Last news in Fakti

28 Февруари, 2021 09:56 7 321 51

Ръст и при заболелите и при починалите

  • германия-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • заразени-
  • данни

Близо 8000 новозаразени в Германия

Ръст и при заболелите и при починалите - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Германия е нараснал през последните 24 часа със 7890 до общо 2 442 336, според данните на института за инфекциозни болести "Роберт Кох". Смъртните случаи са се увеличили със 157 за изминалото денонощие, до общо 70 045.

Виден имунолог призова Берлин да разшири одобрението за прилагането на ваксината на "АстраЗенека" и при хора над 65-годишна възраст, като предложи канцлерът Ангела Меркел да получи инжекцията на живо по телевизията, за да разсее страховете относно безопасността му, предаде ДПА, цитирана от novini.bg. Ваксината на AstraZeneca е одобрена в Германия за хора под 65 години, за разлика от ваксините на BioNTech/Pfizer и Moderna, които получиха зелена светлина и за по-възрастните.

Карстен Ватцел, главен секретар на Германското дружество по имунология, каза в интервю за Би Би Си, че германският регулатор вероятно ще промени сегашната препоръка. Той цитира неотдавнашни данни от Шотландия, показващи, че възрастните са защитени срещу тежко заболяване от продукта на британско-шведската компания.

"Ако в този момент Ангела Меркел се яви на живо по телевизията, за да бъде ваксинирана, би било страхотно", добави той.

В неотдавнашно интервю за "Франкфуртер алгмайне цайтунг" 66-годишната Меркел каза, че е прекалено възрастна, за да бъде ваксинирана с "АстраЗенека", според сегашните германски регулации. Тя призна, че в страната има проблем с приемането на препарата на AstraZeneca и наблегна, че това е "надеждна ваксина, ефикасна и безопасна".

Томас Мертенс, председател на Постоянната комисия по ваксинацията (Stiko), заяви в петък, че регулаторният орган планира да преразгледа препоръките си. Мертенс каза по телевизия Цет Де Еф, че сегашното възрастово ограничение се дължи на липсата на данни за ефекта върху по-възрастни хора и че комисията никога не е критикувала ваксината, като я нарече "много добра".


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й ‼

    30 2 Отговор
    След толкова информация за починали и заразени НИКОЙ НИКЪДЕ не дава статистика по държави в Света! Картинката се крие !

    Коментиран от #7

  • 2 Провал

    39 3 Отговор
    И в Израел беше така. Всичко пламна след като започна масовата ваксинация...

    Коментиран от #13

  • 3 БАЙ Х@Й ‼

    39 2 Отговор
    ПЛАНдемията върви по ПЛАН! По техния план !
  • 4 Ванга каза;

    21 3 Отговор
    Ще дойде време,хората да умират без да са лежали,ей така,както си вървят по улицата,а живите ке облазяват мрътвите.. Май дойде това време..
  • 5 Аз40🏴‍☠️

    34 1 Отговор
    Още прекрасни за индустрията на ковидиотизма "новини". Няма никаква пандемия, тя просто е психическо заболяване. Оздравявате от него просто с един единствен акт: Спирате да си сътрудничите с Култа.
  • 6 Българин

    24 3 Отговор
    Пандемията е само във виртуалното пространство и в главите на малко на брой уплашени.
  • 7 Банго Васил

    2 6 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Хаха рано рано пак си го извадил.

    Коментиран от #12

  • 8 SSss

    40 5 Отговор
    Абе стига лъжи и манипулации.Статистиката от 2020г.доказа че смъртоста в Германия е по ниска спрямо 2019,както е и в България и във всички европейски страни,които са публикували статистиката си.Искам да живея свободно в свободна страна и ако ЕС иска да ни върне във фашизъма,трябва да излезнем от ЕС.Вижда се и от самолет,че Брюксел са папагали на империята на злото САЩ,а Германия се използва като пример,за да може другите страни да се приравняват с нея.НЕ,Не и твърдо не на фашизацията и лъжите.Скоро ще има революция в световен мащаб и октомврийската революцcия,ще ви се стори като представление от детската градина.

    Коментиран от #15, #19

  • 9 Тото 1 и Тото 2

    26 2 Отговор
    Ако КовиД-19 изчезне , хората ще спрат ли да се разболяват и умират ?

