Last news in Fakti

7 Март, 2021 10:21 1 501 3

Новозеландският град Окланд излезе от едноседмична карантина

  • нова зеландия-
  • окланд-
  • коронавирус

Градът с двумилионно население ще продължи да прилага ограничения

Новозеландският град Окланд излезе от едноседмична карантина - 1
Снимка: БГНЕС

Новозеландският град Окланд излезе от строгата едноседмична карантина, наложена след откриването на огнище на силнозаразния британски щам на коронавируса, предаде Ройтерс.

Днес не са регистрирани никакви случаи на заразяване, съобщиха представители на новозеландските здравни власти. Случаи на предаване на вируса в страната не са откривани от една седмица.

Новозеландската държавна телевизия показа хора, които посещават кафенета рано сутрин. Мнозина заявиха, че се чувстват облекчени.

Градът с двумилионно население ще продължи да прилага ограничения върху събирането на големи групи хора и маските са задължителни в обществения транспорт. Смята се, че причината за успехите на Австралия и Нова Зеландия в борбата срещу разпространението на коронавируса се крие в бързите здравни мерки, затварянето на границите, задължителната карантина и активното проследяване на случаите, отбелязва Ройтерс.

Икономиките и на двете страни се възстановяваше през втората половина на 2020 година.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    0 3 Отговор
    Заробването продължава.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Свобода срещу сигурност

    0 1 Отговор
    И за всеки новооткрит случай или огнище ще се затваря цял град? Хипоходрици без граници, искате някой да ви пази и ще си намерите господар.