Last news in Fakti

28 Август, 2021 16:23 6 317 109

СЗО съветва България: Ваксинирайте повече, коронавирусът е смъртоносен!

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • световна здравна организация

Две дози от ваксините намаляват случите на приемане в болница и смърт, при новия вариант ще има болни хора, които ще го изкарат по-леко, затова ваксините спасяват животи

СЗО съветва България: Ваксинирайте повече, коронавирусът е смъртоносен! - 1
Снимка: БГНЕС

В България ситуацията е деликатна, има малко ваксинирани, в сравнение с други страни от ЕС, с бързото разпространение на делта варианта нещата стават по-сложни и трябва да се спазват мерките. Това заяви Скендер Сила от СЗО пред Нова телевизия.

Ясно е, че всички варианти на вируса се разпространяват на място с най-много хора, да се избягват такива затворени места, коментира специалистът. Относно ниските темпове на ваксинация - има интересен парадокс в България, има голяма употреба на тютюн, а нисък ръст на имунизация, трябва да се мобилизира обществото и да се повярва на достоверната информация, посочи Скила.

За Делта варианта той поясни, че все още се правят проучвания, ще има и други варианти на вируса. За четвъртата вълна не изглеждат добре нещата, тъй като делта вариантът се разпространява бързо.

Две дози от ваксините намаляват случите на приемане в болница и смърт, при новия вариант ще има болни хора, които ще го изкарат по-леко, затова ваксините спасяват животи. Относно трета доза - първо трябва да сме сигурни, че ваксините се разпределят равномерно, посъветва той.

Новите симптоми на Делта вируса са същите - важни са мерките - маски, миене на ръцете, отваряне на прозореца, Делта се разпространява бързо, затова трябва да се отиде до личния лекар и да се получи лечение, тази болест не трябва да се неглижира, тя е смъртоносна, категоричен е Сила.

ОТ СЗО търсят данни за използване на трета доза, но засега са на мнение, че са важни първите две дози, в България трябва да се ваксинират възрастни, учители, бременни, здравни работници, професии, свързани с работа с други хора.

Има бременни, които изгубиха живота си от коронавирус, трябва да се консултират с лекарите, за да преценят, посъветва Скила. Обясни, че всяка бременна е различна, за делта варианта е добре да се ваксинират, има дискусии за това. За жените, които планират бебе, е добре да се ваксинират, ще бъдат защитени по време на бременността, няма никакво научно доказателство за това, че ако се ваксинират, няма да могат да имат деца.

Скендер Сила смята, че всички ваксини, които са одобрени, имат голяма защита и добро качество. Относно смесването на ваксините има проучвания, които показват ползи, от СЗО смятат, че са нужни данни, ако се ваксиниран с РНК - да е същата втората ваксина. Науката напредва, ако има сигурни доказателства за смесване на ваксините, че няма проблем - ще информираме властите, категорични са от организацията.

Ваксините за деца над и под 12 г. - за тях трябват още проучвания за прилагане на ваксини върху тях, властите сами трябва да решат дали да ги прилагат, децата могат да се заразят, но фаталните случаи са много по малко.

Страничните ефекти са главоболие, болка на мястото на инжекцията, а загуба на кръв и засягане на сърцето са редки, няма логика в това да не се ваксинираме, обясни Скила. Още когато излязоха първите данни от ефикасността от ваксините, се говореше, че не са ефективни, затова се разболяват, но да се стигне до болница е по-малко вероятно, категоричен е той и даде пример с изследване в Сан Франциско, което показва, че вероятността от смърт е 30% по-ниска.

Колко трае защитата е въпрос на време - когато си болен не трябва да се ваксинираш, 6 месеца трябва да се изчака, съветва той.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 58 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Раданч Татлъту

    78 24 Отговор
    Ваксините са радост!
    Или 5-6 пъти са боднете,
    или яко ша измрете!🤡🐵☠☠☠👍
  • 5 7884

    190 8 Отговор
    Благодарим ,но вашето мнение не е важно за нас.

