Last news in Fakti

11 Март, 2021 06:28 2 471 17

Ваксинират хората, подали заявка в електронния портал

  • ваксини-
  • електронен портал-
  • коронавирус

Имунизацията на гражданите започва с наличния препарат на "АстраЗенека"

Ваксинират хората, подали заявка в електронния портал - 1
Снимка: БГНЕС

От днес стартира ваксинацията срещу Covid-19 на хората, които са се записали в електронния портал, предаде БНР.

Имунизацията на гражданите започва с наличния препарат на "АстраЗенека". С РНК ваксини ще бъдат имунизирани обвързаните с изборния процес, както и тези, на които трябва да се постави втора доза.

Разпределението на препаратите в страната е на база желаещите. Ако в електронния регистър има направена заявка за определен вид ваксина, но тя не е налична към момента, хората могат да си поставят наличната или да изчакат по-късна дата, обясни заместник-министърът на здравеопазването Жени Начева:

"Тяхното право да изчакат ваксина с РНК не е отменено. Лицата са информирани за това с какви ваксини разполагаме, както от центровете където са записани, така и през информационните портали на лечебните заведения, където се поставят ваксини."

От доставените количества ваксини през тази седмица 25 000 дози от препарата на АстраЗенека са разпределени за личните лекари в страната, обясни Жени Начева:

"Ние получаваме информация за постъпващите дози на седмична база или двуседмична база. На базата на тази информация ние разпределяме ваксините след разговори с общопрактикуващите лекари и със записаните през електронния портал, и с изпълнението на фазите. Ние сме в диалог с общопрактикуващите лекари и те ще получават също допълнително дози ваксини."

Имунизацията срещу Covid-19 ще се извършва в 335 ваксинационни пункта в страната.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Достойна присъда

    14 1 Отговор
    Хайде почна цирка с опашките,нещо да кажете за отровните ваксини?
  • 2 Менте партида

    12 1 Отговор
    И какво да им завиждаме ли трябва, че ще ги боцкат с менте партида и ниско или никакво покритие над африканските щамове ?
    Нека се боцкат зарад почивките в Гърция, ама да не стане така, че гърчолята да не признаят ваксинираните с Астрата...
  • 3 Достойна присъда

    18 1 Отговор
    Вчера Балтов се изцепки,че не пациентите а докторите щяли да определят с коя ваксина да се ваксинира хората,преди това"докторите" обясняваха че ще осигурят избор на хората,докога ще ни лъжат тези търгаши?

    Коментиран от #4

  • 4 съдията Дред

    13 1 Отговор

    До коментар #3 от "Достойна присъда":

    По колко 10 или 20лв щеше да дава Бойко на личните лекари за ваксиниран, а да не забравите да оставите и 3 левчета на бюрото на доктора, че иначе се мръщи!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ура

    2 1 Отговор
    Даскалото затвориха,
    Отиваме на кръчма...
    Ученически живот!
    Буквари и акъл не ни трябват...
    Да мятаме гюбеци и да въртим кючеци, това е важно днес!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 пенсионер

    6 1 Отговор
    Тези зелени коридори изяждат ваксините за хората над 65 години. Много от тях се страхуват да гласуват без да са ваксинирани и от това печели само лукавия Бойко , който видя , че с по 50 лева няма да купи пенсионерите и затова премина към план "Б". Защо не върви по план ваксинацията и не зареждат джипитата , защото те спазват плана а кликата на ГЕРБ няма полза от тази работа, Изобщо господин Гешев има много голямо поле за размисъл и действие.
  • 9 Аз40🏴‍☠️

    5 2 Отговор
    Пълен смях! Току що вълшебните медии в България съобщиха, че държавата е получила дефектна партида от маймуняка Астра Зенека. Честита им инокулация на дебеловратите като Мицов, които побързаха да дават пример, колко са тъпи.
  • 10 Софиянец

    0 1 Отговор
    Не ми се чака на опашки, въпреки че не претендирам за определена ваксина. От работата правиха някъкви списъци. Ще чакам!
  • 11 Тре

    3 1 Отговор
    С дефектната партида на Астра Зенека. Новинарчето, дописвай новините докрай. Ако не си информиран чети и други инфо агенции
  • 12 Мето

    4 0 Отговор
    Да бе да!!!! Ваксинират, но не с каквато ваксина си заявил, а с каквото ти наложат.
  • 13 Топ

    3 0 Отговор
    ДАЙТЕ НА ДОКТОРЯТА ПО5000ЛВ И ЧАКАЙТЕ ИЗМИСЛЕНАТА ПАНДЕМИЯ ДА СВЬРШИ !ТО ДРУГИ БОЛЕСТИ ОСВЕН КОРОНАТА НЯМА ! ПЬЛНА МУШЕНГИЯ!
  • 14 Казуар

    0 2 Отговор
    Антиваксърите пак започнаха да бълнуват.
  • 15 2121

    1 0 Отговор
    При отровни ваксини, доставени по препоръка на предателя и престъпник Б. Борисов,не мога да приема ,че има желаещи за ваксиниране.Какви са тези лъжи? Къде има опашки? Кои стари кадри с опашки ,по друг повод показвате?!Хората в Скандинавските страни умряха, в Европа също, На Балканския полуостров също.За какви манипулации става дума?Цигани и турци ваксинират ли се?Престанете с насаждане на страх у българите!
  • 16 БОКО ЛЪЖЕ

    1 0 Отговор
    Ген. Румен Радев
    Кандидатът на БСП за президент ген. Румен Радев коментира премиера Бойко Борисов
    Реч в стил „държавата – това съм аз"." ПОМИЯР !
  • 17 БОКОКРАДЕЦА

    0 0 Отговор
    Тeзи зeлeни кoридoри изяждaт вaкcинитe зa хoрaтa нaд 65 гoдини. Мнoгo oт тях ce cтрaхувaт дa глacувaт бeз дa ca вaкcинирaни и oт тoвa пeчeли caмo лукaвия Бoйкo , кoйтo видя , чe c пo 50 лeвa нямa дa купи пeнcиoнeритe и зaтoвa прeминa към плaн "Б"