15 Юни, 2021 12:49 1 163 23

Успех! Над 300 млн. ваксинации срещу COVID-19 са направени в ЕС

  • урсула фон дер лaйен-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • европейски съюз

Всеки ден ние се приближаваме до нашата цел - да имаме достатъчно доставени дози за ваксинирането на 70 процента от възрастните хора още следващия месец, написа шефът на ЕК

Успех! Над 300 млн. ваксинации срещу COVID-19 са направени в ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Над 300 млн. ваксинации срещу Covid-19 са направени в ЕС

Европейският съюз е преминал прага от 300 милиона ваксинации срещу Covid-19, обяви председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен.

В пост в Туитър тя написа: "Всеки ден ние се приближаваме до нашата цел - да имаме достатъчно доставени дози за ваксинирането на 70 процента от възрастните хора в ЕС следващия месец".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    10 4 Отговор
    А бре щом рекламират ваксини преди вечерната емисия новини, значи са сложили 3 нули в повече към бройката.
  • 2 ЕС комунист

    11 3 Отговор
    И после духът не Ленин не бродил из Европа..

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 😷😷😷

    8 4 Отговор
    Пилците се броят наесен, евроидиоти! Защо си затваряте очите пред реалните ичевидни факти и "ползи" давам ви жокер "ваксинирани Чили"!

    Коментиран от #8

  • 5 Радио Ереван отговаря

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "ПЕНКО":

    НЕ със сигурност, ако е малолетен!
  • 6 abg

    2 2 Отговор
    И един мОрмот завиваше марципана в станиол.
  • 7 Ваксиниран

    5 6 Отговор
    В целия цивилизован свят хората се ваксинират и то масово. Всички са прости и не си защитават интереса като общество, а само ние сме най-хитрите и се пазим от “най-страшното зло ваксината”. Жалко, че има не малко наивни хора у нас, които вярват на тази глупост и обричат нормалните хора да живеят в икономическа криза и рецесия.

    Коментиран от #9, #10

  • 8 5ко

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "😷😷😷":

    И в Исраел не е по - розово, но темата е табу.

    Коментиран от #11

  • 9 Е нали си

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "Ваксиниран":

    обработен? Какво тогава се възмущаваш? За тебе има място в спасителната лодка. Остави нецивилизованите на стихиите и Божията милост. А кризата и рецесията са продукт на Пландемията. След време ще се види кой е бил прав.
  • 10 провинциалист

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "Ваксиниран":

    Ваксич, вери спешъл фор ю, прочети новина тук отпреди малко: "Провал! Лечението на "АстраЗенека" с антитела не успява да предотврати симптоматичен COVID-19"

    Коментиран от #12

  • 11 Да бе да

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "5ко":

    Направо не е розово. Затова дори и на закрито отмениха маските вече. В Изриел се ваксинираха масово и бързо при напълно ваксинирани 57%,и с поне една доза 60% активите случаи в момента са под 300 човека, а новите случаи на ден са под 30 човека. Тоест там практически епидемия вече няма, а преди няколко месеца новите им дневните случаи бяха над 10 хиляди.

    Коментиран от #14

  • 12 Ваксиниран

    1 3 Отговор

    До коментар #10 от "провинциалист":

    Какво общо има това с ваксините. Да те правят и ваксини при това доста по-ниско ефективни спрямо останалите, но това терапията им с антитела се оказва с незадоволителен резултат няма особено значение освен за качествата и възможностите на компанията. Други компании имат успешни продукти на базата на терапия с антитела. Даже някои от тези продукти вече са регистрирани за употреба в САЩ и ЕС, но цената им е доста солена.

    Коментиран от #13

  • 13 провинциалист

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Ваксиниран":

    Каквото имаме общо и ние с т.нар. цивилизован свят - нито мерките са ни били като техните, нито ни плашат с уволняване, ако не се ваксаме и т.н. и т.н. Я кажи защо в Чили затягат мерките при 60% напълно ваксинирани?

