Last news in Fakti

19 Март, 2021 14:23 1 803 3

Карантина за 16 департамента във Франция

  • франция-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • карантина-
  • мерки

Излизането от дома в най-тежко засегнатите региони ще става само с документ

Карантина за 16 департамента във Франция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Франция обяви нова карантина за 16 департамента, сред които Париж и цялата столична област. Затягането влиза в сила от днес и ще продължи един месец, предаде bTV.

Излизането от дома в най-тежко засегнатите региони ще става само с документ. За пътуване от и към тях също ще е нужна уважителна причина. Основната разлика с предишните карантини: сега отворени остават училищата, книжарниците и музикалните магазини. А заради смяната на времето от следващата събота вечерният час вече ще започва не в 18 ч., а в 19 ч. За пътуване между областите също ще е нужна уважителна причина.

Чехия пък удължава ограниченията за придвижване между районите. Изключение ще се прави само за хората, които трябва да отидат на работа или имат друга сериозна причина. Дания ще разреши събиранията на открито до 10 души. А училищата ще подновят присъствени занятия от 22 март при спазване на санитарните мерки.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Johansson

    6 2 Отговор
    Като са прости да търпят този геноцид. То чак да неможеш се придвижваш назад напред си е противозаконно.
  • 2 Рошко

    5 1 Отговор
    Модерно робство му викам аз на това
  • 3 Stéphanie 🎲

    1 4 Отговор
    Добре че не затвориха училишата.Парижани да си седят във Париж и да хвафащат ......ПРОМОЦИЯТА 😂.Последният път куцо ,сляпо и сакато на колата и във провинцията си разнасят микробите само.