани лъжци,а дори и самите руски лекари говорят постоянно,че правителството крие реалните данни.Болните в Русия реално с хиляди.
  • 3 От комунистите нищо верно не чекаите

    30 34 Отговор
    Сичко е лъжа и измама и стъкмистика помним ние 1986 😂😂😂😂
  • 4 ⛦⛦⛦⛦🇷🇺🇷🇺⛦⛦⛦⛦

    50 18 Отговор
    РФ се затвори границите преди 2,5 месеца, а миналата седмица във Франкфурт швабите се разхождаха най спокойно все едно са от друга планета!

    Коментиран от #8

  • 5 Бай Кольо

    27 50 Отговор
    И двамата диктатори крият то е ясно, техните народи да не са извънземни
  • 6 Факт

    34 44 Отговор
    И двамата президенти са самовлюбени тирани! Разбира се, че крият истинското състояние в страните си!
  • 7 Монгола

    42 16 Отговор
    Пасквил директно от нужника пред джамията в Берлин!
  • 8 Бай Кольо

    28 39 Отговор

    До коментар #4 от "⛦⛦⛦⛦🇷🇺🇷🇺⛦⛦⛦⛦":

    Те на РФ. границите и да не са затворени кой луд ходи в тая кочина от 19 век

    Коментиран от #11

  • 9 КОНТРАТА

    47 10 Отговор
    Сороснята трудно приема истина. Те да не броят заразените във Федерацията и Турция да си гледта в техното каче което почна да прелива от заразени!!!
  • 10 Сандо

    38 8 Отговор
    Нали щяхме да борим фейковете?Нека ДВ да ни информират за Германия,тогава може би ще им вярвяме повече.
  • 11 ⛦⛦⛦⛦🇷🇺🇷🇺⛦⛦⛦⛦

    22 7 Отговор

    До коментар #8 от "Бай Кольо":

    Ти си бил голям лапач бе.
  • 12 Рошко

    44 14 Отговор
    Само по заглавието, и кой го е написал, и спрях да чета, не случайно са ви изгонили от Русия и Турция
  • 13 Монгола

    27 9 Отговор
    Замириса на сородоидна пропаганда и само истински свободна медия която сезира ВМРО би раздухвала соросидната пропаганда!

    Коментиран от #67

  • 14 Уди Кълвача

    20 6 Отговор
    Плевньо докладчика на ООН за балканте да доклава незабавно!
  • 15 Borislav Popov

    13 40 Отговор
    В руската провинция, въобще не се правят никакви тестове, те там просто оцъстват. Тестове се правят само в Москва и Питер и още някой други по големи градове. Например в Укрaйнa, пo мoлбa нa прeзидeнтa Зeлeнcки, мecтнитe oлигaрcи ca cъбрaли 500 милиoнa дoлaрa и ca ги прeдaли бeзвъзмeзднo в държaвeн фoнд зa пoмoщ в бoрбaтa c кoрoнoвируca. В нитo eднa другa cтрaнa нa cвeтa, бoгaтaшитe нe ca прaвили пoдoбeн жecт към cтрaнaтa cи. Нa дeн днeшeн, в Укрaйнa имa caмo 70 зaрeгecтрирaни cлучaя нa зaрaзeни c кoрoнa. В Руcия, пo богaтитe и зaмoжни руснаци, изпoкупихa вcички aпaрaти зa изкуствена вeнтилaция нa бeлитe дрoбoвe, чe aкo ce зaрaзят, дa мoгaт дa ce лeкувaт caмocтoятeлнo в къщи. Нeкa мecтнитe платени путиноиди дa зaпoчнaт c плюeнeтo пo лoшитe укрaинци и лизaнeтo нa дупeтaтa нa хубaвитe руcнaци, тoчнo ceгaааа.

