Last news in Fakti

2 Юни, 2021 23:09 2 015 16

Байдън иска 70% ваксинирани американци до 4 юли

  • джо байдън-
  • ваксина-
  • сащ-
  • коронавирус-
  • антъни фаучи

САЩ се насочват към съвсем различна ситуация за това лято спрямо същия период на миналата година, когато бяха въведени блокади за спиране разпространението на вируса

Байдън иска 70% ваксинирани американци до 4 юли - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ Джо Байдън в сряда обяви "Национален месец на действие" и очерта допълнителни стъпки, които администрацията му предприема, за да постигне целта 70% ваксинирани с поне една доза ваксина срещу Covid-19 до 4 юли, предаде CNN. Става въпрос за пълнолетните американци, въпреки че през май държавният глава призова родителите на деца над 12 години да ги ваксинират срещу коронавирус.

"Ще е необходимо всички - федералното правителство, правителствата на държавите, местните, племенните и териториалните правителства, частния сектор и най-важното американците - за да стигнем до този 70%, за да можем да обявим своята независимост от Covid-19 и се освободим от хватката, държала нас, живота ни, през по-голямата част от годината", заяви Байдън в Белия дом.

Президентът каза, че САЩ се насочват към съвсем различна ситуация за това лято спрямо същия период на миналата година, когато бяха въведени блокади за спиране разпространението на вируса. "Лято на свободата, лято на радостта, лято на събиранията и тържествата. Изцяло американско лято, което тази страна заслужава след дълга, дълга тъмна зима, която всички ние преживяхме", каза Байдън.

Президентът постави новата цел миналия месец. Целта е да да има напълно ваксинирани 160 милиона възрастни в САЩ до 4 юли. Към сряда сутринта данните на американските центрове за контрол и превенция на заболяванията показват, че 62,8% от възрастното население на САЩ е получило поне една доза и над 133,5 милиона възрастни американци са напълно ваксинирани.

Припомняме, че в края на май Байдън възложи на американското разузнаване да удвои усилията си по разследването на произхода на пандемията COVID-19 и конкретно на възможността нейният първоизточник да е китайска лаборатория. Той определи срок от 90 дни, за да бъде изготвен нов доклад от спецслужбите.

Това се налага заради липсата на единно становище в разузнавателната общност. В началото на месеца беше представен доклад, в който се посочва, че според две от спецслужбите коронавирусът е предаден на хората от животни, а според третата той е с лабораторен произход.

Общата експертна комисия на Световната здравна организация (СЗО) и Китай, разследваща произхода на COVID-19 в Ухан, не завърши работата си с окончателен извод и обяви, че не е установила източника на вируса и как се е прехвърлил от животни върху хора. Веднага след публикуването на доклада учени от цял свят призоваха разследването да продължи, с или без съдействието на Китай.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нови избори

    35 4 Отговор
    Те обаче не искат да се ваксинират.

    Коментиран от #5, #8

  • 2 нашия

    21 1 Отговор
    олиБидон може да си мечтае каквото си пожелае...на болните не им обръщат внимание
  • 3 честен ционист

    13 3 Отговор
    БВП на Краварника ще се свие с 92% до 2025г. Ще е чудо..

    Коментиран от #10

  • 4 Куку

    34 4 Отговор
    САЩ са една голяма психиатрична болница.
  • 5 др Гей Билтс

    21 3 Отговор

    До коментар #1 от "нови избори":

    Дупчат дори и децата над 13г възраст без разрешение на родителите. Отиват от гвардията и ги почват по училищата. Дават им безплатни сандвичи и понички, та даже и трева и те се бодат като невиждали.
  • 6 Смешник

    18 1 Отговор
    От ваксините пада по стълбите

    Коментиран от #16

  • 7 Хихи

    17 1 Отговор
    Мумията иска компания за Пирамидата,иначе е скучно и не фараонско..
  • 8 Напротив

    4 36 Отговор

    До коментар #1 от "нови избори":

    Искат и се ваксинират масово, защото си знаят интереса и си го защитават. За разлика от Ганопитеците у нас които са най-умните в света и които са убедени че другите са тъпи и се минават, а те такава грешка никога няма да направят. Разбира се както винаги Ганопитеците се прекарват сами така както никои не може да ги прецака, но това е въпрос на умствен потенцял.

    Коментиран от #11

  • 9 dfu

    18 1 Отговор
    Втората ваксина на бай Дъньо още по съмнително му я биха от първата. Тоя път санитарят използва някаква специална техника за биене, че по-малко да си личи, че иглата е зад ръката. :D
  • 10 14 88

    11 4 Отговор

    До коментар #3 от "честен ционист":

    Нека се свършват тия те загубиха войната с Азия.
  • 11 нашия

    14 2 Отговор

    До коментар #8 от "Напротив":

    завиден "умствен потенциал "си показал в написаното....добре че го нямат този"потенциал" българите...за да се "ПЕЦАКАТ"
  • 12 Уса

    12 1 Отговор
    Няма наплив дори обратното интереса спадна и желаещите стават все по-малко.Ваксинираха се основно хората,които са ползвали грипните ваксини а те са към 30%,като на времето са били 70%,но на една част душите им бродят по прерията а останалите не вярват.Това е причината задължително да ваксинират хората заети с гледане на старци,деца и някои болници,не всички обаче,защото рискуват да загубят персонала
  • 13 Болен

    8 0 Отговор
    Пазете се и се лекувайте, но не ходете при
    проф. Николай Габровски - Пирогов
    или доц. Зафер Оркун Токташ - Медикал Караджъ от болница Медикал парк.
    Това са изключително арогантни, нахакани, некадърни, интересуващи се само от парите ви.
    Ще ви осакатят.
  • 14 ARGON

    6 1 Отговор
    Еврейски Ковид-фашизъм в действие. Юдейските глобалисти имат план за редуциране на населението с отровните ваксини. Планът е да останат Златният милиард гои - роби на евреите. Другите 6 млр. гои да бъдат ликвидирани.
  • 15 незнайко

    1 0 Отговор
    ДО ДЕНАТ НА НЕЗАВИСИМОСТТА 4 ЮЛИ !!! С това ще станат още по независими !!!
  • 16 Чесъна

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Смешник":

    За бай Дън ще има асансьор, като този на наш Цецо кауня!