    Коментиран от #16

  • 14 Гост

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "Да бе да":

    А жертви от ваксините в Израил???? Смъртната статистика нещо я потулиха

    Коментиран от #15

  • 15 Да бе да

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Нито в Израел нито другаде по света има масови жертви след ваксинация. Това са пълни глупости. Разбира се ваксинирани хора умират както умират и не ваксинирани хора. Тежките алергични реакции от ваксините са утра редки по няколко човека на всеки милион ваксинирани и това са главно хора които имат тежки алергии по принцип към много неща. Ваксинираните в целия свят вече са почети милиард. Колко са масово измелите от тях? Къде сриха според теб толкова трупове? Може би половината американци вече са умрели и труповете им плават из океана.А не трупове плаваха из реките на Индия в която не се ваксинираше масово защо ли? В България като нямаше масова ваксинация защо смъртността през изминалата година е рекордна. 20 хиляди човека повече спрямо всички предходни години. Да не би ваксините да са виновни при положение че ваксинацията тук започна три дни преди края на годината. В Изриел смъртността е от преди овладяването на епидемията и в момента нямат никаква завишена смъртност.
  • 16 Ваксиниран

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "провинциалист":

    А я ти кажи какви ваксини се използват масово там и бързо ще получиш отговора. Ваксините използвани в Чили и голяма в Англия са ниско ефективни дори и срещу първоначалните варианти на вируса, а спрямо новите варианти ефективността им е дори под 50%. Не така стоят нещата в страни като Изриел, Обединените арабски емирства и САЩ. Общото между тях е, че още в самото начало се отказаха изобщо да ползват по-ниско ефективните ваксини.

    Коментиран от #17

  • 17 провинциалист

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Ваксиниран":

    И тогава за какво е тази неистова пропаганда за ваксини? Ами че аз си имам предостатъчно антитела, открити случайно при периоидчен профилактичен преглед. Без ваксина, без преболедуване. В цивилизования свят облъчват ли масово по всички възможни канали, че ситуацията е "ваксина или смърт"?

    Коментиран от #18

  • 18 Ваксиниран

    1 3 Отговор

    До коментар #17 от "провинциалист":

    Пропагандата е за нормален живот и нормално функционираща икономика. Нещо което ще имат другите стани, а ние не. Хората в другите страни постъпват адекватно и се ваксинират, а ние тука си мислим, че сме най-хитрите и вярваме на нелепи теории. Съответно ние ще платим много солено за това. Другаде ще си решат проблема и ще забравят, а ние ще продължаваме да броим вълните. Ще броим починалите и ще протестираме срещу ограничителните мерки докато цивилизования свят ще ни изолира като една от малкото останали високо рискови зони в света задно с изостаналите страни от Африка и Азия.

    Коментиран от #19

  • 19 провинциалист

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Ваксиниран":

    Нормалният живот го пропагандираха и градиха 45 години едни хора, после 30 години едни други, направо се чудя как има още кой да се връзва на тия приказки.

    Коментиран от #20

  • 20 Ваксиниран

    1 2 Отговор

    До коментар #19 от "провинциалист":

    Под нормален живот нямам предвид идеален, а поне да бъде не по-лош от този които е бил преди 2 години. За огромно съжаление малко хора си дават сметка за икономическата кризата която си гарантираме чрез отказа от ваксинация като общество.

    Коментиран от #21

  • 21 провинциалист

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Ваксиниран":

    Ако едната ваксинация щеше да ни оправи икономиката, хоро щях да играя и да се ваксам всеки месец... ама това вече е съвсем друга тема...

    Коментиран от #22

  • 22 Ваксиниран

    0 2 Отговор

    До коментар #21 от "провинциалист":

    Масовата ваксинацията разбира се няма да ни реши нито един от съществуващите проблеми в икономиката, но липсата на ваксинация със сигурно ще доведе до криза която ще влоши всичко много. А от това ще бъдем засегнати абсолютно всички без значение дали сме ваксинирани преболедували или изкарали го безсимптомно като индивиди.

    Коментиран от #23

  • 23 провинциалист от провинция Тракия

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Ваксиниран":

    Само три забележки. 1. В историята нама "ако" (ако всички се ваксинират...) 2. Кризите са част от капитализъма, в който и ние живеем (като си ожънеш нивата, нивата изпада в криза. При капитализъма въпросът е жънеш ли или си нива) 3. Пропаганда и демокрация ми връзват колкото "либерална диктатура" например. Да пропагандират как всеки има избор и носи отговорност, а не как "яко ша са мре".