Last news in Fakti

1 Юли, 2020 14:30 1 789 1

Пикът на заразата с коронавирус в Сърбия се очаква до 5-6 дни

  • сърбия-
  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • пандемия

Като се измери инкубационният период, най-често от 7 до 10 дни, до максимум 14 дни, и когато мине това време, към края на седмицата, ще можем да си отдъхнем, смятат експерти

Пикът на заразата с коронавирус в Сърбия се очаква до 5-6 дни - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Истинският пик на заразата с коронавирус в цяла Сърбия може да се очаква до пет-шест дни, прогнозира епидемиологът Бранислав Тиодорович тази сутрин в сръбската държавна телевизия РТС, цитирана от БТА.

Ситуацията в близкия до границата с България град Вране е неблагоприятна, но е под контрол, добави той.

Вирусът е тук и няма никакви аргументи в полза на тезата, че отслабва, посочи експертът.

"Ситуацията във Вране е специфична, с тежки проблеми, които здравната система все пак овладява с помощта на Клиничния център в Ниш. Имаме 83 души с бронхопневмония", съобщи той.

"Този пик, за който се говореше, мисля, че не е истинският пик. Истинският пик ще дойде в цяла Сърбия, включително в Ниш, вероятно до пет-шест дни, защото гледаме какво става - от спортни състезания, организирани срещи, рождени дни, сватби, празненства, а такива имаше много. Като се измери инкубационният период, най-често от седем до 10 дни, до максимум 14 дни, и когато мине това време, към края на седмицата, ще можем да си отдъхнем", каза Тиодорович.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 наивност

    1 1 Отговор
    Че как ще си отдъхнете ако продължават всички тези събития, мачове, срещи, и едни заразени предават на други. Много повече е необходимо да мине време за да се преодолее пика, вижте Италия, колко месеци, че и на това отгоре със силно ограничителни мерки, чак след 3 месеца имат 59 процента имунитет само в най-силно заразените области. И зимата не се знае колко ще им издържи имунитета, защото явно не е траен.