    Коментиран от #86

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Притежател

    175 4 Отговор
    Насилствените медицински действия са подсъдими!

    Коментиран от #25

  • 8 Имунолог

    18 139 Отговор
    Време е за прилагане в държавата на пълен локдаун. Делта легионите са вече в настъпление. Вълната трябва да бъде спряна. Това е Другото е лакардии и антиваксърски крясъци.
  • 9 парадокс

    34 65 Отговор
    българина е толкова прост,че понякога изглежда умен!
  • 10 ????

    81 5 Отговор
    Всички афгани да се ваксат, вирусът е по страшен от талибаните затова призова СЗО
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ей пари

    18 26 Отговор
    сме давали за тези ваксини :-(

    Коментиран от #36

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Санчо

    35 5 Отговор
    Искам от другите ваксини-за кеф и настроение...

    Коментиран от #19

  • 15 Истинатаече

    19 125 Отговор

    До коментар #13 от "Чирков":

    Стига с тези глупости, чак и си вярвате!!! Само хората с най-нисък интелект отричат ваксините и мерките, точка!

    Коментиран от #21, #54, #59, #66, #101

  • 16 джовани питачо

    90 4 Отговор
    Като ме "спаси" от корона вируса, кой ще ме спаси от ваксината.
  • 17 Боби Турбото

    24 2 Отговор
    елате ми повече
  • 18 Чалгарят

    5 40 Отговор

    До коментар #2 от "ОО 7":

    Чалгарят Cлaви вдъхнa нoв живoт
    нa възрoждeнcкитe "Къдe cи вярнa ти любoв нaрoднa" и "Cтaни cтaни юнaк бaлкaнcки"!
    Aнтикoмуниcтът Cлaви вдъхнa курaж нa бългaритe и cлeд 30г.
    кoмуниcтичecкa имитaция нa дeмoкрaция,
    бългaритe отново cи пoвярвaхa!
    Нaд 2,5 милиoнa бългaри пoвярвaхa в рeфeрeндумa нa Cлaви,
    нo лявo дecнитe крeaтури нa БКП в НC ce пoдигрaхa c глacoвeтe им!

    Cъщитe лявo дecни крeaтури нa БКП
    ce пoдигрaвaт сега c ИТН в ceгaшнoтo НC!
    И продължават агонията на българите!
    На дъното на ЕС!
    С руска енергийна примка на шията!

    Такива са ФАКТИТЕ и ДОКУМЕНТИТЕ!

    Нo вcуe!
    Нe ce гacи туй,
    щo нe гacнe!
  • 19 ертъуи

    5 45 Отговор

    До коментар #14 от "Санчо":

    Знаем те такива също пишат против ваксините, дето се боцкат с други субстанции, и разбира се са против мерките!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Притежател

    120 4 Отговор

    До коментар #15 от "Истинатаече":

    Хората не отричат ваксините, те са против не изпитаните субстанции, чрез които корпорациите искат да направят милиарди. А баламите им вярват.
  • 22 57482292929

    73 1 Отговор
    Скъпо излиза макар да съм плащал осигуровки. Медицината като е без пари както преди ще ида, но да плащам след като съм платил осигуровки и все плащам и като съм толкова важен за държавата да направят така че като ида на лекар да ме лекува, а не да давам пари и да ми вдигат рамене и да казват не знаем кво ти е. Тъй че американецо недей дава съвети на държави, които въобще не им пука кви ги приказваш.

    Коментиран от #103

  • 23 Попов

    47 10 Отговор
    Анонимен
    преди 5 минути
    3 4
    С астма, хронично белодробно заболяване и затлъстяване. Само да добавя, че тези заболявания на младежа 100% са следствие на детските ваксинации. Обикновено след БЦЖ ваксината започват белодробните проблеми. Те пък ги третират с кортикостероиди, стероидите разбутват обмяната на веществата и по правило астматиците надебеляват. Другият вариант е атопичен дерматит,"лекуван" с кортикостероди, оттам астма, затлъстяване... Но ваксините са манна небесна...стига да не засегнат теб и близките ти.
  • 24 ссссс

    15 77 Отговор
    СЗО добре съветва Ганьо, ама гаьно е хитрец, ганьо е най-големия тарикат, той по-знае от целия свят, ганьо е .... няма смисъл няма да схванете!

