Last news in Fakti

9 Март, 2021 17:32 2 023 9

Великобритания затваря допълнителните болници, създадени за лечение на COVID-19

  • великобритания-
  • болници-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • мат ханкок

Това съобщи здравният министър Мат Ханкок

Великобритания затваря допълнителните болници, създадени за лечение на COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Допълнителните болници, създадени във Великобритания, за да се облекчи натиска върху здравните услуги по време на пандемията от коронавируса, ще бъдат затворени от април. Това съобщи здравният министър Мат Ханкок, предаде БТА.

Болниците "Найтингейл", които бяха създадени в цяла Великобритания миналата пролет, ще бъдат затворени през следващите седмици, след като броят на пациентите с COVID-19 е спаднал, заяви Ханкок. Във видео в Туитър той подчерта, че има по-малко от 10 000 пациенти с COVID-19 в болниците в цяла Великобритания, спад след пика от 40 000 пациенти.

"Вече сме в позиция да се откажем от нашите болници "Найтингейл", каза Ханкок, като благодари на персонала, работил в болниците, и на онези, които са помогнали за изграждането им. През изминалата година бяха изградени 10 болници, осигуряващи над 12 000 легла за пациенти в Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия. Клоновете в Лондон и Съндърланд в Северна Англия, ще останат отворени като ваксинационни центрове, заяви говорителка на Националната здравна служба. Случаите на коронавирус във Великобритания бележат постоянен спад от януари. Досега общо 22,3 милиона британци са получили първа доза от ваксина срещу COVID-19, предаде ДПА.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОРИС ДЖОНСЪН

    1 4 Отговор
    НОВИЯ КРАЛ НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ👑👑👑
  • 2 БОРИС ДЖОНСЪН

    1 5 Отговор
    ЦАР НА БЪЛГАРИЯ👑👑👑
  • 3 Спад

    6 0 Отговор
    Спадат и брой заразени и смъртни случаи но не е ясно дали заради меркити или ваксините. Едва от понеделник 8 Март отмениха локдауна и ще се разбере до 2 седмици.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Gkbb

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Спад":

    И мерките и ваксините водят до спад. Всичко е ясно. Повече пикове няма да имат.

    Коментиран от #6

  • 5 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Спад":

    Дамзз добри резултати за разлика от нас 10000 в болница там срещи 5900 тука....

    Коментиран от #7, #8

  • 6 Хич не е ясно

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Gkbb":

    Едва една трета са ваксинираните с една доза в Англия. Това не е достатъчно за подтискането на заразата. Ще се разбере след 2 седмици когато отпуснат локдауна. Израел е по нагледен пример тъй като махнаха локдауна за ваксинирани - новите им случаи поддържат постоянно ниво и спряха да спадат. Смъртните случаи и се колебаят в момента.
  • 7 ЕвроПейо

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Да ама ние сме европейци а пък те са пакистанци
  • 8 Без сравнение

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    При нас ефективният локдаун беше отпуснат още през Януари когато отвориха училищата и заразата тръгна нагоре, напълно предсказуемо. Сега отвориха и заведенията и върви нагоре още по стръмно. Ние в момента нямаме локдаун така че няма място за сравнение с Англия. Но скоро ще върнат локдауна у нас - просто няма алтернатива.
  • 9 Организация

    2 0 Отговор
    Великобритания с 22,3 милиона ваксинирани, а България само с 52735 ваксинирани лица с втора доза. Население(2019): Великобритания с 67 545 757, България с 6 951 482 души. Ваксинирани лица на глава от населението: Великобритания е с 33%, а България е с 0,76% , което е 43,42 пъти по-малко от британците. Затова случаите на коронавирус във Великобритания бележат постоянен спад от януари. А при нас смъртните случаи бележат огромен ръст, защото постоянно нямаме места и свестни болници в които да се лекуват хората.Това състояние в България се дължи изключително на премиера и хората му, които нямат правилно изготвен план и разум за лечение и ваксиниране на населението. Мерките и плана са хаотични ден за ден. Говори се за рискови групи от населението, но на практика няма добра организация и тези възрастни и болни хора са на опашките на улицата и пред болниците за да чакат и да умират! Добрата организация за медицински грижи е само за властимащите, роднините и приятелите им.