Last news in Fakti

19 Юли, 2021 17:53 8 105 35

Мерки! Неваксинираните със забрана за училища, болници, обществен транспорт

  • китай-
  • коронавирус-
  • ваксина-
  • синовак

Най-малко 12 от общо 22-те провинции на Китай обявиха нови мерки, които ще засилят наблюдението и ограниченията за неваксинираните жители всеки път, когато се опитат да влязат в общи пространства

Мерки! Неваксинираните със забрана за училища, болници, обществен транспорт - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В някои окръзи в Китай ще започнат да забраняват на неваксинирани хора да влизат в училища, болници, супермаркети и други обществени места към края на юли или началото на август, информира "Бизнес инсайдър".

Местните окръзи в най-малко 12 от общо 22-те провинции на Китай обявиха нови мерки, които ще засилят наблюдението и ограниченията за неваксинираните жители всеки път, когато се опитат да влязат в десетки общи пространства. Други места с ограничен достъп включват фитнес зали, хотели, интернет кафенета, бензиностанции и банки, въпреки че точният списък варира от окръг до окръг.

Ваксинирането е "дълг и задължение" на всеки гражданин, се казва в едно известие, в която също така посочи "тежка и сложна" пандемична ситуация в чужбина.

Повечето от тези окръзи заявиха, че тежестта ще бъде върху управлението на различните училища, обществени зони и институции да наложат своите ограничения.

Някои от тях, като например град Луджоу в провинция Съчуан, само изискват неваксинираните хора да предоставят лични данни и информация за контакт при влизане в такива места, като добавят, че трябва да бъдат насърчавани да се ваксинират.

Други са обявили пълни забрани за онези, които все още не са се ваксинирали, като окръг Юеху в провинция Цзянси.

Един окръг, окръг Танге в провинция Хенан, заяви, че неговите правителствени агенции ще спрат да плащат на служителите, ако не се ваксинират, съобщават местни медии.

Досега съобщенията са направени само на местно ниво; Пекин все още не е направил ваксините задължителни в цялата страна. Но новите ограничения са в съответствие със стремежа на Китай да достигне ниво от 80% на ваксинация - целта за стаден имунитет, която държавните медии често обсъждат.

Китай съобщава, че досега е направил 1,4 милиарда дози ваксини, почти достатъчно, за да даде на цялото население една доза, въпреки че не е ясно колко хора са получили две дози. Повечето от тези вози са местно произведените ваксини Sinovac или Sinopharm.

Процентът на инфекциите с COVID-19 рязко е намалял, след като през февруари 2020 г. достигна пик от 31 333 заразени на ден, най-вече поради бързото затваряне на градовете, в които се наблюдават малки огнища.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Така така........

    100 2 Отговор
    Събуждайте се че точно това ви готват и в Европа! Винаги започват отдалече с Китайската диктатура, после мине мине всички президенти в ЕС повтарят същите неща!

    Коментиран от #5

  • 3 КОТарАК

    83 4 Отговор
    радва ме , че сме достатъчно разумни да не се ваксинираме. принципно не сме глупав народ , даже навремето по интел. тестове се нареждахме втори след евреите..ако намерим и някой честен да ни управлява има надежда все още за нас

    Коментиран от #8

  • 4 Дете

    62 4 Отговор
    Аз знам нещо по-силно от ваксината. Вярата. 😌
  • 5 Гост

    86 3 Отговор

    До коментар #2 от "Така така........":

    Така започна целия ковид, с масовата карантина дето беше въведена после от всички и в целия свят. Сега с задължителната ваксинация. Не се ли усещате хора че иде реч за помасово налагане на диктатура тип китайска по целия свят. Ковид беше само средството да се обърне системата. Тоталитаризъм от изток на запад.
  • 6 Верно ли

    79 2 Отговор
    Започна се с отнемането на основни права - образование, лечение, право на работа! Докога ша спим???
  • 7 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН

    57 4 Отговор
    Този път комунягите изостават. Диктатурата в ЕС (в частност Франция и Гърция) започна. Но народите им се вдигнаха!
  • 8 То евреите и те са много интелигентни..

    30 2 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    Сега ще видим КОЙ е по..по НАЙ...Дали те ,че се ваксинират или това ,че ние не се ваксинираме?

    Коментиран от #9

  • 9 КОТарАК

    7 2 Отговор

    До коментар #8 от "То евреите и те са много интелигентни..":

    те ваксинираха арабите , пък разправят че всички са се ваксинирали..с тях не можем да се мерим :))))
  • 10 Еврейски soldier

    27 1 Отговор
    Отказвам да воювам с неваксинирани араби!

