15 Май, 2020 07:23 1 611 4

ЕС призова Китай за по-голям принос в борбата срещу Covid-19

  • ес-
  • китай-
  • ухан-
  • жосеп борел-
  • ковид-19

Пекин от своя страна настоява, че подходът му е бил открит и прозрачен

ЕС призова Китай за по-голям принос в борбата срещу Covid-19 - 1
Снимка: Shutterstock

Върховният представител на Европейския съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел призова Китай да допринесе значително в борбата срещу пандемията от коронавирус, предаде Ройтерс.

В днешното издание на „Франкфуртер алгемайне цайтунг“ Борел пише, че Китай трябва да предприеме действия, за да бъде защитен светът от бъдещи пандемии. Еврокомисарят подчертава, че е наложително “независимо научно разследване на произхода на тази пандемия“.

Вирусът се появи за пръв път в китайския град Ухан през декември и някои държави, след които Съединените щати и редица членки на Европейския съюз страни, разкритикуваха начина на действие на Пекин по време на пандемията.

Китай от своя страна настоява, че подходът му е бил открит и прозрачен.

В днешната статия Жозеп Борел пише още, че китайската страна трябва да участва в проучванията за ваксина и даването на тласък на световната икономика, както и в мащабното усилие за опрощаване на дългове за най-засегнатите, главно развиващи се, държави.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандо

    2 0 Отговор
    Още едно доказателство,че Запада се управлява от неособено адекватни хора /най-меко казано/.
  • 2 SARS

    6 0 Отговор
    50% от маските са китайски по-голям принос здраве му кажи хихи :D

    Коментиран от #3

  • 3 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "SARS":

    Ами не само маските, генома на вируса, всички протоколи за лечение които ЕС преоткри след като умряха толкова хора. Сетиха се да одобрят хлороквина....
  • 4 Xxx

    2 0 Отговор
    Починалите в Русия от коронавирус на ден за май месец са по 1700 души дневно. Смъртността в Русия е ‘’ниска’’, защото ги пишат че са починали кой от сърдечна недостатъчност, кой от чернодробна недостатъчност, кой от бъбречна недостатъчност, кой от ‘’мозъчна’’ недостатъчност, а лекарите които пишат коронавирус, странно политат от високите етажи на болниците. Властта се бори с нокти и зъби да оцелее защото знаят, че руският народ избеснне ли, октомвриската рволюция 1918 ще я пишат там като спускане по пързалка в детската градина в сравнение с октомврийската революция 2020, която ще смаже Кремъл и тия там вътре…