Last news in Fakti

20 Май, 2020 09:06 2 277 5

Капитан Том Мур става "сър"

  • том мур-
  • ветеран-
  • втора световна бойна

Ветеранът събра повече от 32 милиона паунда за британското здравеопазване като направи с благотворителна цел 100 обиколки на двора на неговата къща

Капитан Том Мур става "сър" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Днес капитан Том Мур, който събра повече от 32 милиона паунда за британското здравеопазване като направи с благотворителна цел 100 обиколки на двора на неговата къща преди да навърши 100 години, ще получи официално титлата „сър“.

Премиерът Борис Джонсън лично номинира 100-годишния капитан с думите, че той е „като фар в гъстата мъгла на коронавируса“. Официалната титла на Том Мур, който бе произведен вече в почетен полковник, ще бъде „капитан сър Том Мур“, съгласно протокола на Министерството на отбраната.

Званието ще бъде официално обявено днес, след като бе одобрено от кралицата. Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Киър Стармър поздрави капитан Том като каза, че „той е вдъхновил милиони и е помогнал на всички да отбележат невероятните постижения на британското здравеопазване“.

Капитан Том Мур става "сър"

Ветеранът от Втората световна война, служил в Индия и Мианмар получи около 140 000 поздравителни картички за рождения му ден през април, в чието празнуване на практика участва виртуално цялата нация.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смърди на пръст

    3 14 Отговор
    Титлата "сър" се дава на масони 33 ранг. Дъртият си продаде душата баш пре Преизподнята.
  • 2 ех курорте

    3 4 Отговор
    Служил в Индия и Мианмар ветеран от ВСВ.
  • 3 ИнгилизоФ

    7 3 Отговор
    Огромен!
  • 4 kkk

    3 5 Отговор
    за кво я давате тая "новина" КОМУ нужно? наистина обяснете ми какво точно да правя с тая информация? да са трогнали? от какво? да ме заинтригува ли? с какво? нищо не е станало в румъния гърция македония сърбия турция украйна молдова та са ше гледаме дядка на другия край на света събрал пари за себе си. е и?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.