    Коментиран от #19, #22, #23, #37

  • 16 Пижо

    27 10 Отговор
    Един съвет към русофобите живеещи на територията наречена България:
    съвета е—Когато се осирате,при смяна на бельото(ако носите такова)гледайте внимателно,
    дали има бележка-С поздрав от Русия-ако има...
    Путин е виновен,а ако не се чете надписа,опитайте го на вкус,и ако е вкусно....Путин е воиновен.Добър апетит.....

    Коментиран от #27, #58

  • 17 Комуниста

    22 5 Отговор
    Швабите май не знаят, че с клеветене не се бори корона вирус!
  • 18 1234

    26 7 Отговор
    Ха-ха. Пак ли те са Ви виновни, че сте некадърници и не можете да се справите с вируса бе, евро-джендърс?
  • 19 неграмотник

    19 4 Отговор

    До коментар #15 от "Borislav Popov":

    Оцъстват?!?!?!?
  • 20 Факт!

    22 12 Отговор
    Олаза се че здравната система на уж развита Италия класирана на 4-то мядто в Света се представи бетее Африканска държава.Толкова по темата за " развитият" Западь!

    Коментиран от #24, #29

  • 21 Владимир Владимирович

    10 18 Отговор
    Ами той путин как излъга за радиация в Архангелск лъжливото овчарче. Пък после се оказа, че имало радиация. И типично по ко комунистки модел пренебрегва населението си, за да угоди на други Италианците в случая.И къде са рокерите на Путин да дойдат в България да донесат поне една маска на нацията, която се навежда, най много от всички в света на расняците. Къде са братушките ви????????

    Коментиран от #30, #31

  • 22 Путиноид

    16 6 Отговор

    До коментар #15 от "Borislav Popov":

    Преди да задаваш въпроси,се научи как се пише:
    —оЦъствам,или оТСъствам.
    И,също помисли върху коментара след твоя,
    дано не е премахнат и да оЦъства.
  • 23 Пижо

    13 5 Отговор

    До коментар #15 от "Borislav Popov":

    Гледам не оЦъстват умници които ти слагат
    плюсове.....
  • 24 €€€€€

    7 16 Отговор

    До коментар #20 от "Факт!":

    Явно думичката капацитет която всяка една болница има не ти е много известна. На вас комунистите такива сложни думи не знаете, само думи като сърп чук лопата, само от тва ви разбира главицата.

    Коментиран от #36

  • 25 Хасан

    18 7 Отговор
    Не са виновни Русия и Турция че евроГейовете не могат да се справят с заразата
  • 26 Робот

    14 5 Отговор

    До коментар #1 от "Монгола":

    Русофобското сайтче заработва добри пари от господарите си!
  • 27 Бай Кольо

    6 18 Отговор

    До коментар #16 от "Пижо":

    Абе Пежо ли си Пенда ли си не знам, но явно си на Путин метресата, каде видя тук някой да ти казва че Путин е виновен за корона вируса, та се хвърляш като пияния Матросов на амбразурата да го оневиняваш, по добре иди си врътне една ч...кия да се успокоиш малко

    Коментиран от #34

  • 28 Истината дотук от частен детектив

    3 10 Отговор
    Този вирус атакува предимно силно мъжествените мъже и силно женствените жени. Нежните момчета и мъжките момичета са доста пощадени от БОГ или извънземните, или секретната лаборатория която действа с този вирус. На практика целта е прочистване на въздуха на планетата за сметка на измирането на силно мъжествените мъже, които пръскат тестостерон около себе си и силно женствените жени. Педерасите и лезбийките да не се притесняват много…но да се крият ако останалите разберат, че джендърите са застраховани... Размерът има значение, но в пагубна посока разбира се. Мъжете с малки пишки под 13 см да си свиркат на воля и да не се плашат, но задължително да се молят и хвалят БОГА за спасението си.Има и някакви проценти изключения разбира се... По принцип при жените е по-малък процент на измиране.... Сещам се поне за един световен президент на Велика държава, който ще ме аплодира за тази атестация...а вие?? И не ми се оплаквайте и протестирайте отворковци, ами се опитайте да промените РНК структурата на коронавируса, вместо да се занимавате с глупости тук и то вече без заплащане от Позитано 20! Ще го промените ама на мукавей в понеделник 😆😆😆 Коронавирус се оказа по-хитро коп..е от вас...😆😆
  • 29 Съжалявам но

    6 19 Отговор

    До коментар #20 от "Факт!":

    По същата логика се оказа, че страната с супер мега великата армия плюс пожарникари сумати време не можа да се пребори с едни пожари в Сибир.

