Last news in Fakti

7 Август, 2021 13:50 4 205 27

Над 22 300 новозаразени за 24 часа в тази държава

  • русия-
  • пандемия-
  • коронавирус

Един боне успява да зарази 1500 души с коронавирус

Над 22 300 новозаразени за 24 часа в тази държава - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Броят на потвърдените случаи на заболели от коронавирус за изминалите 24 часа в Русия достигна 22 320 души. Така общо от началото на пандемията те вече са 6 424 884, съобщиха от Федералния оперативен щаб за борба с новата инфекция. В относителна стойност броят на заболелите е 0.35% от населението на страната.

В същото време от Държавния научен център по вирусология и биотехнологии „Вектор“ в Екатеринбург обясниха, че 1 човек е успял да зарази 1500 души. „В страната наблюдаваме свръхпосев (superseeding), когато 1 човек заразява 1500 други“, каза Александър Семенов, директор на Центъра. Той обясни, че когато един човек е заразен със стандартния щам на коронавируса заразява от двама до трима души. При носителите на делта щама заразява пет до шест души, докато при свръхпосев може да зарази много повече от средния брой.

"Всички ние разбираме, че коронавирусната инфекция се разпространява по въздушно-капков път, т.е. максимално чрез социални контакти. Ако човек не спазва социална дистанция, не носи маска, особено ако не се чувства много добре, например във вагон на метрото, ходи на работа и се прегръща и целува с всички, след това има шанс да стане супер-разпространител и да зарази огромен брой хора. Неспазването на нормите на социално дистанциране създава възможности за супер разпространение на инфекцията. За съжаление приносът на супердистрибуторите в заразяването на хората е доста голям“, признава Семенов.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Айде де

    23 1 Отговор
    В онази ли държава, никой не чете ковид статии , казвайте коя държава в заглавието.. докато някой изобщо ви чете
  • 3 Костадин Ангелов

    5 25 Отговор
    Страшно много ще страдаме от тоя вирус затова слушайте щава математиците и се ваксинирайте вируса е страшен делта вълната ще ни помете носете си маските и се ваксинирайте не вярвайте в конспиративни теории
  • 4 Руски еничарин

    10 19 Отговор
    Такива свръх човеци може да има само в Руслямия . Свръх жуже, свръх - мега ракети, свръх .... Нигерия !
  • 5 ФЕН

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "ВИС2":

    Ми ходете при него...щом Вие толкова скъп!
  • 6 Смех

    20 0 Отговор
    0,35% защо изобщо го коментирате това
  • 7 Руски патриот

    5 4 Отговор
    "Проблемите със снабдянавето с руската ваксина създава сериоазни затруднения в 12-те страни от Латинска Америка, които са одобрили официално "Спутник V".
    В писмо до руското правителство Аржентина призовава за спешна доставка на втория компонент на ваксината, зако заплашва с разваляне на договора. Проблемът с руската ваксина се състои в това, че съставките на първия и втория компонент не са еднакви и двете дози от ваксината са безполезни една без друга". Гватемала вече го направи: в края на юли правителството отмени 50% от поръчката си за руската ваксина заради сериозни забавяние на доставките. От 16 милиона договорени ваксини страната е получила по-малко от 1 милион"
  • 8 Рашка е в колапс

    8 7 Отговор
    Руския коронавирус е безаналогов.
  • 9 123

    11 0 Отговор
    И как един заразява 1500?

    Коментиран от #14

  • 10 Анонимен

    17 0 Отговор
    0.35 положителни, сигурно 0.15 процента са със симптоми , нима досега не е имало толкова болни от грип, имало е и повече, но никой не ги е броил. Хора осъзнати се!
  • 11 Бъди ОТГОВОРЕН - дари ВАКСИНА

    11 3 Отговор
    Призовавам всички МЛАДИ и ЗДРАВИ хора да направят едно ДОБРО ДЕЛО - нека, вместо да се имунизират те самите, да ДАРЯТ своите ковид ВАКСИНИ на най-нуждаещите се. Пък били те и хора, живеещи на друг континент. Така или иначе, ако имунизират себе си, само хабят ваксините, защото пак ще разпространяват вируса по същия начин, а самите те дори без ваксина могат да преборят болестта без проблеми.
  • 12 Не разбрах

    5 0 Отговор
    Новозаразени или болни?
  • 13 Някой си

    7 0 Отговор
    Дежурният редактор пак е пиян, цитирам "един боне заразява...." друг е въпросът как точно 1 заразява 1500?
  • 14 Ako

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "123":

    Ако е един “боне” - може…
  • 15 Спутника и той като Москвича

    5 3 Отговор
    За нищо не става😂
  • 16 mi6osp

    5 2 Отговор
    И само 130 000 новозаразени в САЩ вчера, ама някак си политически неправилно е да се пише за това.

