Last news in Fakti

26 Юли, 2021 14:45 2 594 24

Задължителна ваксинация: какви са новите правила във Франция?

  • франция-
  • коронавирус-
  • ваксинация-
  • ваксини-
  • правила-
  • еманюел макрон-
  • медици-
  • пожарникари

Задължителна ваксинация за медици и пожарникари

Задължителна ваксинация: какви са новите правила във Франция? - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Парламентът във Франция прие задължителната ваксинация на медицинския персонал и разширяването на обхвата на здравния пропуск. Новият закон бе обсъждан дни наред. След четиричасово заседание, депутатите от двете камари на френския парламент стигнаха до компромисен вариант на текстовете.

Задължителна ваксинация за медици и пожарникари

Президентът Еманюел Макрон предложи промените в средата на юли. Текстовете, приети от парламента, предвиждат ваксинирането да стане задължително за медицинския персонал, пожарникарите и другите спасителни служби. Но тези, които откажат да се имунизират, няма да бъдат освобождавани, както предвиждаше предложението на правителството. Вместо това заплатите им ще бъдат замразени.

Задължението за представяне на здравен пропуск, който предоставя информация за ваксинация или отрицателен тест, от първи август ще бъде разширено. Тези, които не са имунизирани, ще трябва задължително да се тестват преди да влязат във ресторантите и влаковете, които пътуват на дълги разстояния. Още от сряда обаче за посещение на кина, театри и музеи ще трябва да се представи доказателство за ваксинация, преболедуване или отрицателен тест.

Повечето французи подкрепят новите мерки

Новите правила предизвикаха остра реакция сред някои французи. В събота 160 хиляди души излязоха на протест в страната. В столицата Париж демонстрантите обявиха Макрон за "тиранин" и скандираха "Свобода, свобода!". Но скептиците са малцинство. Според изследване на института "Елабе" 76 процента от французите подкрепят въвеждането на задължителна ваксинация за медицинския персонал. По-голямата част от обществото подкрепя и новите изисквания за представяне на здравен пропуск.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН

    47 2 Отговор
    Много са ОТЧАЯНИ вече - химическата кастрация и редукция на населението не върви по план. До вчера всички медии бяха спокойни и тихи, а днес - през 20 минути пропаганда. Явно и при нас са избрали правителство и почваме с РЕПРЕСИИТЕ. Не забравяйте - мнозинството (85%) наорави избор срещу вакси и мерки. ;)

    Коментиран от #12, #24

  • 2 бачо

    57 1 Отговор
    Ако във Франция се утвърдят тия неща,скоро и в целия ЕС.Не усещате ли че филмите които се водиха фантастика с такава тематика,вече ще са в раздел документални,как малко по малко всичко се променя и то все в лоша посока.

    Коментиран от #10, #22

  • 3 Умрялата Франция

    16 1 Отговор
    не е Фактор от 1812.Квото и да каже оттогава,думите и са шепа въздух..
  • 4 Последния Софиянец

    35 0 Отговор
    Нашия Кацаров засега удържа на натиска от ЕС.Трябва да турим Мангъров за здравен министър в новото правителство.

    Коментиран от #13

  • 5 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН

    44 0 Отговор
    Защо не се води такава ПРОПАГАНДА срещу НАДНОРМЕНОТО ТЕГЛО, което е взело най-много жертви в последния ПОЛОВИН ВЕК? Явно пропагандата не е от ЗДРАВНА гледна точка.
  • 6 Rattrack

    42 1 Отговор
    "Повечето французи подкрепят новите мерки" !!?!? Май протестите показват точно обратното.
  • 7 Тра-ла-ла

    35 0 Отговор
    Браво!Които откажат ще имат право да продължат да работят, само че без заплата! Заплатите им щели да бъдат замразени? А ми банковите им сметки няма ли да замразят? А може и имуществото да им отнемат??? По-голямата част от гражданите били съгласни? Пак лъжа! 160 хиляди били протестиращите, сериозно ли?
  • 8 Румен

    26 1 Отговор
    Няма ли кой да махне тая откачалка Макрон дето живее с баба си. Французи, излизайте и палете всичко. Щом толкова Макрон държи за вакссинация значи вируса е пуснат от лаборатория във Франция
  • 9 Майна

    22 0 Отговор
    СЕВРЮКОВА е предрекла, че милиони ще загинат и ще се радват ЧОВЕЦИТЕ, КОГАТО СРЕЩНАТ ДРУГО ЖИВО ЧОВЕШКО СЪЩЕСТВО ...ГОТВЕТЕ СЕ БРАТЯ, ТЕ ЩЕ МИ УНИЩОЖАВАТ, ТРЯБВА ДА СЕ СРАЖАВАМЕ
  • 10 Прав си.

