Last news in Fakti

15 Май, 2020 07:28 2 289 10

Полицията във Великобритания е в готовност да разпръсква протести срещу карантината

  • великобритания-
  • полиция-
  • карантина-
  • ковид-19-
  • коронавирус

Говорител на полицията в Манчестър заяви, че силите на реда в града имат планове за справяне с подобни протести, ако това се наложи

Полицията във Великобритания е в готовност да разпръсква протести срещу карантината - 1
Снимка: Shutterstock

Британската полиция обяви, че ако се наложи ще разпръсне протестите през уикенда срещу наложената заради коронавируса карантина, които се прокламират в социалните мрежи на фона на предупреждения, че те могат да бъдат използвани от крайнодесни елементи.

Обяви за около 60 протеста в паркове и градове като Манчестър, Лестър и Саутхемптън циркулират онлайн, а техен автор е малко познатото „Движение за свобода на Обединеното кралство“, което казва: „Не на новия нормален живот, не на незаконната карантина“.

Говорител на полицията в Манчестър заяви, че силите на реда в града имат планове за справяне с подобни протести, ако това се наложи. Подобна е нагласата и в други градове. Правилото за социално дистанциране не позволява събиране на повече хора на едно място.

Тъй като организаторите на протестите, друг от лозунгите на които е „Не на задължителната ваксина“, не са познати на полицията, властите не са сигурни доколко сериозно да приемат техните планове. Има предупреждения обаче, че начина, по който те се включват в полемиката за короновируса може да привлече хора с крайнодесни убеждения.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 KOMENTER

    20 2 Отговор
    там вече се почва с размирици. Хората не могат да живеят в затвор и изолация. Виртуалната матрица, дигиталния затвор на корпорациите не могат да ги спрат!
  • 2 Последния софиянец

    18 3 Отговор
    Да гледат как се справи вчера Бат Бойко. Ловят ги по уличките и ги връщат. Останалите обявяват за наркомани и криминални. По възможност в деня преди протеста завеждат дела срещу водачите. А управляващите се скриват в бункерите.

    Коментиран от #5

  • 3 големо мандръсане ги чака

    5 4 Отговор
    Тия англетата май забравиха, че само имат гумени палки, а последни път, когато разпръскваха тълпи отнсоха голям пердах и кончетата тичаха из улиците без ездачи.
  • 4 Реалист

    14 1 Отговор
    Тамошният народ има самосъзнание и не желае да бъде третиран като роб.
    Тукашният народ....🤣🤣🤣🤣
    Той дори вече на описание не се потдава.
  • 5 Абсурдистанска реалност.

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Последния софиянец":

    Така е при диктатура.
  • 6 Гост

    5 1 Отговор
    Английска власт наистина се издъни. Първо рекламирале стадния имунитет, а когато вече бе късно затегнаха мерките за изолация. Как да вярваш на такава власт, която реагира хаотично, на зиг заг. Иди ми, дойди ми.
  • 7 Мишо Бирата

    3 1 Отговор
    .. скоро ще има флаш моб "ПИРОНА-19" ... всеки който се чувства излъган , предаден или баламосан от Рапона да вземе в ръката си камъче (но наистина камъче - такова което може да се побере в детска ръчичка) и да го остави пред Общината си !!
  • 8 Рошко

    1 1 Отговор
    Дано пламне като арабска пролет, в сирия Ирак Либия,
  • 9 onq s konq

    1 0 Отговор
    И там хората разбират че конспирацията с цел големи печалби не е в тяхна полза и парите ще ги лапне някой друг. Но пък схемата "създай страхове за да държиш народа в подчинение" като че ли все още работи.
  • 10 xxььььььь

    1 1 Отговор
    Абе оставете хората да излезат и да се заразят - всеки има право да избира да живее или да умре - на сила хубост не става!