Last news in Fakti

14 Април, 2021 12:29 2 063 9

Първата пратка ваксини на "Джонсън и Джонсън" пристигна в Румъния

  • русия-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • джонсън и джонсън

Първите дози започнаха да се изпращат на страните от ЕС в понеделник, но американската компания обяви вчера отлагане на следващите доставки

Първата пратка ваксини на "Джонсън и Джонсън" пристигна в Румъния - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Първата пратка от 60 000 дози от ваксината на компанията "Джонсън и Джонсън" пристигна тази сутрин в Румъния и засега ще остане на склад, съобщава телевизия Диджи24. Това става ден след като фармацевтичният гигант обяви временно спиране на доставките на серума за Европейския съюз.

"Ваксината на Джонсън и Джонсън пристигна в Румъния. Тази сутрин около 6.40 часа в страната влязоха първите 60 000 дози от ваксината през граничния пункт Нъдлак-2.

Напомняме, че до момента Европейският съюз е одобрил четири ваксини срещу COVID-19: "Комирнати" ("Пфайзер"), "Модерна", "Ваксзеврия" ("АстраЗенека") и "Янсен" ("Джонсън и Джонсън"), се посочва в съобщение на Националния комитет за координация на ваксинационните дейности.

Ваксината на "Джонсън и Джонсън" е единствената от четирите, която се прилага само в една доза.

Властите в Румъния обявиха, че очакват уточнения от Европейската агенция по лекарствата във връзка с ваксината Янсен. Дотогава ваксината ще остане на склад, допълни БТА.

Компанията "Джонсън и Джонсън" обеща на ЕС доставка на 55 милиона дози от ваксината до края на юни, отбелязва телевизията. Първите дози започнаха да се изпращат на страните от ЕС в понеделник, но американската компания обяви вчера отлагане на следващите доставки.

Компанията заяви, че ще проучи заедно с европейските здравни власти изключително редките случаи на формиране на кръвни съсиреци, за които сигнализираха САЩ след прилагането на тази ваксината. Там до момента са поставени над 6,8 милиона дози от нея, но вчера прилагането ѝ беше прекратено, след като една жена почина, а друга беше приета в болница в тежко състояние заради смущения в кръвосъсирването, възникнали след ваксинацията.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 johnson=33

    11 0 Отговор
    Румънците изгоряха
  • 2 Баш Батка

    11 0 Отговор
    Всичко що се отхвърля от белите държави идва при сиганити
  • 3 ман

    11 0 Отговор
    В САЩ Е ЗАБРАНЕНА,ВСЕКИ ДА СИ ПРАВИ ИЗВОДА.ПОЛЗВАТ СЕ САМО ФАЙЗЕРА И МОДЕРНА ЗАСЕГА.
  • 4 TOTO

    9 0 Отговор
    А ЗАЩО АМЕРИКАНЦИ ЕВРОПЕИЦИ ЮЖНА АФРИКАНЦИ Я СПИРАТ А НИЕ С РУМЪНЦИТЕ ОПИТНИ СВИНЧЕТА.
  • 5 Пуснете

    2 1 Отговор
    момичето вещици !!
  • 6 Johnson & J

    8 0 Отговор
    Предлагам изгодно ваксини на "Джонсън и джонсън", за групи- намаления. Получанате подърък и тоалетно пате "Джонсън и джонсън".
  • 7 Бохем

    0 0 Отговор
    Астразенека в България:

    yox.bg/астразенека-българия
  • 8 ами

    0 0 Отговор
    На печелившите, честито.
  • 9 Сандо

    0 0 Отговор
    Някъде я спират,другаде я пускат,няма да отиде в канала,пари са играли където,когато и на когото трябва.