    24 0 Отговор

    До коментар #2 от "бачо":

    Франция Гърция и Италия са водещи страни в Европа.Много ясно, че първо от тях ще започне Ковид метаморфозата.Първо Гърция повлече крак последвана от Франция Италия и т.н.Нарочно и със цел го правят за да може всяка една страна да падне под робство.Поотделно.Разделяй и владей.
  • 11 Тра-ла-ла

    29 0 Отговор
    И представете си: Всичко това е за нашето добро и благо! Има ли още някой да не е разбрал за какво става въпрос? На някой ,нещо да не му е ясно?
  • 12 Голям протест

    5 23 Отговор

    До коментар #1 от "ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН":

    Какви 85%? 160 хиляди души са били на протест. Населението на Франция е около 67 милиона души. Това означава, че на протест са излезли 0,00238% от населението. Ако бяха излезли ПЕТ пъти повече хора, едва щаха да са един процент. Все едно да излязат 16 хиляди души тук в цялата страна. Какво би показал такъв брой хора? Нищо. Какво си мисли пасмината, че ще стане? Ще променят нещо? Мнението им магически ще придобие значение? Какво?

    Коментиран от #14, #16

  • 13 Служебното ще продължи

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Ще има промени в него,неизбежно е,но то ще продължи.Защото има дух и истински стремеж за промяна.Важното е да подкрепяме Р. Радев.На изборите ако не сме максимални,ще се каем цял живот.Че и след живота.Българинът разбра че сами си избрахме Президента,никой не ни е купувал да гласуваме и ще държим яко на Изборите наесен,знаем си и ината и вярата когато сме прави!

    Коментиран от #15

  • 14 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН

    20 1 Отговор

    До коментар #12 от "Голям протест":

    Прочети ми пак коментара. Пише за НАШЕТО правителство и НАШИЯ избор. Аз все още се считам за БЪЛГАРИН. А при свободен достъп до вакси от половин година имаме вакснати - напълно около 12%, частично около 2%. Останали 85% са направили своя избор да НЕ се вакснат. Толкова ли ти е сложно това? Толкова глупави ли сте опитните мишки в иРНК експеримента? ;)

    Коментиран от #17

  • 15 yyyyyyx

    1 6 Отговор

    До коментар #13 от "Служебното ще продължи":

    Пий си хапчетата и си тури снимка на радев в кенефа! може да те вдъхнови за нещо

    Коментиран от #19

  • 16 До 12

    12 1 Отговор

    До коментар #12 от "Голям протест":

    Ооо...не се притеснявай моето момче....и много по-малко са наужни за промяна. Пак ще има народен съд за някои. Идва Видов ден.

    Коментиран от #21

  • 17 Голям протест

    2 16 Отговор

    До коментар #14 от "ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН":

    На теб овчото население на България ли ти е мярката? България е селският идиот на контитента. Не разчитай на население, което си избира едни и същи мутри да го е*ат от 30 години и после се чуди кой я "съсипа тая държава". Само всезнайковци, разбиращи от ДНК, РНК и чоплещи смеки пред НДК. Огледай се и виж празните погледи, лишени от мисъл, лишени от разсъдък, викайки си "Бах аз тая ваксина, четох два часа в интернет и сега знам повече от всичко. Те ще ми казват на мене, какво е редно. Па, я ке си пуснем чалгия/народно, ще ударя 3 ракии и нищо не мое ма фане".

    Коментиран от #20

  • 18 Николай

    1 1 Отговор
    Е ми това отдавна е написано,че така ще стане. В доклади на Рокфелер Фондация 2010 г. ; Доклада на ООН от Рио 1992 г.;Доклади на НАСА, Пентагона и т.н. Що се чудим сега.Хората са казали, ще дойде време когато сами ще си искаме теранията.
  • 19 По добре

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "yyyyyyx":

    На тиквата
  • 20 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН

    16 1 Отговор

    До коментар #17 от "Голям протест":

    Аз живея в България и гледам България. А ти, като не можеш да мислиш, в безсилието си обиждаш. Я кажи тогава, щом във Франция протестирали "само" 160 хиляди от 67млн. и останалите 66.84 млн. били съгласни със задължителните вакси, защо при свободен достъп до инжекции напълно вакснатите са под 50% (44%)? Защо не са 99% вече при СВОБОДЕН достъп до вакси? За "байганьовските" Австралия (13%), Нова Зеландия (13%), Япония (25%), Южна Корея (14%) изобщо и да не питам. А и в Австралия има масови протести. Или и там са малко? Трябва и бабите и дядовците да идат? Полицията да ги бие?
  • 21 Голям протест

    2 6 Отговор

    До коментар #16 от "До 12":

    Виждали сме ги протестите в БГ. Все викат, че народа "щял да се надигне", "ще стане страшно" и всякакви други малоумни фрази, които са пълна лъжа. Ще поизлязат малко хора зимата да поквичат малко и това е. За всичките години, защо така и не е дошъл тоя "Видов ден"? Защото го няма. Няма и да го има. Това е НЕВЪЗМОЖНО за осъществявне от българския народ. На всеки, който си надигне главата, има по двама дето да го дърпат надолу. От толкова страхлив народ, не го чакай твоя "Видов ден".
  • 22 Костова

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "бачо":

    Да не бъдем чак такива песимисти. На всяко действие има и противодействие. Много хора по света се пробуждат.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 зъл пес

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН":

    То пък голям келепир от размоножаването ви