Last news in Fakti

8 Август, 2021 19:10 1 788 5

Компенсират роднини на починали медици

  • саудитска арабия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • лекари-
  • роднини-
  • компенсация

Саудитска Арабия дава за всеки починал лекар в следствие на коронавируса по 133 000 USD

Компенсират роднини на починали медици - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Саудитска Арабия започна да компенсира семействата на здравните работници, починали заради коронавируса, съобщиха държавните медии в неделя, след като миналата година обявиха, че всеки ще получи по 133 000 долара. Кралството заяви през октомври, че ще раздаде "по 500 000 саудитски риала на семействата на тези, които са починали в резултат на работа по COVID-19 в здравните сектори, било то държавни или частни, цивилни или военни, саудитци или несаудитци“.

Страната от Персийския залив, богата на петрол, заяви, че решението се прилага от "датата на първата регистрирана инфекция" в страната на 2 март 2020 г., уточнява БНТ. Агенция СПА обяви началото на разпределението на средствата към семействата на загиналите в резултат на пандемията. Те "дадоха живота си в борбата срещу пандемията, за да запазят здравето и безопасността на гражданите и жителите на кралството“, гласи информацията на СПА. Не е ясно колко здравни работници са починали заради коронавирус в Саудитска Арабия, където хиляди чужденци са наети като медицински персонал.

Правителството ускори националната кампания за ваксиниране, тъй като се стреми да съживи туризма и други засегнати от пандемията сектори, като спортни състезания и развлечения.

Повече от 29 милиона ваксини са приложени в страната с 35 милиона души население, съобщи в събота здравното министерство.

Ваксинацията е задължителна за всеки, който иска да влезе в държавни и частни заведения, включително образователни институции и места за забавление, както и да използва обществен транспорт.

Саудитска Арабия е регистрирала близо 533 000 случая на коронавирус и повече от 8300 смъртни случая.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    12 1 Отговор
    Пропагандата продължава
  • 2 Майна

    8 1 Отговор
    Но тези ,които си заминават след БОЦКАНЕТО ..няма
  • 3 В България медиците ползват маски...

    5 3 Отговор
    Които не отговарят на изискванията.Закупени са били маски с клас на защита около четиридесет,а са излъгали ,че имат защита над деветдесет....Лично Толупа Ананиев е бил здравен министър по това време...Кой ще плати на семействата на починалите медици заради тези далавери?
  • 4 Ружди

    9 1 Отговор
    Цял ден чаках на опашка за ваксиниране в столичен мол,и когато ми дойде реда,сестрата ми каза,че не ваксинират хора по къси гащета.Олекна ми.
  • 5 SQUAD GAME

    4 2 Отговор
    България ги беше завладяла тия ако не бяха османците да ги спасят, това е наша територия българска и петрола е наш