Last news in Fakti

17 Март, 2021 13:05 1 807 6

България и още 5 страни предлагат компенсационен механизъм за ваксините в ЕС

  • ваксина-
  • европейски съюз-
  • коронавирус-
  • пандемия

Във видеосрещата са участвали също австрийският канцлер и премиерите на Словения, Хърватия, Латвия и Чехия

България и още 5 страни предлагат компенсационен механизъм за ваксините в ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

България и още 5 страни членки на Европейския съюз предлагат компенсационен механизъм за разпределение на ваксините срещу COVID-19 в ЕС на база човек от населението и с осигурените допълнителни дози да бъдат компенсирани тези десетина държави, които разполагат с по-малко количества ваксини.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов след видеоконферентна среща с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел.

„На база глава от населението и с новите 10 милиона плюс четири отпреди от това на „Пфайзер/Бионтех“ да бъдат компенсирани тези 10 държави, които имат по-малко ваксини, повтарям, изобщо не по наша вина. Ние настояваме да се спази решението на Европейския съвет. Само по този начин можем да спазим европейският принцип за солидарност“, коментира Борисов.

Във видеосрещата са участвали също австрийският канцлер и премиерите на Словения, Хърватия, Латвия и Чехия.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Аз40🏴‍☠️

    6 5 Отговор
    Пълни глупости. Занимават хората с отровните "ваксини", как вървяла далаверата им, за да отклонят вниманието от цялата реалност, че пандемия с 0,2% заболеваемост няма, че ваксина разработена за няколко месеца няма, че задължават хората да носят маски причиняващи положителни ковид-19 резултати и т.н.
  • 3 Българка

    5 3 Отговор
    С категоричния отказ пред ЕС на правителството да сключва договори директно с производители на ваксини, Борисов е толкова 0.ран и о м а з а н, че по-добре да змълчи.

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 БИЛ ГЕЙтс

    1 1 Отговор
    ваксинирайте се,че станахте 7 милиарда и земята се пренасели !!! Време е поне половината да се махнат от планетата ми !!!
  • 6 Просветен илюминат

    1 1 Отговор
    Полиция и РЗИ в Благоевград образуваха проверка заради внезапната смърт на 47-годишен мъж, който е издъхнал в дома си пет дни след ваксинация с АстраЗенека, предаде Труд.

    Ивайло Даламангов се е ваксинирал на 11 март с АстраЗенека от партидата, която бе спряна у нас. Няколко дни след това вдигнал висока температура, било му доста зле. На 16-ти март вечерта се обадил на майка си и казал, че се чувства много зле, има стягане на гърдите. Жената живеело в близко село, извикала Спешен център, но медиците, когато посетили дома заварили Ивайло мъртъв.