    Коментиран от #74

  • 25 свободен дух

    42 2 Отговор

    До коментар #7 от "Притежател":

    така е,но и съдилищата са вече купени!къде е изхода...?
  • 26 Тони

    67 6 Отговор
    Грубата реклама води до обратен ефект. А в България лекарите-депутати от ГЕРБ използваха случая да правят политика. Вождът им управляваше пандемията и ни докара до втори по смъртност в света.
    Това е и причината голяма част от българите да не искат да се ваксинират. Асоциират вируса с лъжите на ГЕРБ.
    Иначе е ясно че вирус има, както обаче е и ясно, че не е толкова смъртоносен, колкото го изкарват. От грип умират много повече хора. Само че за това не се повтаря всеки ден.
  • 27 Санитар

    29 3 Отговор
    Абе вие да не преписвате от жълтото американско Яхуу?Преди да пуснете нещо манипулативно вече го знам,защото моят телефон,компютър и таблет са настроени на американско време,език и локация,защото на българското всичко е старо,оскъдно и манипулирано.Това са различни търсачки,които автоматично търсят според региона в който се намирате.Вие да не мислите,че тук има глупаци и в тъмното няма начин видиш,кой се опитва да ти го на...?Подобни новини поствани в Яхуу са клюка и ги няма в официалните американски медии
  • 28 Синът божи

    61 4 Отговор
    По-добър цирк не бях си и представял. Представлението Ковид 19 е уникално за човечеството. По този начин се видя и интелекта на човечеството. Промяната изисква ЖЕРТВИ.
  • 29 лекар

    69 3 Отговор
    СЗО - отдел реклама на Пфизер
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Дичо

    70 5 Отговор
    Един доктор ми каза че няма достатъчно информация какво съдържат тез ваксини. И той не се е Ваксинирал. Ваксинират се предимно страхливците. Макар че всеки му е мил живота.

    Коментиран от #68

  • 32 Майна

    61 4 Отговор
    Да, коронавируса, който инжектирате с тези експериментални генни терапии, които съдържат и графенов оксид е смъртоносен. Затова няма да се ИМУНИЗИРАМЕ , пък.и да ви се разпишем ,че е ДОБРОВОЛНО. ХА ХА ХА..

    Коментиран от #89

  • 33 зелен петел

    5 2 Отговор
    Сила или Скила?
  • 34 хихи

    2 16 Отговор

    До коментар #11 от "фгх":

    от герб съм ти от кои си ?

    Коментиран от #39

  • 35 Дааа, ама Не

    54 3 Отговор
    До като не се издаде заповед, че е задължителна и не отпадне декларацията за доброволност, няма 30% на запад и над 60% у нас да се ваксат... Това си е престпление, налагат те да се боцкаш, а подписваш, че го правиш на своя воля ..... народа иска възмездие за последствията от тая "пандемия" при летален изход, семеството трябва да има законово основание за възмездие
  • 36 айдее

    38 2 Отговор

    До коментар #12 от "ей пари":

    пдарявам ти моята да не ходи зян
  • 37 няма да стане

    35 3 Отговор
    да ми го наложат
  • 38 Panzerkorps

    48 2 Отговор
    По-скоро ще умра отколкото да се ваксинирам!

