Last news in Fakti

13 Юни, 2020 17:10 7 489 4

Съседите с нови стотици заразени

  • румъния-
  • коронавирус-
  • пандемия

За последните 24 часа има 275 случая на новозаразени

Съседите с нови стотици заразени - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

За последното денонощие в Румъния са регистрирани нови 275 случая на заразени с коронавирус. Така от началото на пандемията техният брой достигна 21 679 души. Възстановилите се и изписани от болница са 15 635 души. Под медицинско наблюдение са 171 души. Смъртните случаи към днешна дата вече са 1394.

В периода от 10.00 ч. на 12 юни до 10.00 ч. на 13 юни са починали 14 пациенти, диагностицирани с COVID-19, съобщава от Групата за стратегическа комуникация. Летален край е настъпил при 5 мъже и 9 жени. Те са били приети в болниците в Бакъу, Бистрица-Насъуд, Ботошани, Брашов, Констанца, Дъмбовица, Букурещ, Сучава и Вранча. От тях във възрастовата група 40-49 години има един смъртен случай, във възрастовата група 50-59 години - три смъртни случая, във възрастовата група 60-69 години - три смъртни случая, във възрастовата група 70-79 години - също три смъртни случая и четирима от починалите са били на възраст над 80 години. Всички починали пациенти са имали придружаващи заболявания.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    13 1 Отговор
    Като се каже имали са придружаващи заболявания, каточ е ли са били едва ли не инвалиди. Масово са с придружаващи или ако искате по-точно казано основни заболявания високо кръвно налягане, диабет. Ама извинявайте, но такива заболявания имат 50% от хората над 50 г. възраст, с които всеки ден се разминаваме по улицата.
  • 2 всеки да се спасява

    7 1 Отговор
    Да, за съжаление, много подпяващи има този рефрен, че видите ли, те и без това щели да умрат. Затова нека направо да ги обявим за смъртоносни тези заболявания, и астма, както е било вероятно миналите векове. С това решение да се отворят дискотеки и барове, забравиха да предупредят всички със заболявания да не излизат, лошото е, че много от тях трябва и да работят. Като знам кой посещава барове и дискотеки, доста хора от 40-60 години ще се разболеят, заразени от своите деца.
  • 3 аристотел

    0 0 Отговор
    и като чувденците са заразени - добре дошли унас - отворихме им българската граница с покана да си харчат парите у нас, то пък нали нас вируса на целия свят не ни хваща, тъй като сме имунизирани с малоумието на управниците ни...
  • 4 ЗАРА

    0 0 Отговор
    АЙДЕ СТИГА С ТИЯ ЛОКУМИ - "СТОТИЦИ ЗАРАЗЕНИ"