Last news in Fakti

26 Март, 2021 10:24 2 321 2

Скандал в Мадрид! Лидерът на „Подемос“ напусна правителството

  • подемос-
  • испания-
  • педро санчес-
  • пабло иглесиас

Това е вторият член на кабинета на Педро Санчес, който напуска поста си, за да участва в регионални избори

Скандал в Мадрид! Лидерът на „Подемос“ напусна правителството  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Лидерът на „Подемос“ Пабло Иглесиас от днес не е втори вицепремиер в правителството на испанския министър-председател Педро Санчес.

Вчера той подаде оставка, за да се включи в предизборната кампания за регионалните парламентарни избори в Мадрид. Иглесиас ще се бори за поста премиер на мястото на Изабел Диас Аюсо.

Очакванията бяха той символично да напусне поста си на 14 април, датата на която е провъзгласена Втората испанска република, но тъй като кандидатите за премиер на регионалното правителство в Мадрид трябва да са официално обявени между 26 и 31 март, това се случи по-рано.

Това е вторият член на кабинета на Педро Санчес, който напуска поста си, за да участва в регионални избори, след бившият здравен министър Салвадор Ила, който се включи в предизборната надпревара в Каталуния.

На мястото на Иглесиас като втори вицепремиер ще застане досегашният трети вицепремиер и министър на икономиката Надя Калвиньо, а трети ще стане министърът на труда Йоланда Диас от „Подемос“.

Предсрочните парламентарни избори в Мадрид са насрочени за 4 май.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факти

    11 0 Отговор
    за порвден път фалшиво поднесена новина-човека се оттегля за да участва в избори!! СКАНДАЛ НЯМА. Каквото държавата такава и журналистиката - фалшива
  • 2 Факт

    5 0 Отговор
    Тука що не напускат!?