Last news in Fakti

11 Март, 2021 14:20 4 126 11

Великобритания нае медицински сестри от чужбина

  • медицински сестри-
  • великобритания-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • лекари-
  • болници-
  • заразени

Местните покриват техните разходи за полети и настаняване

Великобритания нае медицински сестри от чужбина  - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Във Великобритания повече от 8000 медицински сестри от чужбина са били назначени от националното здравеопазване, за да се запълнят празнините в претоварените от работа болници около пандемията от коронавируса, съобщава вестник „Индипендънт“, цитиран от БНР.

Ръководителите на националното здравеопазване са се втурнали да търсят медицински сестри по света след първата вълна на пандемията миналата година, когато се усети остър недостиг на персонал за обслужване на пациентите в критично състояние, пише „Индипендънт“. Назначенията са станали в периода от април миналата година до януари през настоящата, което означава средно по 1000 медицински сестри месечно. На болниците в Англия са били отпуснати 28 милиона миналия октомври, за да покрият разходите за полети, трансфери и жилищно настаняване на сестрите от чужбина, за да се осигури по-бързото им пристигане на Острова.

В същото време вестникът повдига въпроса доколко етичен е бил този ход при положение, че Световната здравна организация предупреди, че в световен мащаб има недостиг от около 6 милиона медицински сестри. Ники Кредланд от Британската асоциация на медицинските сестри в интензивните отделения отделения критикува тези назначения, защото смята, че тъй като това е световна пандемия е необходимо всяка държава да разполага с експертни грижи за пациентите и вземайки от една страна за да дадеш на друга не е етично.

Преди пандемията имаше недостиг от около 40 000 медицински сестри във Великобритания. Въпреки наблюдаващия се интерес напоследък сред местното население към курсовете за обучение на медицински сестри без наемане на работна сила от чужбина кризата не може да бъде решена. Освен това се изтъква и финансовата страна на въпроса след като бюджета на правителството предвижда увеличение на заплатите на медицинските служители само с 1 процент.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    7 2 Отговор
    Колко са от България?

    Коментиран от #6

  • 2 Хаха

    15 6 Отговор
    Те идусите,пакитата и кюнците ще ги претопят скоро .Почнаха се от кралския двор

    Коментиран от #7, #11

  • 3 Рошко

    4 1 Отговор
    Да наемат още да наемат
  • 4 А ма ха

    6 2 Отговор
    Това е фейк нюз, "най-честната" медия DW, днес пише, че ковид болниците се закриват вече и проблемът в Англия с вируса е почти решен и напълно до средата на лятото ! Ние на кой да вярвсме сега на "честната" медия DW или на някаква си статия тук ??? А ?

    Коментиран от #8

  • 5 ke da

    3 5 Отговор
    Плюйте още по англосаксонците навъсени русофили, и цакайте сега с език, бийте се по челото ниско, та дано ви премине яда!
  • 6 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    сигурно за месец...има ,няма...Нал , Нещото си отишло от острова...Там е пълно с кадърни бг-медсестри!Качественото в бг са Милосърдните сестри,а не професорите!!!Ако мислите ,че ментаджийски и другите от щаба могът да си намерят работа там,или в германия-значи неправилно мислите!Докато милосърдна сестра веднага ще си намери работа!

    Коментиран от #9

  • 7 ЦЪЦЪЦЪ

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Хаха":

    Топят не топят хора от цял свят се стичат в Англия, за твое нещастие и завист! Нищо че нямат полезни ископаеми да продават, като твоята любима Рус!
  • 8 111

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "А ма ха":

    Фек нюс си ти и твоя плащач в рубли от североизточната империя на злото! Не можете ги стигна Англичаните, та ако и да се напъвате като глист на буца!
  • 9 111

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Прав си особено, ако работата е добре заплатена спрямо другите страни в света! Така е защото Англия се грижи за честната конкуренция в общество и бизнес, а не като в България и источния блок , точно обратното нагласени шуробаджанащини и корупция!
  • 10 Конник

    3 0 Отговор
    Да, заплататааааа! 2100 паунда на месец срещу 800 лева начална в България. 2100 паунда са около 4800 лева. След 6 години официална работа имаш право на 600 паунда пенсия.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.