    Коментиран от #38, #44

  • 30 Бай Кольо

    9 18 Отговор

    До коментар #21 от "Владимир Владимирович":

    Той Путин пръв излезе с официално обръщение че Иракчани не са свалили самолета а те пък след два дена си признаха. Така че русофилчетатаа нещо да кажете за тоя патологичен лъжец?

    Коментиран от #32

  • 31 До краваря

    10 4 Отговор

    До коментар #21 от "Владимир Владимирович":

    Бойко когато си оправи отношението, тогава ще получите и маски.

    Коментиран от #43

  • 32 Ами така

    13 2 Отговор

    До коментар #30 от "Бай Кольо":

    както си го написал, не е излъгал Путин...все пак самолета го свалиха иранци, а не иракчани...:))
  • 33 Просто е

    13 8 Отговор
    Няма тестове - няма заболели. Хората не се хранят с толкова изкуствени храни както на запад. Ядат прости, но ефективни храни. Не ходят на лекар, а се лекуват с народна медицина по- ефективно от стандартната медицина, която днес е забравила как се лекуваха инфекциите в 19 век.

    Коментиран от #39, #69

  • 34 ПИЖО

    10 5 Отговор

    До коментар #27 от "Бай Кольо":

    Байо,значи в твоите гащи бележка няма,
    опитай по другия начин.А ако незнаеш,да те
    светна—Днешна Русия,това е Путин....
    Няма да те ангажиран повече,чи.ия няма да
    си правя,отивам при кака Кольовица.
  • 35 Я па

    6 6 Отговор
    Че коя държава дава реални данни?
  • 36 До Ганьото

    11 4 Отговор

    До коментар #24 от "€€€€€":

    Е за това ви подминахне. Но на Италианци ще помогнем. Защото сте злобари и щом се бъзикате, оправяйте се.
  • 37 Geo

    18 5 Отговор

    До коментар #15 от "Borislav Popov":

    Соросоидни разсъждения - значи 42 милионна Украйна има само 70 заразени според теб и те не лъжат, но видиш ли в 3.5 пъти по-голямата Русия има 6.2 пъти повече заразени обаче те лъжат.

    Не е лесно да си соросоид и да казваш на черното бяло само за да си заработиш мизерните центове.

    Коментиран от #53

  • 38 Пако

    13 3 Отговор

    До коментар #29 от "Съжалявам но":

    Ти приятелю,имаш ли представа какво е Сибир??

    Коментиран от #41, #48

  • 39 Буш

    4 10 Отговор

    До коментар #33 от "Просто е":

    Просто е радиация от Чернобил и Архангелск плюс много Водка и мухлясли картофи хахахахаха.
  • 40 Славянин

    9 4 Отговор
    По-добър пример за Фейк нюз едва ли може да се даде...
  • 41 Верно ли

    3 5 Отговор

    До коментар #38 от "Пако":

    Ами ако го сравним с демократичните територии и пандемията по континентите който критикувате даже по площ е и по малък сибир.

    Коментиран от #47

  • 42 Gost

    7 3 Отговор
    Значи крият и Корея, Япония, Швеция и Финландия
  • 43 Даааа

    2 8 Отговор

    До коментар #31 от "До краваря":

    А народа кучета го яли жалко а така ви се оголват ваще кремълски подметки в България.
  • 44 Пако

    11 2 Отговор

    До коментар #29 от "Съжалявам но":

    Територията на Сибир е по-голяма,от втората
    по територия държава в света Канада....
  • 45 ASD

    4 11 Отговор
    Аз го прихванах от човек, който е бил в Турция преди две седмици!!! Смятай. Вече го изкарах за 5дена, но остава проблем в белите дробове. При спазване на стриктна хигиена без да заразя близките ми.

