Last news in Fakti

25 Юни, 2021 13:44 2 922 3

4 квартала бяха поставени под карантина

  • австралия-
  • квартали-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • локдаун-
  • заразени-
  • сидни

Мярката влиза в сила от полунощ

4 квартала бяха поставени под карантина  - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Австралийските власти наредиха днес да се поставят под карантина четири квартала в центъра на Сидни в опит да овладеят разпространението на „Делта” варианта на COVID-19. Мярката влиза в сила от полунощ, предаде Франс прес.

Общо 65 души са дали тази седмица положителни проби. Всички са свързани с шофьор, карал екипажи на различни авиокомпании от летището на Сидни до хотелите, където да бъдат поставени в изолация, предаде NOVA.

Министър-председателят на щата Нов Южен Уелс, където се намира Сидни - Гладис Береджиклян, разпореди всички живеещи или работещи в кварталите, където през последните две седмици са открити нови случаи, да не излизат от жилищата си. Рестрикциите обхващат и служителите, работещи в деловия квартал поради опасения, че те могат да разпространят вируса в целия град, заяви Береджиклян. Хората под карантина ще могат да излизат навън само когато наистина се налага - например за да купят храна или ако не могат да работят дистанционно.

От сряда жителите на Сидни нямат право да напускат града и мярата бе удължена до 2 юли, тъй като следи от вируса бяха открити в отпадните води на град Бърк, на около 9 часа път с кола от Сидни. От началото на пандемията Австралия е регистрирала под 30 000 заразени и по-малко от хиляда жертви при население от 25 милиона души.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    1 1 Отговор
    Да бе. Шофьора разнасял зарази. Пълни глупости. Искат да боцкат отново с отровни инджекции.
  • 2 хаберих

    2 0 Отговор
    Министър-председателката на щата Нов Южен Уелс, където се намира Сидни - Гладис Береджиклян е арменка.
  • 3 В Австралия

    3 0 Отговор
    и Нова Зеландия са с най - големите репресии за "борбата" с ковитот.