Last news in Fakti

29 Април, 2020 07:31 2 759 2

Китай: Не преследваме собствени интереси в глобалната борба с Covid-19

  • китай-
  • ковид-19-
  • ухан

Пекин протяга ръка на помощ в духа на хуманизма и никога не е имал идеологически съображения

Китай: Не преследваме собствени интереси в глобалната борба с Covid-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Китай не преследва свои собствени интереси в глобалната борба с пандемията от коронавируса, заяви днес китайският министър на външните работи Ван И, цитиран от ТАСС.

"Китай участва активно в международната борба с пандемията, защото ние самите изпитвахме трудности, с които се сблъскват сега хора по целия свят", изтъкна Ван на видеоконферентно заседание на Съвета на външните министри на страните от БРИКС.

По думите му "здравето и сигурността на китайския народ може да бъдат защитени, само ако пандемията бъде ликвидирана в глобален мащаб. Китайската страна протяга ръка на помощ в духа на хуманизма, никога не е имала идеологически съображения и никога не е преследвала каквито и да било собствени геополитически интереси в глобалната борба с пандемията", увери Ван И.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путинофил

    5 6 Отговор
    Тоя е от нашите...ама не съвсем. Путин трябва да се пази от Пекин - ще му турят пинга като стой та гледай !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.