    Представете си каква е реалната ситуация в Турция в момента.
  • 46 Русия са винаги номер 1

    3 10 Отговор
    Най развитата нация.

    Коментиран от #52, #60

  • 47 Пако

    7 2 Отговор

    До коментар #41 от "Верно ли":

    Абе глупако,напиши нещо смислено.....

    Коментиран от #51

  • 48 ®®®®

    3 7 Отговор

    До коментар #38 от "Пако":

    Ами, защо руските войски не овладяха пожара, когато беше още малък бе???
  • 49 Питам

    8 3 Отговор
    Дойче Веле-завислива злоба и соросоидна омраза ли пак виждам от вас? За разлика от Евро Парламента Русия взе мерки една седмица след като се разбра за китайският вирус-нататъка има ли смисъл да се говори...?
  • 50 Gost

    6 3 Отговор
    Значи крият и Корея, Япония, Швеция и Финландия. Не съм русофил. Обичам западния свят, но Просто разсъждавам наглас
  • 51 Цъцъцъ

    2 7 Отговор

    До коментар #47 от "Пако":

    Я ръски мужик се зъби няма опорни точки.

    Коментиран от #70

  • 52 Ххгфд

    4 6 Отговор

    До коментар #46 от "Русия са винаги номер 1":

    След гладна Венецуела са те буха хахахахаха
  • 53 Borislav Popov

    2 8 Отговор

    До коментар #37 от "Geo":

    Не забравяй, че Украйна още преди 8-9 дена, взе мерки и затвори напълно всички свои граници, а Русия все още не ги е затворила.
  • 54 Активист на БКП

    10 6 Отговор
    Крият , крият ама руски доктори лекуват в Италия!!!А американците пуснаха вируса и се кефят !!!

    Коментиран от #56, #66

  • 55 Д-р Дулитъл

    8 8 Отговор
    Те руските лекари си казаха . В Русия даже е забранено да се поставя диагноза коронавирус , а вместо нея пишат ОРВ остро респираторен вирус , пневмония или друго . А от ОРВ от февруари насам са починали над 2000 човека. Но също има значителен брой починали от бронхит ? , от грип С и от пневмония
  • 56 Бега

    1 7 Отговор

    До коментар #54 от "Активист на БКП":

    Още един размътен от водката.
  • 57 ****

    5 6 Отговор
    В Русия населените места са на големи разстояния едно от друго,и за това заразата при тях е в по малки проценти,а още като разбраха за вируса,затвориха границата с Китай.
  • 58 стоян

    7 10 Отговор

    До коментар #16 от "Пижо":

    До 16 ком =явно че страдаш от синдрома на изнасилените -50 год робувахте на руснаците и сега вече сте влюбени в тях- русконадупени
  • 59 Хасан

    6 6 Отговор
    Турците вземаха мерки още среди 3 месеца..спряха полетите от Китай,заталриха границата с Иран ..контрол навсякьде
  • 60 де факто

    5 7 Отговор

    До коментар #46 от "Русия са винаги номер 1":

    Толкова са развити ,че са по-назад и от Ливан !
  • 61 Реалист

    4 4 Отговор
    Смее ли някой в Русия да се зарази с коронавируса,а пък не дай си Боже да мре от такава болест?!
    После руското Гестапо ще разкатае фамилията му!
  • 62 Статистик

    5 4 Отговор
    Така е. Путин казва колко болни и колко оздравели трябва да има в Русия.
  • 63 Пешо

    5 1 Отговор
    Тук ако правят по 1000 теста на ден, хайде 500, цифрите ще скочат много.
  • 64 Реалист

    5 0 Отговор
    До 42
    Швеция нищо не крие имат над 1200заразени и 20тина починали!
    Шведските мъки ще ги гледаме по тв другият месец ,защото не са предприели никакви забрани !
    Всичко работи,кръчми ,училища ,ски курортите им са пълни!
  • 65 Бъдеще

