Last news in Fakti

16 Юни, 2020 19:19 1 782 1

Под натиск! Борис Джонсън създава фонд за социален патронаж за лятото

  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • ковид-19-
  • пандемия-
  • маркъс рашфорд

Стъпката идва, след като премиерът беше изправен пред настояване да финансира допълнителни мерки за социално подпомагане в условията на кризата с коронавируса

Под натиск! Борис Джонсън създава фонд за социален патронаж за лятото - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън ще създаде фонд за социален патронаж за летния период за родители, изпитващи затруднения с изхранването на децата си в Англия, съобщи днес неговият говорител, цитиран от Ройтерс.

Стъпката идва, след като премиерът беше изправен пред натиск да финансира допълнителни мерки за социално подпомагане в условията на кризата с коронавируса.

Футболният отбор "Манчестър Юнайтед" и неговият играч Маркъс Рашфорд подеха кампания правителството да финансира осигуряването на безплатна храна за онези семейства, "който са на ръба на оцеляването", която изглежда е променила позицията на Джонсън.

Първоначално британските министри заявиха, че раздаваните от училищата ваучери за храна няма да се предоставят по време на дългата лятна ваканция, което накара 22-годишният футболен нападател да прегърне каузата и да разкрие как е разчитал на подобна подкрепа като дете.

Преди дебатите в парламента, и след като някои депутати от управляващата Консервативна партия призоваха за промяна, говорителят на премиера направи официално изявление относно инициативата.

"Предвид пандемията от коронавируса премиерът изцяло разбира, че децата и родителите са изправени пред безпрецедентна ситуация това лято. За да отговорим на това ще осигурим летен Ковид-фонд за социален патронаж", допълни говорителят на премиера.

"Той ще осигури ваучери за храна, покриващи шестседмичния ваканционен период. Скоро ще предоставим по-подробна информация", заяви говорителят пред журналисти, като допълни, че мярката ще струва близо 120 млн. лири (150 млн. долара).


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.