Last news in Fakti

23 Юли, 2020 13:55 1 842 11

22 са новозаразените с коронавирус в Китай, 18 от тях са в Синцзян

  • китай-
  • ухан-
  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • пандемия

Освен това в Китай са установени 31 пациенти без симптоми, което е повишение спрямо 22 предишния ден

22 са новозаразените с коронавирус в Китай, 18 от тях са в Синцзян - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Китай съобщи за 22 новозаразени с коронавируса, открити от сряда, което е повишение спрямо 14-те случая, регистрирани предишния ден, предаде Ройтерс, като се позова на здравните власти.

18 от новите случаи са установени в далечния западен Синцзян-Уйгурски район, а един - в град Далян, в североизточната провинция Ляонин, съобщи Националната здравна комисия. Другите три случая са привнесени от чужбина.

Заразеният в Далян е 58-годишен мъж, работещ в компания за преработка на морски храни. Множество проби, взети от компанията, включително от замразени храни, от помещенията за преработка, столовата и офисите също са положителни, съобщиха китайски медии.

Освен това в Китай са установени 31 пациенти без симптоми, което е повишение спрямо 22 предишния ден, допълва БТА.

Днес в Далян са открити два нови случая, при които заразата е предадена на територията на Китай, както и 12 асимптоматични. Всички те са имали близък контакт с установения вчера случай, съобщиха държавни медии.

По-рано този месец митниците в Далян откриха коронавируса в опаковката на замразени скариди, внесени от Еквадор. Китай спря да внася продукцията на три еквадорски компании.

Властите в град Далян, с население от близо 7 милиона души, планират да тестват 190 000 жители.

Към вчерашна дата в континентален Китай бяха потвърдени общо 83 729 случая на коронавируса. Общият брой на починалите остава непроменен от средата на май - 4634.

Южнокорейските здравни власти съобщиха днес за 59 нови случая на коронавируса, предаде ДПА, като се позова на Корейските центрове за контрол и превенция на заболяванията.

39 човека са се заразили на територията на страната, което е най-високото равнище от 18 дни.

С новите случаи общият брой на заразените в Южна Корея достигна 13 938. Броят на новозаразените е около 60 за втори пореден ден, след като вчера беше съобщено за 63 нови случая.

Случаите на заразяване на територията на страната се увеличиха рязко поради огнища на коронавируса, свързани с военна част и домове за възрастни.

В Южна Корея периодично се откриват огнища на зараза, след като на 6 май страната облекчи строгите мерки за социално дистанциране. През юли повечето нови случаи са в района на столицата Сеул.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 WtF?!

    3 3 Отговор
    И защо нас нормалните европейци трябва да ни интересува какво става в китайската кoчинa?!

    Коментиран от #4

  • 2 Даниел

    3 0 Отговор
    Всичко върви посценария след 20-ти септември да ни вкарат във филма с "втората върна"!
  • 3 Опа

    0 0 Отговор
    Освен това е хубаво да си гледаме в нашата паница, а не в чуждата. Колко милиона е Китай колко сме ние. Какво направиха те какво ние?
  • 4 Госあ

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "WtF?!":

    За да видим как се справя Китай и как краварите в обора бе мой. И да си направим сметка с кои е по добре да си сътрудничим. Не е сложно 😂

    Коментиран от #5

  • 5 WtF?!

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Госあ":

    Няма как да си сътрудничим с Катай те продуцират жълти бебета ние не.Различни Светове.Нека си седят там и да изучават огъня.Хахахa

    Коментиран от #6, #7, #8, #9, #10

  • 6 Опа

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "WtF?!":

    Сигурно и телефона ти е китайски, примерно казано. Дали пък наистина не са от друга планета тия
  • 7 Госあ

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "WtF?!":

    Огъня са го изучили мноого отдавна и са го дали на Марко Поло да го донесе в Европа. Че и хартията и печата са ни дали. Та ето,че можем да си сътрудничим много добре.
  • 8 ANGKOR WARRIOR

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "WtF?!":

    И кви са Тея жълти бебета някви извънземни ли? Монголоидна раса имат доста по бяла кожа от тебе например
  • 9 ANGKOR WARRIOR

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "WtF?!":

    В света има бели кафяви черни а ти най вероятно си от вторите и си Арабоподобен миризлак
  • 10 ANGKOR WARRIOR

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "WtF?!":

    Имам дете от Виетнамка и бас ловя че е доста по светло от тебе ама то ти си от боята(тоест Черна Арабухи) така че няма място за сравнение
  • 11 ANGKOR WARRIOR

    1 2 Отговор
    Чело там за жълта раса в учебника по биология и вече сляпо вярва без да е виждало нито един Азиатец през живота си то по тая логика и аз мога да кажа че видях сини хора хаха