    3 4 Отговор
    В Русия няма много заразени защото не е атрактивна туристическа дестинация, особенно през зимата.
    Сигурен съм ,че в близките месеци в големите им милиони градове ще има проблеми!
  • 66 М Коралски

    4 5 Отговор

    До коментар #54 от "Активист на БКП":

    Какво лекуват бе ,те още не са започнали и не знаят къде ще ги използват. Италианците са се видяли в чудо ,кво да правят тия пияни Гани.
  • 67 Майна от Пловдив

    6 7 Отговор

    До коментар #13 от "Монгола":

    Монголи са всички руски орки . Ако не Християнска България да ги просвети още щяха да се кланят на ордата ,че и на АЛЛАХ едновременно.

    Коментиран от #71

  • 68 Бай Кольо

    4 8 Отговор
    Ние им дадохме Християнството и азбуката, те ни дадоха един по голям
  • 69 Да бе...

    1 7 Отговор

    До коментар #33 от "Просто е":

    И като се напият сами си вадят зъбите с керпедена нали?
  • 70 Пако

    1 6 Отговор

    До коментар #51 от "Цъцъцъ":

    На родния ти език е рЪский,а на български
    рУский
  • 71 Ти кога си раждан

    11 4 Отговор

    До коментар #67 от "Майна от Пловдив":

    бе,Келеш??Ако не са били омразните ти Орки,
    ти сега да носиш феса ,и в петък да биеш
    чело в джамията но,със железен слип,защото
    там позата е опасна.Ти знаеш ли си историята
    бе,Малоумен пубер

    Коментиран от #84

  • 72 Лъжат..

    3 9 Отговор
    Руснаците за заболелите лъжат като дърти цигани, днес гледах в Ю ТЮБ един руски клип, пишеше Канал24, Безумний Мир, властите карали лекарите заболелите от коронавирус да ги записват като..пациенти с остри респираторни заболявания. Така укривали реалната картина на заболелите, някъв лекарси синдикат алармирал че реалната картина е страшна, хиляди заболели. Русофилите които драскат тук може да гледат клипа. Не вярвайте на руска пропаганда, те само това могат...лъжи, лъжи и пак лъжи.
  • 73 Живко

    2 6 Отговор
    Кметът на Москва Сергей Собиянин каза ,че тестването не показва цялата картина и че големия проблем ще изскочи рано или късно .

    Това го е казал на Путин пред журналисти.
  • 74 одъртял комсомолец

    4 3 Отговор
    Дори и да иска, Путин не би могъл да скрие подобна информация. В крайна сметка има интернет, така, че ако твърденията за много по- голям брой заразени са верни, то отдавна щеше да е изтекла информация. По- скоро според мен има забавяне в разпространението на вируса в Русия, което се дължи първо на много по-студената зима и второ на огромните разстояния, предполагащи много по-низко ниво на свързаност между регионите. Със затоплянето на времето се вижда, че бройката се увеличава доста бързо през последната седмица. Така, че отново виждаме католическа злоба и необосновани обвинения. А и лично аз се съмнявам, че прекомерната информация в родните медии, където постоянно се публикуват CV-тата и пътешествията на българските заразени е от полза за някой. Всяване на излишна паника. Да не говорим, че много хора с проявени симптоми със сигурност не смеят да отидат да се тестуват, защото са наясно, че покрай истерията съседите им ще ги обявят за терористи. Друг е въпроса също така, че повечето българи абсолютно не вярват, че като отидат в болница някой въобще ще се занимава да ги лекува, още повече, че тези които ужким трябва да управляват кризата, постоянно плющят, че лечение няма.
  • 75 Дориан

