Last news in Fakti

18 Август, 2020 13:30 1 717 4

Изследване: Възможни са класически концерти в пълни зали в условията на COVID-19

  • ковид-19-
  • пандемия-
  • коронавирус

Рискът от зараза от замърсени с коронавируса повърхности се оказва по-малък от смятаното досега, показват най-новите данни

Изследване: Възможни са класически концерти в пълни зали в условията на COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Оперните и концертните зали могат да си позволят представления с всички продадени места, ако зрителите са с маски, когато влизат и излизат, и докато гледат, съобщи ДПА, цитирана от БТА. 

"Публиката на класическите концерти проявява повече разбиране и е дисциплинирана", обосноваха се от отделението по социална медицина и епидемиология на клиника "Шарите".

Директорът на клиниката обаче изтъкна, че изследването не е одобрено и това не е нейна официална позиция, а по-скоро трябва да се приема като база за по-нататъшни проучвания.

Рискът от зараза от замърсени с коронавируса повърхности се оказва по-малък от смятаното досега, показват най-новите данни. Той е по-голям от капчици и аерозоли, образувани при говорене, пеене, кашляне или кихане. Освен това затворените помещения с намалена циркулация на въздуха също са рискови.

Препоръките за дистанциране трябва да се спазват във фоайетата и на касите, на гардероба и в тоалетните. Добре е да има обозначени пътеки, за да се избягват контактите.

Билетите трябва да се проверяват безконтактно, трябва да се осигури добра вентилация и да бъде забранена продажбата на напитки и закуски.

Авторитетната класическа музика в Германия беше засегната тежко от пандемията. Признаците за връщане към нормалното са малко.

 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Колко ходят на класически концерти

    3 0 Отговор
    Публиката на класическите концерти проявява повече разбиране и е дисциплинирана", обосноваха се от отделението по социална медицина и епидемиология на клиника "Шарите". Е те са друга класа ние сме прости и не разбираме положението!

    Коментиран от #3

  • 2 До анатоли,авторчето.

    3 0 Отговор
    Авторе,дано го прочетеш това:
    Класическите концерти в роден абсурдистан се осъществяват от повече от месец в абсолютен разрез с противоепидимичните мерки.
    Местните РЗИ мълчат под натиска на общините.
    Пример и въпрос: Какво стана с духовият оркестър в Благоевград?
    Защо никой до ден днешен не написа за това как 85% от състава на оркестъра пламнаха с ковид19 ?
    Защо бе забранено всякакъв коментар от диригента относно случилото се?
    Как е възможно от март месец да се говори САМО И ЕДИНСТВЕНО за това публиката как да се предпази.
    А хората на изкуството?
    Какво за тях ?
    Оркестранти, певци,балет,солисти,те какво са,захранка за публиката ли ? Тях кучета ги яли,нали !
    Как е възможно директора на Соф.Опера да каже,,който го е страх, да си вземе неплатен и след това да си търси работа "
    КАК Е ВЪЗМОЖНО ПОДОБНО ОТНОШЕНИЕ на директор във време на пандемия ?
    Къде са общини,рзи,инспекция по труда, профсъюзи ?
    Къде сте и вие бре,медии родни ?
    Прояви елементарно уважение към всички хора на изкуството чиито права са зверски потъпкани анатоли и не пиши за неща от които нямаш дори бегло понятие ❗❗❗
  • 3 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Колко ходят на класически концерти":

    Ами има нещо вярно! Какви хора ходят да слушат класическа музика и тия дето са в plazza Ст. Град ще ми кажеш , че няма разлика ли?
  • 4 къде

    3 0 Отговор
    Ги правят тези класически концерти, на стадиона ли?