    Коментиран от #43

  • 39 фгх

    7 5 Отговор

    До коментар #34 от "хихи":

    Не съм от твойте, не съм и от бесепе, дпс, абв итн и прочие
  • 40 Уса

    47 6 Отговор
    Мафията СЗО отърваха кожата и си бият газа в тавана от радост,защото лудия Тръмп щеше да ги ликвидира.Сега хората постепенно разбират,какво са подменили.Все повече се убеждавам,че България трябва да е зависима само от САЩ и Япония.Американците са премахнали всички ограничения и задължения и са оставили местните бизнеси сами да решават за маските.Задължителната ваксинация са манипулативни истории никой не ме е принуждавал нито убеждавал нито досаждал.Веднъж получих писмо,че е дошъл и моят ред и ако съм ИСКАЛ може да се запиша.Това беше преди 5 месеца от тогава никой не ме е търсил няма и да ме потърсят.като гледам в България само досадници и върли манипулатори извратеняци
  • 41 кокиче

    39 3 Отговор
    АЗ ГО ПРЕКАРАХ ВАЖНО Е ЛЕЧЕНИЕТО БГ ДОКТОРИТЕ НЕЗНАЯТ,КАК ДА ЛЕКУВАТ.МНОГО ОТ БЪЛГАРИТЕ ПОРАДИ НИСКИЯ СТАНДАРТ ИМАТ МНОГО НЕИЗЛЕКУВАНИ СКРИТИ БОЛЕСТИ.ПОВЕЧЕТО СЕ ХРАНЯТ С БОКЛУЦИ И ОТ ТАМ ИДВАТ ПРОБЛЕМИТЕ.
  • 42 6996

    9 3 Отговор

    До коментар #20 от "шефа":

    Лъжете те, виж дали не ходи на гости у вас често, докато си на работа.
  • 43 софра

    4 23 Отговор

    До коментар #38 от "Panzerkorps":

    Добре, само не заразявай и други, иначе прави каквото ти е кеф, стига да не пречиш на другите и да не ги ощетяваш или крадеш или убиваш, твоя си работа какво ще правиш, спазвай законите и правилата и тези неписаните и господните, другото си е твоя воля!

    Коментиран от #62

  • 44 СЗО

    54 2 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    СЗО Е ТЕОРИСТИЧНА АНТИЧОВЕШКА ОРГАНИЗАЦИЯ И ПРЯКО СЕ НАМЕСВА ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА БЪЛГАРИЯ А ОБСЛУЖВАЩИЯТ БЪЛГАРСКИ ПЕРСОНАЛ ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАТИКАН ПО ЗАТВОРИТЕ БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ПРЕЗИДЕНТ ПРЕМИЕР МЕДИИ!!!!!ПОЛИТИЦИ ПОЛИЦИЯ И ВСИЧКАТА ДОЛНА СЕКТАНТСКА АНТИБЪЛГАРСКА ГРУПИРОВКА!!!!!!!!
  • 45 асдасд

    47 1 Отговор
    Абе я си.. майкаа.
    Нали вие сте ваксинирани, кво ви пука за останалите????
  • 46 Vladi

    46 2 Отговор
    Като измислят ваксина ще се ваксинирам , тая помия с графеновия оксид която причинява тромби и смърт след година си я биите там в СЗО
  • 47 Хаха

    32 3 Отговор
    Е б си фарса. Ваксинираните се (със бавно смъртоносни ваксини) че короната е смъртоносен.
  • 48 43433

    34 2 Отговор
    Може би идеята на Бил да се изтребят страхливите и простите с вакса, която те сами желаят не е чак толкова лоша.
  • 49 карамфила

    27 8 Отговор
    "Скендер Сила смята, че всички ваксини, които са одобрени, имат голяма защита и добро качество." Ами защо тогава не одобряват руската "Спутник"и китайската "Sinovac" за ваксиниране в ЕС.Уж имаме избор ама състезанието е само с един кон.Ако пуснат свободно за ваксинция в България тези две ваксини ще има много повече желаещи .

