Last news in Fakti

17 Август, 2020 09:03 2 028 7

Протести в Брюксел и Мадрид заради мерките срещу коронавируса

  • маски-
  • ковид-19-
  • коронавирус

Недоволните обвиняват властите, че са създали фалшива пандемия и смятат, че в края на лятото ще умират около 300 000 на ден, но от глад

Протести в Брюксел и Мадрид заради мерките срещу коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В Брюксел граждани протестираха срещу мерките за борба с коронавируса, които според тях се отразяват негативно върху свободите им. Носенето на предпазни маски стана задължително на 12 август за целия район на Брюксел заради увеличаването на случаите на заразяване с коронавирус в Белгия.

Най-малко 2500 души демонстрираха в испанската столица в неделя срещу задължителната употреба на маски и други ограничения, въведени от правителството за справяне с коронавируса, съобщава "Дойче Веле".

Демонстрацията започна под огромния испански флаг на пл. Колумб, в центъра на Мадрид, където присъстващите размахваха банери с фрази като „Вирусът не съществува“, „Маските убиват“ или „Ние не се страхуваме“.

Организиран чрез социалните мрежи, митингът събра "между 2 5000 и 3000" участници според броя, извършен от полицията и уведомен на правителствената делегация и беше възможно да се видят хора без маски.

Жителите на столицата протестираха и срещу политиката на правителството, която обвиняват в нарушаване на човешките права, тъй като според участниците здравите хора не трябва да носят маски, които смятат за "автентични мъчения".

Много други носеха транспаранти с лозунги като „Системата контролира чрез страх и пресата манипулира“; „COVID има лекарство, но е забранено, те не искат да ви защитят“ или друг на английски, който казва „Роден да бъде свободен“.

Критиките не спират дотук, също обвиниха властите, че са създали фалшива пандемия и смятат, че в края на лятото ще умират около 300 000 на ден, но от глад.

Това каза екологичният писател и политик Естебан Кабал, който, проявен на ръка, аргументира: "Вирусът COVID-19 все още не е изолиран и изследван. Няма научни доказателства, които да обосноват обявяването на пандемия и да потвърдят, че този вирус е патогенен. Диагностицирани са хората, които не са болни “, каза Кабал.

Тази демонстрация се провежда два дни, след като правителството обяви нови ограничения като затваряне на нощни клубове или забрана за пушене на открито, ако двуметровото разстояние за безопасност не може да се спазва.

Маските станаха задължителни в обществения транспорт през май и след това се разпространи във всички обществени места в Испания, където коронавирусът отне 29 000 живота.

Същевременно Бразилия регистрира над 23 хиляди нови случаи на заразяване с Ковид 19 и така в момента е на второ място в света по брой на заразявания и смъртни случаи от коронавирус.

Президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор пък обяви, че очаква да може да въведе в употреба в страната ваксина срещу коронавирус през първото тримесечие на 2021 година.

Правителството е договорило партньорство с Аржентина и голяма фармацевтична компания за производството на ваксина, която да бъде разпределена в Латинска Америка.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Mkокооко

    41 0 Отговор
    Ееее,ще се сетите!Ама толкова малко нищо няма да направим.Трябва революция!!Иначе ще ни мачкат.Предвидили са почти всичко,гадовете!
    А ние тук няма ли да скочим против отнемането на правото да си свободен,да дишаш,да живееш?!
  • 2 МКостов

    27 0 Отговор
    Паниката вилнее.Приятел ,живеещ в САЩ ми разправя."Приказвам си със съсед,американец.Викам му,няма пандемия-измислено е.Той ми вика-виж,цял кораб има в пристанището на червения кръст за да извозват труповете.Верно,имаше.После 10 дена нищо не се случи-никой не мръдна кораба,никой не качваше и слизаше от него.Седи и всява СТРАХ!"
    Е това е!!
  • 3 Covid 20

    27 0 Отговор
    Най-после смислен протест, всичко написано и издигнато на него е истина.
  • 4 8й0

    21 0 Отговор
    Правилно протестират хората. Зад тая психоза с тоя "вирус" се крие нещо огромно, но може само да се предполага каво е.
    Проблема е, че началниците сега ще поскокорост хипохондрциците да се дигнат, че видите ли, тия без маските не ценят техният живот и ги излагат на риск...и ще се почне една- раделяй и владей.

    Коментиран от #5

  • 5 Верно ли

    21 0 Отговор

    До коментар #4 от "8й0":

    Ми че то точно това им е целта. Тези изтрещяли неолиберасти така управляват. Не успяха с вегани, гейове и мигранти, но с този вирус доста им е успешна тактиката.
  • 6 Дед

    9 0 Отговор
    Народа започва да вижда истината. Лъжата и измамата за тази пандемия е към края си.
  • 7 "Доктор"

    8 0 Отговор
    И нашия достоен доцент Мангъров ги казва същите истини.Дано не му се случи някое "произшествие,че като им знам възможностите на тия които причиниха на човечеството всичко това....