    Коментиран от #34

  • 11 Ше си стоят дома на помощи

    22 1 Отговор
    А ваксинираните ше ходят да работят
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Стамат

    9 1 Отговор
    Да ви дри скам на заглавието
  • 14 Китаеца

    32 1 Отговор
    Не съм ваксиниран и няма да ме пускат да влизам в училища , болници , суоермаркети и други обществени места за да не се заразя - благодаря на партията и лично на другаря Си че се грижи за моето здраве и благоденствие.
  • 15 Лошо

    31 3 Отговор
    Въпрос на време е да стигне и до нас.Късметлии сме че нашия роден парламент в момента е замаян и се вълнува повече,кой ще захапе кокала.Още като разберат,че сме избрали премиер веднага ще му сложат конците .Не ща да съм черновиждащ,но си мисля,че станем като гърците и франсетата.
  • 16 ГОСТ

    37 0 Отговор
    До вчера беше вирусът супер опасен и смъртоносен .
    Кво стана , сега няма значение вирусът задача номер едно на всички правителства е да се ваксинират всички роби на планетата .
  • 17 China

    34 0 Отговор
    От самото начало на тази пандемия имам усещането за преиграване то голямо. Имало и други пандемии и то много по-сериозни.Тази нанесе повече вреди с простотиите, които сътвориха покрай нея и продължават още.
  • 18 Партията

    27 1 Отговор
    Партията в Китай поема отговорност за здравето на народа.
    Проблема да направят ваксината в ЕС задължителна е че трябва да отпадне подписването, но това означава някой да поеме отговорност, а не искат.Ако се окаже след 1, 2 години, че причинява рак, някой трябва да отиде в затвора за налагане на неизпитана ваксина.

    Коментиран от #19, #23

  • 19 Рошко

    10 0 Отговор

    До коментар #18 от "Партията":

    Да отиде в затвора за хиляди да не пиша милиони, 🙄🙄🙄🤔🤔🤔🤔🤔,
  • 20 Госあ

    6 5 Отговор
    Тънката разлика между ККП и евроатлантическите неолиберали е,че ККП не експериментира с населението заради печалбата ;)
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Тони

    10 1 Отговор
    Абе тия китайци.....толкова много народ ако реши да се надигне, знаете ли какво ще стане? Не ми се вярва че там няма хора със свободен дух, желание за свобода и нормален живот и дори просто инстинкт за оцеляване. За това 99% тази новина е фалшива, пригодена за да плаши гаргите в Европа.
  • 23 Тони

    13 1 Отговор

    До коментар #18 от "Партията":

    Има една подробност. Вирусите с рнк мутират постоянно. Мутирали са в миналото, мутират в момента и ще го правят в бъдещето. За това ако сега се ваксинираш , все едно си слагаш ваксина за вирусът, който е обикалял есента 2019 година а сега сме 2021. Все едно гониш вятърът. Единственото ти спасение е да бъдеш здрав и да не мислиш за болести а да живееш и да се грижиш за семейството ти, така както са правели родителите и дедите ти. Естественно това нецважи за ваксините, които предпазват от бактериални болести например като туберкулозата .
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 БГ овчар

    1 9 Отговор

    До коментар #24 от "Пролетариат":

    Правата са само за разумни хора, не за крави и волове. Когато ваксинират добитъка, никой не го пита защото няма нужната интелигентност да прецени. Та така и с антиваксърите.

    Коментиран от #26, #27

  • 26 Док Алекс

    12 0 Отговор

    До коментар #25 от "БГ овчар":

    Какво значи антиваксър, бе овчар? Това ти е ника! Да участваш в клинично изпитание , фаза 3 на нещо, за което подписваш декларация, че този който го е произвел, не носи отговорност, ако на теб ти стане нещо' от прилагането му? Ваксинираните също пренасят заразата! Какъв е смисъла за спиране на разпостранението от ваксинацията? И защо никой не казва, че делта варианта е повече вирулентен, а по-малко патогенен?!

    Коментиран от #28

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Масово

    8 0 Отговор

    До коментар #26 от "Док Алекс":

    ваксиниране ще има тогава, когато ваксиниращата институция подписва декларация, че носи цялата отговорност при евентуални странични явления, а не -както е сега - опитното зайче е и обект на експеримент, и потенциална жертва с негово съгласие - при това - без никаква гаранция, че поставянето на ваксина наистина го предпазва от заразата, срещу която е поставена...
  • 29 Правда

    6 0 Отговор
    Управляващите с какъв биологичен разтвор са ваксинирани а не с изпитателните ваксини Прилагат геноцид към човечеството Талибаните не нанесоха толкова вреди колкотп сегашните съвременни диктатори на глобалната система
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ГРЪМ

    0 0 Отговор
    На факти въобще не им харесва истината нито фактите, те си трият коментари по собствено желание, и преценка!Не разбирате ли че всеки път намаляват глупаците които се опитвате да манипулирате, в краина сметка последствията ще са за вас!Продължение на коментар 24.Доста ви падна реитинга!ХАХАХА
  • 32 Такаааа

    0 0 Отговор
    Китаец съм. Не съм ваксиниран. Искам да се ваксинирам. Отивам в болницата, за да се ваксинирам. На входа ме питат дали съм ваксиниран. Казвам, че не съм. Връщат ме, защото в болницата не пускат неваксинирани.
    Или няма да ме вземат в болницата да ме лекуват от Ковид или нещо друго, защото не съм ваксиниран?!? Хайде стига, моля ви се!

    Преводът от китайски не е лесна работа. Особено за нашите журналисти, които изобщо не вдяват китайски.
  • 33 Миле Китич

    2 0 Отговор
    Да напомня, че от 2025 в Китай вече няма да има ограничения за броя на деца, които ще могат да имат семействата. В момента, ако не се лъжа, максималния брой деца е две. Преди 2012 е бил само едно на семейство. Чудя се къде отиват другите, ако някоя жена роди повече пъти.
  • 34 Андреа

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Еврейски soldier":

    Ас секс сас ниваксанирани араби нема да прая. Но парити мога да зема
  • 35 1520

    0 0 Отговор
    гответе се фашизмът настъпва