    Коментиран от #51

  • 50 Цигани

    13 2 Отговор
    Може ли в кафявата точка?!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 абг

    16 14 Отговор
    Това са филантропи милеещи за българския народ, а ние сме невъзпитани и им показваме .!.
  • 53 това е

    46 1 Отговор
    измаа=ма. сзо е частна организация. нито е световна, нито е здравна.Измамници!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 54 Display

    6 3 Отговор

    До коментар #15 от "Истинатаече":

    Какъв интелект се е събрал в теб, не думай........
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Верно ли

    38 2 Отговор
    СЗО да съветва някъде другаде! Тук съвети от продажни марионетки не взимаме!
  • 57 Активист на БКП

    34 6 Отговор
    Проблемът е че в Гърция почнаха да умират и ваксинирани
  • 58 Заглавието ми

    29 6 Отговор
    Напомня за времената на 70-те....Петилетката за три години! Имаше такива написани лозунги по всички заводи! Но поне не бяха " опасни" за здравето.Ще става все по сложно и трудно.За здравомислещите навсякъде- не само у нас.Хвърлят се милиарди( който трябва да се върнат стократно) за да принудят цялото човечество,да мине през иглите.Единици помнят заявката на Билчо за 17 милиарда игли!? Тогава мнозина се хилеха,че е пресилено,или фейк.Е,да- ама не! Планът им е перфидно замислен,и разиграван в супер мозъчни тръстове до запетая.Включително и ,ако има голям процент съпротива.Пускат здраво захлебване на бялата престилка,за да подържа огъня,и през пресирането на бизнеса- независимо какъв,и колко е мощен със " Затваряй- отваряй! Докато не го принудят сам,без външен натиск( спазват Демократичните права) ,сам да извива ръцете на всички,който работят.Там е най мръсният им подход.Ние не ви задължаваме,защото е доброволно,но не можем да забраним на бизнеса,да се подсигури срещу разпространение на Страшната Страшилка.Като добавим и хипохондриците,който умират от страх,само при мисълта,че ще умрат,и плана сработва перфектно.В определен момент,ще насъскват едните,срещу другите.Показател за това са дори всички сайтове,в който се обсъжда тази тема.
  • 59 Нов Световен Ред New World Order

    29 2 Отговор

    До коментар #15 от "Истинатаече":

    Чипоноско палав, не става въпрос за ваксините,а за конкретния експериментален препарат който е пуснат на пазара под специално извънредно разрешение и за това производителя не носи отговорност за последствия.
  • 60 гневна

    31 2 Отговор
    Ха-ха-ха....СЗО съветвала била....Пффффф....Смях в залата!!! БАШ тия се "загрижили" за нас....Да не повярваш! :):):) Някой взима ли ги на сериозно още тия терористи? Много поздрави на Бил Гейтс. Много поздрави и на онзи, ...Тедрос Аданом Гебрейесус :):):) Напишете в търсачката "Tedros Adhanom Ghebreyesus dancing video" и се наслаждавайте от сърце!!! Клипът е качен в Ютуб с това име :):):)
  • 61 сдфр

    12 1 Отговор

    До коментар #55 от "карамфила":

    И пак бъркаш като за ваксините, далеч сме от еднокнижния ццццървул
  • 62 Panzerkorps

    31 1 Отговор

    До коментар #43 от "софра":

    Това важи за мpъсната cган, която иска да ми ограничи правата! ЗАРАДИ ЕДИН ГРИП!
  • 63 гневна

    8 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Напишете в търсачката "Tedros Adhanom Ghebreyesus dancing video" и се наслаждавайте от сърце!!! Клипът е качен в Ютуб с това име :):):)
    ЩЕ ПАДНЕТЕ ПРОСТО !!!

    Коментиран от #70, #75

  • 64 tato

    23 1 Отговор
    Защо не посъветват Африка? Няма длавера там. Хората са бедни като църковни мишки и не могат да си купуват ваксини
  • 65 Behemoth

    7 3 Отговор
    Българите са безсмъртни ....
  • 66 Sassin

    4 4 Отговор

    До коментар #15 от "Истинатаече":

    Само “гупакът” се мисли за по-учен от окръжаващите го!
    😜😂😂😂
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Фершел

    2 3 Отговор
    И теб ше те целуват студен пейзан сдухан
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Трол

    12 2 Отговор
    Има поговорка (и да турска е)-"Насила хубост не става" и има добавка "Олса да якъшмаз", дословно-и да стане не приляга!

