Last news in Fakti

3 Септември, 2020 13:30 1 508 2

Франция с план от 100 млрд. евро за възстановяване от санитарната криза

  • франция-
  • икономика-
  • ковид-19-
  • пандемия

Планът включва 20 милиарда за намаляване на данъци върху продукцията на предприятията за следващите две години

Франция с план от 100 млрд. евро за възстановяване от санитарната криза - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Френското правителство обявява план от 100 милиарда евро за възстановяване на икономиката от санитарната криза. Премиерът Жан Кастекс изложи в интервю подробностите от плана.

Възстановителният план за Франция е "на висотата на извънредната ситуация" - така го определя френският премиер Жан Кастекс пред "Фигаро" и РТЛ.

Планът включва 20 милиарда за намаляване на данъци върху продукцията на предприятията за двете следващи години. Това е "важна мярка за запазване на френската промишленост" - обяснява премиерът.

Общо 35 милиарда трябва да отидат по това направление, а 30 милиарда - за зелената икономика. 35 млрд. са предвидени за социалната и териториалната кохезия. Те ще се влеят в здравеопазването и в плана за трудовата заетост на младите, включително премии за назначаване на работа. Това трябва да позволи създаването на 160 000 работни места за догодина, уверява Кастекс.

С 200 милиона ще бъдат подпомогнати организациите, които се борят срещу бедността и социалното изключване. 2 милиарда са отделени за културата.

Кастекс увери, че не предстои никакво увеличаване на данъците.

"Планът ще има ефект само ако всички участват", подчерта премиерът и прикани предприятията да се ангажират за трудовата заетост.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зелен хайвер

    1 0 Отговор
    Зелена икономика? Колко работни места ще затворят заради нея? Сега оправданието е "санитарна криза", сякаш този вирус изникна заради липсата на хигиена.
  • 2 Stéphanie 🎲

    1 0 Отговор
    С 200 милиона ще бъдат подпомогнати организациите, които се борят срещу бедността и социалното изключване....за" афроараби"!!!Във лицеите няма афроараби тук таме ,90% нямат образование никой не им търси сметка .Естествено че няма да си намерят работа ,само ще раждат деца и черен бизнес.Само белите ще ядем дървения ,сигурна съм че и внуците ще връщат тези милиарди покрай тази корона.