    Коментиран от #45

  • 10 Дед

    18 1 Отговор
    Мерките на Меркел са без ефект.
  • 11 Както казаха

    28 3 Отговор
    Както казаха повечето специалисти,противници на РНК ваксините,смъртноста през 2021 ще се увеличи драстично,заради ваксинацията.Умишлено не се съобщава,че повечето починали са стари хора,подложили се на ваксинация.Няма да позволя,някой да ваксинира родителите ми с тези американски отрови.Ваксинациите умишлено започнаха със възрастните хора,за да могат да ги пишат като умрели от старост.

    Коментиран от #23

  • 12 Еж Акита

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Банго Васил":

    МАНГУСТАК МИРИЗЛИВ
  • 13 карамфила

    16 1 Отговор

    До коментар #2 от "Провал":

    Ами нали ваксината е вирус и някои организми не могат да преборят вируса.Затова няма статистика за починалите след ваксинация.Едно е вируса да те хване неподготвен и да се заразиш,друго е да се ваксинираш и да подпишеш информирано съгласие за евтаназия.
  • 14 Рошко

    4 0 Отговор
    1 мил емигранти изведнъж им дойдоха малко в повече на швабите, та скоро там" епидемията" няма да утихне
  • 15 Пишеш:

    5 17 Отговор

    До коментар #8 от "SSss":

    "Статистиката от 2020г.доказа че смъртоста в Германия е по ниска спрямо 2019..." - КОЙ ТИ Е ИЗТОЧНИКЪТ? Гледам в "Статиста" (напиши го на латиница) пише: 939520 смъртни случая (общо) за 2019 г. За 2020 г. са 982489. Данните са за Германия.

    Коментиран от #26

  • 16 Дааа

    16 0 Отговор
    Ваксинирането зацикли в цяла Европа. Оказва се ,че дори в първенеца Велибритания 30% от медицинските работници са отказали. Сега търсят мачин да ги принудят. Да не говорим за останалото население,където балъците също свършиха.
  • 17 Йохохо

    0 0 Отговор
    За да ни достигнат процентно на населението трябва да са 15000.Иначе при нас всичко е ок.
  • 18 Алфа вълкът амбриажа

    1 0 Отговор
    А така
  • 19 Наско

    1 19 Отговор

    До коментар #8 от "SSss":

    Вие тази статистика я четете както дявола евангелието. Да не я публикувате във форумите на антиковид фетишизма. Или вашият гуру така каза. А ги погледни за България данните на НСИ и после пак пиши глупости. Или за ноември и декември 2020 год. увеличението е близо с 40% спрямо 2019 год.

    Коментиран от #25

  • 20 Вуте

    2 4 Отговор
    Там има одобрени мерки и ги СПАЗВАТ! Няма джипка, от която да хвърлят усмивки, пари и обещания! Когато немците напънат да търсят работа в България, тогава ще повярвам, че сме по-умни от тях.
  • 21 Говорещия Кон

    15 1 Отговор
    Един немски адвокат, който съди бундеса и цялата световна полит шайка, твърди на сайта си, че в старческите домове на Германия вследствие на ваксинациите има 20% смъртност. Без увъртане формулира това като "престъпление срещу човечеството". Пълно информационно затъмнение в мейнстийм медиите. А заведените от него дела се сблъскават челно със съдебни абсурди в Великия Дойчланд.

    Коментиран от #24

  • 22 Пурко

    4 0 Отговор
    В Германия починалите от Ковид-19 са 841на 1 млн население, а в България- 1471 на 1 млн население. Друго не ви трябва да знаете.

    Коментиран от #27

  • 23 Доктор Хаус

    1 17 Отговор

    До коментар #11 от "Както казаха":

    Не ти ли казаха да си пиеш хапчето всяка сутриин! Всяка сутрин!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Струва ми се,

    2 19 Отговор

    До коментар #19 от "Наско":

    че написалият коментар 8 въобще не е и погледнал статистиката за Германия. Просто е писал нещо, хората са му наслагали плюсове, ама както обикновено, не са проверили, дали казаното е вярно. Дори и в сайта "ДеСтатис", който е на Statistisches Bundesamt, и е първото място, в което постъпват данните за Германия, числата са същите като в коментар 15. Да не говорим, че може да се свали и един доклад от над 200 страници табели с данни за смъртността в периода от 2016 г. насам. Данните са дадени по дни, седмици, месеци, възрастови групи, пол, провинции. До 2019 г. данните са окончателни. Тези за 2020 г. - предварителни. 😉😆
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Говорещия Кон

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Пурко":

    Невероятно, не очаквах, че друг кон е в състояние да ми отговори, досега само цвилеха, кимаха и риеха с копита... Еволюция! Но не се напъвай да мислиш, само хейтвай, там ти е силата. ...и се извинявам за "в Великия Дойчланд", да се чете "във великия Дойчланд".

