Last news in Fakti

24 Март, 2020 21:08 1 694 5

Instagram предприема стъпки срещу дезинформацията за Covid-19

  • фалшиви новини-
  • инстаграм-
  • instagram-
  • коронавирус

Приложението, притежавано от Facebook, ще въведе образователни съобщения, свързващи ги с надеждни източници за коронавируса

Instagram предприема стъпки срещу дезинформацията за Covid-19 - 1
Снимка: Shutterstock

Приложението за споделяне на снимки и видео Instagram обяви във вторник набор от мерки, които предприема в отговор на епидемията от коронавирус и които включват премахване на свързано с Covid-19 съдържание, освен ако тo не идва от "надеждна здравна организация".

"Ако публикациите се оценяват като неверни от проверяващи фактите трети страни, ние ги премахваме от страниците Explore и hashtag. Премахваме също така и фалшиви твърдения или теории за конспирация, които бяха маркирани от водещи световни здравни организации и местни здравни власти като потенциално вредни за хората, които им вярват", подчерта Instagram.

Приложението, притежавано от Facebook, също така отбеляза, че ще въведе образователни съобщения, свързващи ги с надеждни източници за коронавируса, като Световната здравна организация и местните здравни власти по целия свят.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Внимавайте

    15 0 Отговор
    Социални мрежи или разработка за шпионаж...........
  • 2 Пенсионер

    8 2 Отговор
    Населението по света много се разпищоли. То не бяха някакви изгъзици в Инстаграм, то не бяха простотии в Тик Ток и Ютюбери разни. ГРАДИНАРЯТ ще поръси всички тези плевели.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Румяна Костов

    4 0 Отговор
    А ще допуснат ли в Инстаграм коментари върху статията в списание Nature от 2015 година, в която пише, че американците са създали опасен вирус з човека, експериментирайки с прилепи? По техните стандарти дали списание Nature е надежден източник?
  • 5 Румяна Костова

    3 0 Отговор
    Още едно потвърждение кой ръководи Инстаграм и фейсбук. На хората се забранява да мислят и да споделят своите идеи за възникването на короновируса. Да, неминуемо ще има и фейк. То къде ли го няма.От Инстаграм и Фейсбук ни мислят за идиоти и за това ще ни наложат тяхната картина. Егати и цензурата. Скоро ще надминат медиите по времето на социализма.