Last news in Fakti

16 Август, 2021 12:48 1 909 19

Ню Йорк изисква COVID ваксина за всички дейности на закрито

  • ню йорк-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

В Италия от днес започват ваксинациите на подрастващите между 12 и 18 години, без да е необходимо запазване на час

Ню Йорк изисква COVID ваксина за всички дейности на закрито - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Първо по рода си изискване влиза в сила в Ню Йорк - от днес за всякакви дейности на закрито, като посещение на ресторанти, театри, киносалони, концертни и спортни зали в мегаполиса ще се изисква доказателство за поставена ваксина срещу коронавирус.

Доказателството се изисква както за служителите на обектите, така и за клиентите. Те ще трябва да имат поне една доза от използваните ваксини срещу коронавируса. "Ако сте ваксинирани, вие имате ключ и можете да отворите вратата. Но ако не сте ваксинирани, за жалост вие не можете да участвате в много дейности", заяви кметът на Ню Йорк Бил де Блазио. От 13 септември ще започнат проверките дали мярката се спазва.

Междувременно се очаква френската полиция от днес да затегне контрола относно изискването на здравния Covid пропуск в ресторанти, влакове и търговски центрове. Днес започва втората седмица от въвеждането на документа. По-рано правителството съобщи, че ще толерира нарушения през първата седмица, но пълно въвеждане трябва да бъде постигнато по време на втората седмица. Десетки хиляди в различни френски градове протестират срещу здравния пропуск всяка събота вече месец. Над 230 000 бяха участниците в демонстрациите на 7 август.

А в Италия от днес започват ваксинациите на подрастващите между 12 и 18 години, без да е необходимо запазване на час.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    48 0 Отговор
    Истинска демокрация:)
  • 2 zeus

    49 2 Отговор
    Медицински фашизъм!

    Коментиран от #16

  • 3 математик

    34 0 Отговор
    А декларациите, кой ще ги подписва ?
  • 4 БЕЗ ИМЕ

    11 4 Отговор
    НА ОПАШКА ЗА БОЦКАНЕ ЗАДЛЪЖИТЕЛНО
  • 5 Радио Ереван

    32 1 Отговор
    Какво е различното в САЩ от 1860г. и 2021г. - през 1860г. роби са били основно черните, сега роби са всички граждани.
  • 6 АНТИВАКСЪР

    29 0 Отговор
    УТРЕ НЯКОЯ ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНИЯ МОЖЕ ДА КАЖЕ,ЧЕ СЕМЕННА ТЕЧНОСТ ОТ ПАВИАН ПРЕДПАЗВА ОТ КОВИД 19,ТРЯБВА ЛИ ВСИЧКИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА Я ПОЛЗВАМЕ?
  • 7 Ковидарите

    22 1 Отговор
    "Вие имате ключ" да се заключите завинаги в затвора на Ковидарите !
  • 8 Българин

    28 0 Отговор
    Педофила Байдън ако продължава в същия дух скоро очаквам вълна от американски бежанци към Афганистан - като гледам там има повече демокрация от САЩ:Д

    Коментиран от #11

  • 9 dad

    22 1 Отговор
    ДОКАТО ПИШЕТЕ И СЕ ВЪЗМУЩАВАТЕ ТЕЗИ ВИ ИЗТРЕБВАТ НАЧЕЛО СЪС ВАШИТЕ УПРАВНИЦИ БЕЗ ЗНАЧЕНИЯ ПАРТИЙНА ПРИНАДЛЕЖНОСТ ТЕ ИМАТ САМО ЕДИН ИДУЛ САТАНАТА.

    Коментиран от #13, #15

  • 10 Дедо

    2 2 Отговор
    Ся тъмнозелените ще се жалват, че не ги пускат тук там щото са такива, хейовете и те и ваксина само за нормалния бял човек
  • 11 Kabul

    15 0 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    100 хилядната армия на талибаните един няма с маска !
  • 12 Sieg

    9 0 Отговор
    Я я натюрлих 😄. НЕ МЕ БОЛИ ЗА САЩ!!! Nuke them all.
  • 13 Гюлбахча

    4 3 Отговор

    До коментар #9 от "dad":

    Какво имат!? Я пак! Неграмотен кавал.
  • 14 Историк

    10 1 Отговор
    То кво да кажа..Талибаните така и така набраха инерция ами да се организираме европейците,да се съюзим с тях и после да пометем европейските политици,барабар с ваксини и маски.На тези които вече са ваксинирани ще поставим една последна игла-евтаназия като проява на милост пред ужаса на мутацията

    Коментиран от #17

  • 15 Тъй де!

    1 4 Отговор

    До коментар #9 от "dad":

    То ясно,че списващите "Идулите" няма как да са ваксинират,проЗто щот са пълни неграмотници,чиято основна дейност е хейтърството в резултат,че осъзнават,че са природно прости като Боко и завиждат на "сложните"!
  • 16 Не медицински -

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "zeus":

    Истински! Не смекчавайте квалификацията на това, което ни се случва! Това е напаст равна, ако не и по-голяма от световните войни! Не се ли опълчим с бой, жална ни майка!
  • 17 Браво, бе, много ми хареса

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Историк":

    Идеята ти! Точно така, да станем направо и ние талибани и да отхвърлим западното робство!
  • 18 Тра ла ла

    5 0 Отговор
    Световният тоталитаризъм безсрамно пуска пипала, ню йорк е столицата му, а кофцете техните по.дл.ог.и. Демонократите троцкисти доволно протриват крадливите си ръце. Скотонаселението в транс кротува и си въобразява: - Това мен няма да ме стигне.
  • 19 Мърла

    4 0 Отговор
    Талибаните забраниха ваксинацията на Ковайд в Пактия в Източен Афганистан, базираната в Афганистан радио и телевизионна платформа Shamshad News съобщиха. Въоръженото движение забрани ваксините COVID-19 в регионалната болница "Пактия" и постави известие в това отношение, се казва в доклада, цитиращ провинциалния директор по обществено здраве, Уалаят Хан Ахмадзай.Според Ахмадзай, отделението за ваксини COVID-19 е затворено през последните три дни, а на клиентите се казва, че ваксината е забранена. Талибаните предупредиха екипа за разпространение на ваксини, за да избегнат разпространението на ваксини, добави Ахмадзай. Източник:www.theweek.in