    Коментиран от #28

  • 28 Говорещия Кон

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Говорещия Кон":

    Ентшулдигунг Пурко, този коментар е за магарето Наско.
  • 29 Васил

    0 0 Отговор
    8000 на 80 милиона а във България на 6,5 милиона почти всеки ден по 2 хиляди въобще не се се справят добре че некадърният здравен министър си заминава.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 патето яки

    0 0 Отговор
    Германия 83млн - заразени 7890 - 95 на 100х
    България 7млн - заразени 1681 - 240 на 100х

    Пак ги изпреварваме в лошото.
  • 32 123

    18 0 Отговор
    Лъжливата пропаганда продължава. Първо гледат да излъжат възможно повече хора с доброволно ваксиниране. Скоро ще почнат и ограниченията и изнудването и да пририакат останалите. Решението е да излезем по улиците иначе ще бъдем изтровени.
  • 33 SSss до15и19

    18 2 Отговор
    Пуснах ги копирани на немски,но церберите от сайта изтриха коментара заради латиницата......2019г-939 520 умрели....2020г-904 270 умрели.Данните са от официалния сайт на германския статистически институт.И вие ако сте неграмотни и не можете да ги намерите за цялата година ги събирай по месеци за да получите цялостната картина.

    Коментиран от #34

  • 34 Кой е официалният

    0 17 Отговор

    До коментар #33 от "SSss до15и19":

    сайт на германския статистически институт? Прочетохте ли, какво написах в коментар 25? Ако не сте, прочетете и проверете.

    Коментиран от #35

  • 35 SSss

    17 1 Отговор

    До коментар #34 от "Кой е официалният":

    Пиша го на български,за да не го изтрият а ти го замени с латински букви (де.статиста.ком)

    Коментиран от #36, #37, #38

  • 36 Съжалявам, грешиш

    1 15 Отговор

    До коментар #35 от "SSss":

    1. Вече написах в коментар 15 какво пише в сайта "Статиста" - същия този, който си дал в скоби. Дадох ти конкретните данни именно от този сайт. 2. "Статиста" НЕ Е официалният сайт на германския статистически институт. Официалният е "ДеСтатис". Как да разбереш ли? Погледни в двата сайта под "Контакт", респ. "Импресум" какво пише. В "ДеСтатис" пише "Statistisches Bundesamt". В краен случай виж и в Уикипедия какво пише за "Статиста". 😉 Но както казах, в случая числата в "Статиста" съвпадат с тези от официалния сайт на германския статистически институт, и са посочените в коментар 15.

    Коментиран от #39

  • 37 Между другото,

    1 15 Отговор

    До коментар #35 от "SSss":

    в Уикипедия можеш да видиш и кой е собственикът на "Статиста". И това не е Statistisches Bundesamt. 😉😆
  • 38 Всъщност,

    0 15 Отговор

    До коментар #35 от "SSss":

    най-лесно то е да напишеш "Statistisches Bundesamt" и да видиш кой сайт ти изкарва 😉
  • 39 SSss

    15 1 Отговор

    До коментар #36 от "Съжалявам, грешиш":

    Виж какво отворко без покритие.Този сайт който ми даваш, няма данни за умрелите на година.Умишленно не са написани защото е сайт от Роберт Кох.И по надолу има и диаграми за всяка държава,но за цялата година няма.Защо не се чукнеш по главата защо се крият окончателните данни за 2020,като всяка година ги представят на 15 януари а тази година ги няма никакви.Ти или си зомбиран или си с промит мозък и моя съвет към теб е да бягаш да се ваксинираш, за да не умреш от страх.

    Коментиран от #40, #42

  • 40 Пич,

    0 15 Отговор

    До коментар #39 от "SSss":

    погледна ли кой е официалният сайт на германския статистически институт? Или още твърдиш, че това е основаната през 2007 г. "Статиста". Данните ги има и в "ДеСтатис" - ти откъде мислиш, че си взима данните твоят сайт? Ама, гледайки колко повърхностно се информираш, май не си потърсил достатъчно.

    Коментиран от #41

  • 41 Готин

    14 1 Отговор

    До коментар #40 от "Пич,":

    Готин.Остави ни нас да си разсъждаваме както си искаме и не се грижи за нашето здраве или за фалшиви или скрити статистики. SSss е прав,да отидеш и да се ваксинираш и ще имаш имунитет към такива като нас.Иначе си личи от всякъде,че си манипулатор или трол,представяш ковид лъжата за истина,и нуждата от ненужната и опасна ваксинация.Хайде със здраве и ръси тъпизмите си в Къщи!!!

