Last news in Fakti

15 Юни, 2021 10:18 1 550 3

Спешно! Бразилия иска "Пфайзер" да ускори доставката на ваксини

  • бразилия-
  • пфайзер-
  • жаир болсонаро-
  • коронавирус

Искането е обратен завой за президента Жаир Болсонаро, който миналата година игнорира оферти за ваксини от "Пфайзер", според свидетелства на сенатската комисия

Спешно! Бразилия иска "Пфайзер" да ускори доставката на ваксини - 1
Снимка: shutterstock

Бразилския президент Жаир Болсонаро поиска вчера от компанията „Пфайзер“ да ускори планираната доставка на ваксини за Covid-19, съобщи източник от правителството, предаде Ройтерс.

Искането е обратен завой за Болсонаро, който миналата година игнорира оферти за ваксини от „Пфайзер“, според свидетелства на сенатската комисия, разследваща забавянето във ваксинационния процес в страната с втора най-висока смъртност в света.

Болсонаро, началникът на кабинета му и министрите на здравеопазването и външните работи са провели конферентен разговор с шефката на „Пфайзер-Бразилия“ Марта Диес и с директора на компанията за Латинска Америка Карлос Мурийо, съобщиха от президентството.

Поискано е от тях доставките, планирани за последните месеци на тази година, да бъдат изтеглени за юни, съобщи запознат източник пред Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    10 2 Отговор
    Кравари и европейци нали се оплакват че нямало какво да ги правят, щото видиш ли имало много желаещи😂😂😂😂, ами да им пратят тогава
  • 2 Някой

    11 2 Отговор
    и ний имаме 2милиона в резерв можем да им пратим, тука никой не ги иска.
  • 3 русенец

    10 2 Отговор
    Можем да им изпратим 2,5 милиона ваксини. Така или иначе ще ги бракуваме през лятото.