Last news in Fakti

16 Декември, 2020 15:42 1 951 7

Прехвърлянето на вината за пандемията върху Китай е разхищение на време и сили

  • китай-
  • коронавирус-
  • ваксина

Ако целият свят обедини усилията за овладяване на пандемията, борбата с вируса ще бъде спечелена

Прехвърлянето на вината за пандемията върху Китай е разхищение на време и сили - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В свой коментар от 14 декември в хонконгската медия „Саут чайна морнинг пост“ американският бизнесмен и дипломат Чарлс Ричард Стит посочва, че прехвърлянето на вината за пандемията от COVID-19 върху Китай е разхищение на време и сили, предаде "Радио Китай".

В статията се казва, че опитите за отправяне на обвинения срещу Китай имат за цел да изместят вниманието на хората, които търсят отговорност за неефективното справяне със заразата от правителството. Това е разход на време и сили и дори опит да се възпрепятства разрешаването на свързаните с пандемията ключови проблеми, пише Стит.

Според него настоящата криза не е по вина на Китай. „Китай не е проблемът, а ключът за разрешаването на проблема“, посочва той, давайки висока оценка за бързите усилия на страната в справянето със заразата и споделянето на информация със света.

Стит подчертава, че ако целият свят обедини усилията за овладяване на пандемията, борбата с вируса ще бъде спечелена.

„За да действаме така, първо трябва да прекратим прехвърлянето на вината за пандемията върху Китай“, казва авторът на статията.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    4 0 Отговор
    Бял Ганчо сам си е виновен понеже спинка последните 30г и позволи да го оскотят до прасе. Сега настъпва жътвата и Ганчо няма какво друго да направи, освен да заголи буза за шота и да оправдава после собствената си импотентност.
  • 2 СМС от Ванга

    1 0 Отговор
    Ах защо заразата не беше тръгнала от Кочинката, та едно полезно нещо да е свършил Баце за толкова години.
  • 3 ЕС Натовец

    2 0 Отговор
    Само бидоните са МАДЕ ИН ЧАЙНА.
  • 4 майнок

    1 3 Отговор
    А откъде тръгна? ???. Стига да се остави първия заразен, нулевия , да се движи свободно. Някой някъде лекичко се е направил на разсеян и първия заразен, без той самия да знае в началото, да се поразходи малко .Като прибавим и правителствата в цял свят с какво се занимават и как никой не го е еня за пандемии, болести и т.н. ,хората си джиткат навсякъде , нулевия пациент вече е предал нататък......и изведнъж ...оле ле . Никаква конспирация няма, ................лекинко се направиха на ударени .Пазар, змийчоци,прилепи,риби,прасета,панголини, кокошки,кучета ,смрад .....според всички науки това е идеалната среда за възникване на зоонози и разпространение на патогени.И някой е решил да се опре на науката....така да се каже.

    Коментиран от #5, #7

  • 5 по грамотно

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "майнок":

    Не се разбира какво искаш да кажеш
  • 6 Никога

    5 1 Отговор
    Не е тръгнал от Китай, Трябва да си глупав че да вярваш че от прилеп или някакво животно, дрън дрън
  • 7 Русенец

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "майнок":

    Защо тогава никой не търси виновника? Няма разследване, няма сформиран екип феберейци, предлагащи щедро усилията си, за установяване на виновника, отнел милион животи, за по-малко от година. Не се чуват и ежедневни новини по въпроса, докъде е стигнало търсенето му и какви нови улики е открило разследването. Защо няма такива неща? Щото много добре знаят кой го е създал и пуснал. Същият, вероятно има скъсана ваксина, но няма да я пусне пръв на пазара, а ще изчака, да не го заподозрат хората. Първо ще остави рехавите ваксини на конкуренцията да се поизложат и чак тогава ще се яви той, с чудодейният си илач-панацея, която ще спаси света и естествено - ще го направи мулти трилионер.