Last news in Fakti

18 Юни, 2021 11:43 1 343 1

САЩ отделят над $3 милиарда за изследванията за медикаменти срещу COVID-19

  • мутации-
  • сащ-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • лекарство-
  • антъни фаучи

Антивирусните препарати са важно допълнение на съществуващите ваксини

САЩ отделят над $3 милиарда за изследванията за медикаменти срещу COVID-19 - 1
Снимка: Shutterstock

Властите в САЩ обявиха снощи, че планират да инвестират 3,2 милиарда долара за изследванията за разработване на антивирусни препарати срещу COVID-19 и бъдещи заразни заболявания, предаде БТА, цитирайки Франс прес.

Проектът, наречен "антивирусна програма срещу пандемиите", се финансира от средства от плана за икономическо възстановяване на САЩ на стойност 1900 милиарда долара, приет от Конгреса през март.

"Антивирусните препарати са важно допълнение на съществуващите ваксини, особено за лица, страдащи от определени болести, които може да ги изложат на повишен риск, за тези, които може да са потенциално по-слабо защитени от ваксините", обяви пред медиите главният експерт на САЩ по заразни болести доктор Антъни Фаучи.

Освен това антивирусните медикаменти може да играят роля и срещу нови варианти, срещу които използваните в момента ваксини не предлагат такава защита, добави той. Програмата ще позволи да се ускорят клиничните изпитания за различни антивирусни препарати в различна степен на разработка, като Молнупиравир на лабораторията Мерк, отбелязва АФП. Те трябва да се приемат скоро след потвърждаване на заразата, за да се попречи на болестта да достигне най-тежката си фаза.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    0 0 Отговор
    За изследвания или за медийна пропаганда, наистина вече се чудя с какъв капацитет е печатницата на ротшилд