Last news in Fakti

20 Август, 2020 21:00 2 760 17

Германия и Франция с най-висок ръст на заразени с Covid-19 от месеци

  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • пандемия

Канцлерът Ангела Меркел предупреди тази седмица, че няма да има повече облекчаване на ограниченията срещу коронавируса

Германия и Франция с най-висок ръст на заразени с Covid-19 от месеци - 1
Снимка: shutterstock

Германия и Франция отчетоха най-високия ръст на инфекции от коронавирус от месеци. Новите данни повдигнаха опасения от разрастване на пандемията заради завръщащите се от ваканции в чужбина.

Същевременно според най-новия доклад на германския институт "Роберт Кох" България е на четвърто място в списъка с държави, от които се завръщат най-много заразени с коронавирус.

Германия добави популярни туристически дестинации в Хърватия, редом с румънския район Вълча в списъка на рисковите райони, при завръщане от които се изисква PCR-тест и карантина.

Хърватия е страната, която се класира на трето място по най-голям брой заразени туристи, завърнали се в Германия, според Института "Роберт Кох", след Косово и Турция.

През последните 24 часа Германия отчита 1 707 нови инфекции - най-високият брой за денонощие от април.

Канцлерът Ангела Меркел предупреди тази седмица, че няма да има повече облекчаване на ограниченията срещу коронавируса.

Франция вчера отчете най-голям ръст на инфекциите от месец май. Почти 3 800 зарази бяха потвърдени за 24 часа. Тулуза стана първият френски град, в който вече е задължително носенето на маски на открито.

Испания обяви нови 6 700 инфекции за денонощие вчера, с което общият им брой стана 370 000 - най-високият в Западна Европа.

Украйна за първи път отчете над 2 000 зарази за ден, а Финландия вчера извади почти всички европейски държави от списъка с безопасните за пътуване райони.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандо

    20 9 Отговор
    Някой ден политици, медии и журналисти ще бъдат съдени за разпространяване на измамата и лъжата Сovid-19 и упражняване геноцид срещу хората.

    Коментиран от #6, #8

  • 2 Грейс

    21 5 Отговор
    Хайде стига с тази корона! Разбрахме съсипвате туризма за сметка на фармацевтичните колпании. Ще произвеждат и много анти депресанти заради 4 месечното стресиране на хората.

    Коментиран от #5

  • 3 12122222

    18 5 Отговор
    Съгласен съм напълно с нимер 1, тези лъжливи гадове трябва да бъдат съдени за измами, кражби, злоупотреби , терор над хората и куп дриги престъпления!!!
  • 4 Антимилиционер

    13 6 Отговор
    Туземно населние с разбирания на неандерталци - насякъде в Западна Европа се яде с ръце. Навън на улицата. Грабят като животни картофи, крилца, зеленчуци с пръсти и пълнят в устите като хора от пещерите. Сосовете се ближат направо от пръстите, за по-лесно. Нереално е падението на 99% от популацията.
  • 5 Госあ

    3 9 Отговор

    До коментар #2 от "Грейс":

    Е това лошо ли е ? Не, не е лошо. Лошо е да оставят стадото на търгашите и да стане като в Ню Йорк и Рио. А ако пък няма никаква фармация ще се повторят резултатите от чумата през средновековието. Ай нема нужда, А ?

    Коментиран от #7

  • 6 Госあ

    1 12 Отговор

    До коментар #1 от "Сандо":

    Вие не сте хора бе ? Какъв съд ?
  • 7 Грейс

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Госあ":

    Това вече не е фармация, а спекулация, защото мога да кажа, че старите лекарства са много по ефективни от новите и тъй като вече всичко е пари и само пари дори не се и свенят да заблуждава хората. Колкото до чумата ще дойде, вече по хигиенни навици, популация на плъхове и почистване на канали населението е стигнало дъното.

    Коментиран от #10

  • 8 бл.134 в Зап. парк

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Сандо":

    Нема страшно .Меркел, Лагард и пр. ще ци излекуват с едно 1000 милиарда евро .
    Възхода на Европа е започнал с печатарството - явно с него ще залезе.
    Алллах е велик
  • 9 АВЕ НАЛИ ПРИ ТЯХ ИМАЛО ПОВИШАВАНЕ

    14 0 Отговор
    НА ЗАРАЗЕНИТЕ....ЗАЩО БЪЛГАРИЯ Е В ТАЗИ ЧЕТВОРКА....АМИ ФРАНЦИЯ НАЛИИИ И ПРИ ТЯХ ИМА ПОВИШАВАНЕ А НЕ СА В ТОЗИ СПИСЪК.....ШВАБИТЕ ПРАВЯТ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА СЕ ДИСТАНЦИРАТ ОТ ИЗТОЧНА ЕВРОПА И В СЪЩОТО ВРЕМЕ ЛИЦЕМЕРНО И НАГЛО ИЗПОЛЗВАТ ХОРАТА ЗА РОБИ ОТ ИЗТОКА....ДА ВИ СЕ НЕВИДИ И ДОЛНИТЕ ЛИЦЕМЕРНИ ЗАПАДНИ ШМАТКИ....ГАДИМИ СЕ ОТ ВАШАТА ИЗМИСЛЕНА И ДВУЛИЧНА ЕВРОПА...АЙНЦ ЦВАЙН ДРЪН....ПО ДЪРВЕНИТЕ ЧУТОРИ...
  • 10 Госあ

    1 5 Отговор

    До коментар #7 от "Грейс":

    Ами то и този вирус се разпространява до голяма степен от хигиенни навици. Жабурене с вода за уста,маски,миене на ръцете и дистанция. Ама много "философстват" дори за тези елементарни неща. Колкото до лекарствата, дълга тема и въпрос на политика. Разбира се, че има ефективни и безопасни нови лекарства. За туризма обаче е ясно- оцапаха българската природа, а фармация - зерО ! И сега пак им наливат пари на главанаците!

    Коментиран от #12

  • 11 Доктор ох боли

    2 1 Отговор
    Не съм казвал преди но сега ще повторя. От есента а това означава септември и октомври идва втората вълна на вируса. Броят заразени ще е по малък и ще има по малка смъртност. Всичко ще приключи с вируса началото на лято 2021 г. Консумирайте качествени плодове и зеленчуци родно производство и се пазете. Иначе като цяло вируса ще се използва от политиците максимално за какво ли не. Господ да ни пази!
  • 12 Досаждаш вече

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Госあ":

    Ти си е*си и психясалия хипохондрик, без майтап !
  • 13 баба ви от бг

    1 0 Отговор
    глупости!!! испания, швеция, финландия! на ден 5000 !
  • 14 Сандо

    4 0 Отговор
    Някой ден политици, медии и журналисти ще бъдат съдени за разпространяване на измамата и лъжата Сovid-19 и упражняване геноцид срещу хората.
  • 15 Cannibal corpse

    1 4 Отговор
    Да да ,то и Испанския грип през 1918 г е бил измислица ,заразила една трета от тогавашното световно население и затрила 50 милиона.Тъпаци ,не разбрахте ли ,че ковид 19 е биологично оръжие разработвано и усъвършенствано в продължение на десетки години,чудовищна контагиозност,асимптоматично предаване,тежко прекарване с неизброим брой усложнения,невъзможност за изграждане на траен имунитет,висока смърност.В момента на всеки 15 секунди умира по един заразен(според Ройтерс) с ковид в света.
  • 16 Племето

    0 0 Отговор
    пътува.
  • 17 Един

    0 0 Отговор
    Нормално! И ще се увеличават! Нали сега се завръщат гастарбайтерите от родните си места и "влачат" какво ли не след байряма!