    Коментиран от #81

  • 72 Аз да пиша

    2 0 Отговор
    Тона те доктора ,това е баща ти
  • 73 КОЙ СЕГА Е НОМЕР ЕДНО

    2 11 Отговор
    МАТЕМАТИКА ВИТАНОВ Е №1 ЕДНО👋👏
  • 74 Тоалетна хартия

    5 2 Отговор

    До коментар #24 от "ссссс":

    Аааа, аз схванах, ти ни си ганчо, ти си МОШЕ...
  • 75 Fakt

    6 0 Отговор

    До коментар #63 от "гневна":

    Клипа е уникален. Гюбрейсу
  • 76 То всичко Мара втасала,

    8 6 Отговор
    че по ваксиниране ли няма да сме последни?!?Само по две класации сме на първо място : по смъртност и по експоненциално намаляване на населението!
  • 77 ЕлМагнРезонанс

    21 1 Отговор
    Аз пък съветвам ваксинираните да избягват магнитни полета и високоволтови електопроводи ! Също да забравят за ЯМР !

    Коментиран от #99

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Васил

    9 19 Отговор
    Да ама Бай Ганьо всеки ден се трови с алкохол менте цигари като прибавим мръсният въздух и храните и пестицидите а после вика че искат да го убият с ваксина няма такава проста нация

    Коментиран от #82, #84, #93

  • 80 Мое ли

    9 0 Отговор
    да се е...е в г..а?
  • 81 Става,става....!

    4 19 Отговор

    До коментар #71 от "Трол":

    Яяяяя виж по "соца",който благословите как цялото население е било ваксинирано("насила")!В момента никой не те кара насила да се ваксинираш!И тъй като по IQ сме последни в Европа,нормално е да бъдем последни и по ваксиниране!!!

    Коментиран от #85, #96

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Кую

    15 2 Отговор
    Световно Заразни Откачалки. Да ваксинират талибаните.Като цяло да си го заврат съвета там, където слънце не огрява.

    Коментиран от #87

  • 84 Има,има...

    2 14 Отговор

    До коментар #79 от "Васил":

    В Африката доста бананови република са прости като тук!
  • 85 Sieg

    13 2 Отговор

    До коментар #81 от "Става,става....!":

    По IQ си последен? Не знаехме, но не ни и интересува. А от ваксинирането май голяма файда няма, смъртни случаи след ваксинация също има.
  • 86 ivan ti

    19 2 Отговор

    До коментар #5 от "7884":

    Четеш СЗО разбирай Бил ГЕИТС и "КОМПАНИЯ".

    Коментиран от #88

  • 87 Че то ние

    3 9 Отговор

    До коментар #83 от "Кую":

    сме на нивото на талибаните.Те ония не се ваксинират с оправданието,че там има по-голяма вероятност да те гръмнат отколкото да умреш от ковид,ха,ха,ха,да ва еа и у тъпаните!
  • 88 Абе кат го

    6 10 Отговор

    До коментар #86 от "ivan ti":

    мразите тоя Бил Гейтс,що му ползвате Майкрософта?????
  • 89 миризлив пръч

    3 15 Отговор

    До коментар #32 от "Майна":

    Щото пък милиардите ваксинирани умряха,нали?Егати и умниците тук.По-добре не се ваксинирайте,малко да се разредим.

    Коментиран от #91

  • 90 Заразно зло!