    8 3 Отговор
    Това не е миризливия германистан, където при всяко действие засягаш нечии права. Това не са германски говеда, които не спазват мерки. В Русия случаите общо са 10 пъти по-малко, отколкото в германистан за ден. Защо? Защото границата с Китай се затвори преди два месеца. Защото контролът беше затегнат. Защото хората спазват лична хигиена. Жалко и подло е някой да се надява, че болните са повече, защото това са човешки животи, а не цифри. Но от прости шваби друго не очаквам

    Коментиран от #79

  • 76 Osman

    4 3 Отговор
    А в Булгаристан колко теста са направени от началото на февруари до сега. Има няма 6000. Колко хиляди носители на вируса се разхождат или ходят на работа.
  • 77 Будала чалма

    6 3 Отговор
    В Турция нямаме проблем, защото чухме Тайп Ататюрк да казва, че трябва да ядем 3 лъжици петмез от черница всяка сутрин, да пием 5 пъти чая, който той пие, да се молим пред Аллах на всеки 1 час и да се доверяваме на турския ген. Мъртвите бяха гяури и не правеха каквото трябва. Това е цялата истина. Никой не крие хилядите загинали и десетките хиляди болни.
  • 78 Info

    3 4 Отговор
    Университетът Оксфорд казва в доклад, че броят на случаите в Турция расте с по-бързи темпове в сравнение с други страни по света. В същото време турският професор от университета в Мичиган Онур Басер, говорещ в турския офис на Deutsche Welle, изчисли, че най-малко 32 милиона души се очаква да бъдат заразени с коронавирус, което означава, че 150-600 хиляди души вероятно ще умрат. Професорът изчисли, че 1,6 милиона души ще се нуждаят от хоспитализация, докато поне 640 000 души ще се нуждаят от хоспитализация в интензивно отделение, докато Турция има само 40 000. И докато няма достатъчно респиратори за онези, които имат спешна нужда, смъртността ще се увеличи с 90%, както смята той. Професорът, който е специализиран в здравните системи, изчислява, че около 320 000 пациенти ще се нуждаят от респиратори по време на лечението си с коронавирус.
  • 79 Nnn

    2 4 Отговор

    До коментар #75 от "Дориан":

    Днешна русия е страната с нй-много спинозни извън африка! Голяма част от руските доктори карат и таксита за да свързват двата края! Повече от 1700 болници бяха закрити при управлението на педя човек лакът вреда!
    Но сега ти да видиш те имат най-големи успехи срещу китайската болест при положение че в сибир сега китайците са три пъти повече от рускоговорящите!
  • 80 КАСАПИНА

    3 2 Отговор
    Истината е,че и двете държави имат нужда от значително намаляване на насерението.
  • 81 Не крият данни

    4 0 Отговор
    радват се на вируса и на възможността да си облекчат пенсионните фондове ... ако цирка е истина
  • 82 Балканджи Йово

    2 0 Отговор
    Е КАК ДА СЕ ЗАРАЗЯТ РАШКИТЕ КАТО НЯМАТ ПАРИ ДО КЕНЕФА ДА ИДАТ, ТА КАМО ЛИ ДО КИТАЙ!
  • 83 Ахмак

    0 2 Отговор
    Ааа, щом Дойче-то го казва - значи е истина.
    Все едно - да не верваме на наш Боко!
  • 84 И аз да кажа

    1 0 Отговор

    До коментар #71 от "Ти кога си раждан":

    Повръща ми се от това за феса и исляма, защото е нахална лъжа! През 18 и 19век никой не е покръствал ,т.е. обръщал в ислям българите- напротив, позволили са възстановяване на българската Екзархия и строеж на църкви. Това го пишат невежи руснаци или зомби-българи! Потомък съм на опълченец и далечни братовчеди на Левски, а с лъжите ме принуждавате да се застъпвам за турското иго! Иго, а не робство е точната дума ,Вазов много добре я е намерил. Не се чувствам потомък на роби и не вярвам, че крепостните, били се в руско-турската война са тръгнали да ни освобождават - били са пратени да завладяват Проливите за руската корона! Все пак сме успяли да се изплъзнем от турците и от тях, за което съм благодарен на цивилизования свят!