    Коментиран от #43, #44

  • 42 Говориш ли немски?

    0 15 Отговор

    До коментар #39 от "SSss":

    Потърси в "ДеСтатис" следното: Смъртност през декември 2020: 29% над средното от предишни години. Напиши на латиница точното заглавие"Щербефалцаален им Децембер 2020: 29% юбер дем дурхшнит дер Форя:ре". Излиза ти един текст. Скролваш надолу под графиката, минаваш таблицата "Смъртни случаи 2020 в Германия по месеци" и четеш написаното веднага под нея. Друг път ще говорим кой е отворко без покритие. 😉😆😂😄

    Коментиран от #46

  • 43 Не ви знам кои сте вие

    0 16 Отговор

    До коментар #41 от "Готин":

    Не казвам, че Ковид не е лъжа. Казвам, че числата, дадени от SSss са лъжа. Казвам и че е лъжа, че "Статиста" е официалният сайт на германския статистически институт. Ползват информация от него, но не са официалният сайт. Между другото не мисля да се ваксинирам. Ако си чел други мои коментари, това щеше да ти е ясно. Но ти, щом като говориш за себе си в множествено число, си последвай сам съвета и се прегледай. Всеки немскоговорящ може да провери написаното от мен. В случая май ти си тролът, манипулиращ информацията, а? Хайде със здраве. И следващия път, като имаш да казваш нещо, поне го подкрепи с качествени доводи и данни. 😄😂😆
  • 44 А иначе,

    0 16 Отговор

    До коментар #41 от "Готин":

    нямам нищо против да си разсъждавате както си искате. Но го правете на ум. Когато публикувате информация, която се чете от много хора, моля придържайте се към официалните данни, за които твърдите, че са такива. Не ги манипулирайте, защото ставате за смях.
  • 45 Държавна лотария

    14 0 Отговор

    До коментар #9 от "Тото 1 и Тото 2":

    Не знам.Но ако се ваксинират стават безсмъртни със сигурност.
  • 46 SSss

    16 0 Отговор

    До коментар #42 от "Говориш ли немски?":

    Виж какво отворко.!Hемския ми е като майчин език.3авършил съм (Institut für Statistik und Ökonometrie-Kiel)a а в момента работя за "UN"във Виена.Такива тролчета като теб,който се опитват да правят грамотните неграмотни, не са от моя размер.Има една българска поговорка.На "краставичар краставици да продаваш".Не понасям манипулатори,въпреки че ни е забранено да изнасям данни то имам право на анионимно мнение а то е, че ковид 19 е една голяма лъжа.А след тази лъжа идва и лъжата за необходимоста от ваксините.

    Коментиран от #47, #48, #49

  • 47 Ти вярваш ли си на това,

    0 14 Отговор

    До коментар #46 от "SSss":

    което говориш. Аз не ти вярвам. Написах ти точно как да го намериш това, което казваш, че го нямало и което опровергава горните ти твърдения. Като гледам как превключи на обиди и агресия, май си го открил. 😄😄😄"Трол" викай на колегите си. В крайна сметка ти си този, който манипулира ОБЩЕСТВЕНОДОСТЪПНА информация - т.е. това, което написах, може да бъде проверено от всеки немскоговорящ. Още ли не ти го побира това главата? Сам се дискредитираш и ставаш за 😄😆😄😆😄😆 ...СМЯХ, oida.
  • 48 Хахаха

    0 12 Отговор

    До коментар #46 от "SSss":

    И по 20 минуса накуп да слагаш, това не прави от лъжите ти истина. 😉😄😆😄😆😂🤣
  • 49 И отново държа да подчертая -

    2 6 Отговор

    До коментар #46 от "SSss":

    не казвам, че Ковид е истина, и не съм привърженик на ваксините. Но също така съм против да публикуваш лъжливи данни, за да подкрепиш мнението си. Нямам респект към такива като теб. Просто не си по-различен от другите тролове и манипулатори. Толкова от мен по въпроса.
  • 50 ненаучно

    0 0 Отговор
    На базата на какви научни данни в България ваксината на Астра-Зенека се прилага и за лица над 65-годишна възраст? Няма ли кой да осъди тая шайка лобисти, които са договорили милиони дози от нея? А каква е ефиктивността й срещу британския, бразилския и южноафриканския щам? Когато ваксинираните започнат да се разболяват, какво ще им отговорят от НОЩ?
  • 51 тосазнай

    0 0 Отговор
    защо ли аджаба???? а??