    22 1 Отговор
    Хора,не се ваксинирайте!!!
  • 91 Sieg

    18 1 Отговор

    До коментар #89 от "миризлив пръч":

    Еййй от такива кочове хората забогатяха. Колко починаха от covid? Нали лепят всичко на covid, каквато и да е смърт. Тия цифри са толкова фалшиви, че......
  • 92 Имунолог

    3 15 Отговор
    Време е за прилагане в държавата на пълен локдаун. Делта легионите са вече в настъпление. Вълната трябва да бъде спряна. Това е Другото е лакардии и антиваксърски крясъци.
  • 93 Vasko,

    14 0 Отговор

    До коментар #79 от "Васил":

    не давай наклон на хЕя на бай ти Ганя!

    Дреми си там Ентелегентен и ваксинуван с боклуците на сивите мишки от зета ретикули.
  • 94 Никога

    17 1 Отговор
    Да си ударят по десет инжекции тези от СЗО като толкова им се иска. Аз никога
  • 95 Хе хе

    11 0 Отговор
    От косовар съвети не приемам!

    Коментиран от #97

  • 96 Трол

    18 0 Отговор

    До коментар #81 от "Става,става....!":

    Голяма е разликата с онези ваксини, които ти ги слагат и имаш пожизнен имунитет! А тази ваксина-първа,втора, бустер и догодина пак...отново! Аз самият съм ваксиниран, въпреки, че откакто има Корона не ме е хващал дори и обикновен грип! Преди това задължително всяка година-пролетта или есента, задължително болен. Мой приятел се ваксинира с АЗ март, април се разболя от Ко вид и го изкара тежко! Та те така, соц, моц няма нужда да ги бъркаш нещата, прекалено сложно е за теб!
  • 97 Косово

    7 1 Отговор

    До коментар #95 от "Хе хе":

    е по-назад от България по % ваксинирани.
  • 98 Кока Колю

    11 0 Отговор
    Да се ваксинират малоумниците, тъкмо ще се отървем от тях!!!
  • 99 Vladi

    9 0 Отговор

    До коментар #77 от "ЕлМагнРезонанс":

    Също така ваксинираните вече не е необходимо да си слагат ключовете в джоба , достатъчно е да ги лепнат някъде по нагманитизираното си тяло

    Коментиран от #102

  • 100 миро

    7 0 Отговор
    умните хора ка нас българите нямаме нужда от съвети.
  • 101 Българин

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "Истинатаече":

    явно си с трета ваксина. личи ти отдалече.
  • 102 Значи

    5 0 Отговор

    До коментар #99 от "Vladi":

    могат да използват магнитното поле на Земята - да хвърчат из атмосферата, като влаковете на магнитна възглавница.
  • 103 с това

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "57482292929":

    име го докарвва по-скоро на албанец
  • 104 СЗО

    8 0 Отговор
    Милите и те били загрижени за нас😂 тук в тая балканска кочинка. Натресоха ни тая "пандемия" и сега се "грижат"
    🐷ЩЕДРИ🐷 ЛИЦЕМЕРИ
  • 105 Аааа не тъй

    6 0 Отговор
    СЗО?

    Време е да ви кажем това, което каза ХАН ЮВИГИ АСПАРУХ.

    ТОВА ТУК Е БЪЛГАРИЯ!

    И да чуем ХАН ЮВИГИ КУБРАТ. Макар и с хилядолетие закъснение.

    СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА!

    СЗО... Пиште НИ яжката!

    И се радвайте, че ХАН ЮВИГИ КРУМ не му се пие винце... от череп ;)

    Коментиран от #106

  • 106 Хан Ювиги КРУМ

    5 0 Отговор

    До коментар #105 от "Аааа не тъй":

    Бе, поожаднях Винце има, ама... Череп... Кът. Хммм...

    Ами да питам... Както и ТОГАВА.

    Щете ли мира... Или щете... СЕКИРА?
  • 107 факт

    3 0 Отговор
    тия са медикофашистки център на глобалистите!
  • 108 1520

    0 0 Отговор
    престанете да внушавате страх чрез фашистки методи това не е живот
  • 109 Ние

    0 0 Отговор
    пием, пеем, пушим и французки учим!
    И на достовернато инфо вярваме, сори, ...това не е вашето инфо!