Last news in Fakti

16 Март, 2021 21:31 2 531 7

ЕК: Държавите от ЕС да използват всяка получена доза ваксина

  • коронавирус-
  • ваксина-
  • пандемия-
  • астразенека

Разпределението на ваксините от самото начало е по дялове, според броя на населението, освен ако държави се откажат от количества, които им се полагат

ЕК: Държавите от ЕС да използват всяка получена доза ваксина - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Призоваваме държавите от ЕС да използват всички дози ваксини срещу ковид, с които разполагат. Това заяви днес еврокомисарят по здравеопазването Стела Кириакидис след заседание на Съвета на ЕС, цитриана от БТА.

Тя добави, че държавите са в правото си да спрат като предпазна мярка приложението на ваксината на "АстраЗенека", докато бъде обявено становището на Европейската агенция по лекарствата. С безопасността не може да се правят компромиси, посочи по този повод еврокомисарят.

Разпределението на ваксините от самото начало е по дялове, според броя на населението, освен ако държави се откажат от количества, които им се полагат, поясни Кириакидис.

Тя добави, че епидемичната обстановка в някои страни от ЕС е особено тревожна.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 zeus

    8 1 Отговор
    Е, нашите се отказаха за сметка на Астрата...
  • 2 Кой

    6 2 Отговор
    каквото е дробил , това ще сърба !
  • 3 Sts

    11 2 Отговор
    Не знам вие в “Европа” какво ядете и пиете но ние в България си квасим и дерем и знаем какво ядем.Та и с ваксините е така не ни давайте развалена стока щото ние не се доверяваме току така.Туй че се възползвате от слабите ни политици е друг въпрос но Българина е друга Бира.Внимавайте!

    Коментиран от #4

  • 4 Врачка

    2 7 Отговор

    До коментар #3 от "Sts":

    България Спокойно може да изтегли поредният многомилиарден заем и да закупи VIP ваксина персонално за всеки български данакоплатец.Как не са се сетили досега управляващите е друг въпрос.
    Всеки иска бъркоч с РНК вирус а не обикновена антигрипни ваксина каквато е Астра/Зенека.

    Коментиран от #5, #6

  • 5 asd

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Врачка":

    "РНК вирус"

    Интересен вирус ще да е това...
    Вади си все пак кухата кратуна от хладилника на Пфайзер от време на време а?
  • 6 Пацо

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "Врачка":

    Първо не всеки е данъкоплатец. Второ кой какво иска си е негова работа. Трето информирайте се повече за ваксините. Четвърто какви са и що са ваксините ще стане ясно 2024 г според експерти.
  • 7 провинциалист от провинция Тракия

    1 0 Отговор
    Четейки заглавието се сещам за вица за "Нито един смъртен случай без наша намеса".