Last news in Fakti

9 Март, 2021 14:01 1 637 2

Китай ще ваксинира китайските граждани в чужбина и олимпийските спортисти

  • китай-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • ухан

КНР ще бъде домакин на зимните олимпийски игри през следващата година, а Япония на летните през тази

Китай ще ваксинира китайските граждани в чужбина и олимпийските спортисти - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Според съобщение на сингапурската медия CNA, на 7 март Китай е обявил, че планира да създаде пунктове за ваксинация на китайските граждани в чужбина и е готов да започне сътрудничество с МОК по ваксинацията на спортистите, които ще участват в Олимпийските игри, предаде Радио Китай.

Китай разработи няколко нови ваксини срещу новия коронавирус и вече започна кампании за ваксинация. Страната планира да ваксинира 40% от населението до месец юли. Китай ще бъде домакин на зимните олимпийски игри през следващата година, а Япония на летните през тази.

Китай планира да предостави 10 милиона дози ваксини за механизма COVAX на Световната здравна организация. До този момент Бразилия, Индонезия, Турция, Обединените арабски емирства и много други държави са получили китайски ваксини.

На пресконференция в рамките на сесиите на ОСНП и НК на КНПКС на 7 март китайският министър на външните работи Уан И заяви, че Китай ще се противопостави на всякакви опити за политизиране на сътрудничеството с ваксините.

„Ройтерс съобщи, че Китай праща своите ваксини по цял свят, изпълнявайки обещанието си да ги превърне в "глобален обществен продукт", пише CNA.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    1 1 Отговор
    Ни летни олимпийски игри ше има, ни зимни. Поне докато не нулираме всички национални рекорди и не почнем отначало.
  • 2 требе стригане

    0 0 Отговор
    На никой не му пука за Олимпииските игри.Едно отдавна безинтересно събитие.