    Коментиран от #17, #19, #22, #24

  • 17 mi6osp

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "mi6osp":

    В САЩ имат увеличение с 37 процента на новозаразените за последната седмица, в Русия имат намаление с 2 процента за същия период. Това означава, че в САЩ вече катерят поредния пик, а в Русия още излизат от предишния
  • 18 Hoho Boho

    4 2 Отговор
    В Израел има повече заразени на глава от населението...
  • 19 От страни

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "mi6osp":

    Те ако го напишат, подлогите няма да смеят да плюват това с което са си напълнили устата и ща трябва да го гълтат. Не е важно колко са в Краварията - това е друго. Ония вируси са със съставки на "свободата" като газта им.
  • 20 Какво е

    0 0 Отговор
    "боне"?
  • 21 академик Рамзанов

    1 0 Отговор
    сдох кацап и йух с ним!
    а потом русафилаф
  • 22 Рико

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "mi6osp":

    В лента са изредени държави : САЩ, Великобритания, Русия ... ... ТУК пишем за Русия. А онези ако преследват негрите, за това си имат място на което да пишем.
  • 23 Рико

    0 0 Отговор
    6.5 милиона заразени. От тях 3.2 млн мъже; от тях в наборна възраст 2 млн. Шойгу може ли да смята?
  • 24 Рико

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "mi6osp":

    Ако в САЩ починат 10 млн, американците ще увеличат квотата за заселници и за месеци ще компенсират. А ако в РФ умрат 10 милиона? Загубите са непоправими! Има поправими неща и непоправими.
  • 25 Знаещ

    2 0 Отговор
    " социална дистанция ". На български -- обществено разстояние или по точно междуличностно растояние.Явно се цели обществено разслоение и и някой PRопагандчик, изпълнител на частно-клановата поръчка и упълномощените политици, са претворили буквално целта в PR-лафче-омайниче.

    Странно защо у нас постоянно се заменят съществуващи български думи с чуждици, неволно или волно умъртвявайки думите ни и стъпка по стъпка езика си.При това в челните редици на товя явление са умоведите ни ( т.н. интелигенция). След Освобождението тогавашните будители налагаха своя език, позабравен след около 500 годишното иго, сегашните умоведи сякаш се омайват от думите си, особено когато заменят съществуващите български с английски думи

    Коментиран от #26

  • 26 Знаещ

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "Знаещ":

    В добавка към 25....
    Замянката на съществуващи родни думи с чуждици не обогатява, а опростачва езика, заедно с това се губи и познанието на което са носители корените на думите, онозначаващи понятия, с които се описват кратко, разни явления. Коренните думи имат и редица производни, допълващи познаието.
    Например, когато казваш същност, същински, трябва да казваш осъществявам, а не реализирам. Осъществявам се, като личност, т.е. изявявам вродената ми същност, а не неясното "реализирам", нямащо връзка с коренното познание, носено от словото. Действителен, т.е. породен от настоящо действие, а не реален.. Общ .. Общността живее в общество, а не в социум... и т.н.

    Коментиран от #27

  • 27 Рико

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Знаещ":

    Много се дразнех от чуждиците и от хората служещи си с тях. Поразмислих. Преди години във Франция тръгва яростна атака срещу "американизмите"-англииски думи наложили се в разговорния на французина. След анализ .... се оказва,че много от тях са с френски произход, пренесени през Ламанша в Англия, оттам в Америка и сега от Америка се връщат при тях като чуждици. Има преливане. Не трябва да бъдем краини пуристи. Където има точната българска дума-да се използва тя, но ако в думичката има нюанс, за който нямаме еквивалент?