Last news in Fakti

3 Септември, 2021 23:00 3 945 36

COVID-19 отново се разбушува в САЩ, докато в останалата част от света ситуацията се стабилизира

  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

На световно ниво броят на ежедневните смъртни случаи спадна малко под 10 000 единици тази седмица, което е намаление с четири процента

COVID-19 отново се разбушува в САЩ, докато в останалата част от света ситуацията се стабилизира - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Северна Америка претърпя нов скок на заразените с коронавируса тази седмица, а починалите в САЩ се увеличиха с една пета, докато пандемията се стабилизира в останалата част на света, информира "Франс прес".

Броят на новозаразените в рамките на 24 часа по света е намалял леко с 3% тази седмица до 639 315 души според данни на АФП към четвъртък.

Пандемията изглежда се стабилизира, след като се разбушува от средата на годината, разпалена от силно заразния "Делта" вариант, който стана доминиращ в повечето страни.

Регистрираните заразени обаче отразяват само част от действителния брой заразени, с различни практики на преброяване и нива на тестване в различните страни.

Пандемията продължава да се влошава в САЩ и Канада, където броят на заразените се е увеличил с осем процента. Океания отбеляза 23% увеличение на заразените.

Но случаите са намалели с 26 % в Африка и 17% в Латинска Америка. Имаше и леко намаление в Европа с три процента, а в Азия и Близкия изток с по два процента.

Газа е територията, където епидемията набира най -голяма скорост със 75 % повече случаи на ден. Следват Норвегия с 69 % повече, Румъния 64 %, Сирия и Украйна (по 60 % повече).

В другия край на спектъра Индонезия и Бангладеш отбелязаха най -голям спад с по 42 % по -малко нови ежедневни случаи. Ирландия се понижи с 36 %, а Куба с 30 %.

Съединените щати продължават да регистрират най -много нови инфекции досега, със 166 367 на ден, което е увеличение от седем процента.

Следва Индия с 42 772, увеличение от 27 процента и Обединеното кралство 33 456, спад от един процент.

На база население страната, която регистрира най -много нови случаи тази седмица, е Израел със 731 на 100 000 жители, следван от Косово (642) и Грузия (620).

САЩ също регистрират най -много ежедневни смъртни случаи с 1144, което е увеличение с 21 %, пред Русия (796, стабилно).

На световно ниво броят на ежедневните смъртни случаи спадна малко под 10 000 марки тази седмица, което е намаление с четири процента.

Шри Ланка оглави състезанието за ваксинации тази седмица сред страни с повече от един милион жители, като всеки ден нанася 1,87 % от населението си.

Въпреки че се ваксинират по -бавно, Обединените арабски емирства имат най -напредналата ваксинация, като са приложили 184 първа или втора доза на 100 жители. Уругвай е имунизирал 163 души, Израел (161), Катар (155) и Сингапур (149).


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатъра на Хана

    35 14 Отговор
    Така е защото Дебилите в САЩ са 50%,. А в България не-ваксинираните са 70%

    Коментиран от #12

  • 2 ЕВРО НЮЗ

    34 11 Отговор
    ВАКСА... ВАКСА... ВАКСА.... ВАКСА.. Само това е спасението.. Като изпукат Тестер Ковидарите ще изчезне и грипът

    Коментиран от #30, #33

  • 3 Имунолог

    15 59 Отговор
    Ако не се спазват мерките за защита, маски отстояние и прочие, разбира се, че ще има бум на заразени.

    Коментиран от #13, #34

  • 4 VENOM

    46 8 Отговор
    Соросоидната секта ще се скапе от вътре
  • 5 Антитрол

    67 3 Отговор
    Що така бе - нали в САЩ ваксинираните били много. Нали ако се ваксинират 70% и пандемията щяла да спре но няма нищо такова. Във Великобритания ужким над 80% ваксинирани и пак много заразени. Да не говорим за Израел където ужким над 90% ваксинирани а пандемията е с пълна сила и мрат като мухи.

    Какво става прехвалените западни ваксини май изобщо не действат - май всичкото е само заради паричките ви.

    Коментиран от #26

  • 6 x сплескан

    61 4 Отговор
    Аз нещо не мога да разбера - всички страни и региони където няма ваксини и са с нисък процент ваксинирани има спад, а там където се надпреварват да обясняват колко много ваксинирани има "пандемията се развилняла". Как така? Нали ваксините пазят от тежко протичане, от смърт, пък в Европа най-зле е в Англия, в света в Израел и в САЩ. КАК ТАКА ПИТАМ АЗ

    Коментиран от #10

  • 7 Професора

    35 3 Отговор
    Ще стават абонати на чичо Бил Гейтс говедарите!
  • 8 факт

    37 4 Отговор
    Американците окрадаха източна Европа 90-те
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Антитрол

    47 2 Отговор

    До коментар #6 от "x сплескан":

    Точно че в Израел тук го дават 161 на 100 души - това значи че почти всички са ваксинирани даже и със втора доза (до 12 г не ваксинират) а в момента имат над 20 000 нови случая дневно при население малко повече от България.

    Та как стават тези работи - нали при над 70% ваксинирани пандемията щеше да спре. Та единия вариант е че поне тия ваксини които ни предлагат не действат (90% от ваксинираните в Израел са със Пфайзер) а за другия вариант изобщо не ми се мисли.

    Коментиран от #32

  • 11 Hoho Boho

    39 6 Отговор
    Е сега, като чета заглавието на статията, как може да ме убедите да се ваксинирам?
    С ваучер ли?

    Коментиран от #23

  • 12 тъй ли

    23 5 Отговор

    До коментар #1 от "Сатъра на Хана":

    ПЪК АЗ СИ МИСЛИХ ,ЧЕ САМО В ПОДЧИНЕНА КОЛОНИЯ БЪЛГАРИЯ ИМА ДИКТАТУРА И МАНИПУЛАЦИЯ!!!!.................СЕКТАНТСВО ПЪК УЖ СЕКТИТЕ БЯХА ЗАБРАНЕНИ!!!!!!!!ИЛИ ОТ 2019 НЕ СА???????????
  • 13 Размисли

    19 3 Отговор

    До коментар #3 от "Имунолог":

    Не е добре да не си добре и да няма кой да ти каже!
  • 14 Госあ

    32 2 Отговор
    Всъщност, това е по интересното "САЩ също регистрират най -много ежедневни смъртни случаи с 1144" ??? Отделно, определено се тестват хора със симптоми и то най вече средни и вече тежки. Да оставим настрана безсимптомните. Кога ще се потърси съдебна отговорност за лъжата на турчина и евреина с най ефективната ваксина на света с 98% ефективност ? М ? И кога ще има обективно резюме на всички странични ефекти и смъртни случаи ? Краткосрочните, за дългосрочни е рано да се говори. Също така от Япония разбрахме, че нановезикулите с иРНК за производство на активния вирусен протеин се разнасят от кръвта в много други клетки, освен мускулните, както лекарчетатата ни убеждават. Теоретично, Тея везикули могат да се приемат от абсолютно всеки тип клетки - нервни, полови и т.н. И най вероятно така и става.

    Коментиран от #15

  • 15 Госあ

    19 2 Отговор

    До коментар #14 от "Госあ":

    Имам предвид най вероятно и в половите и нервните, за тях още няма доказателства, както японците показаха за много други, освен мускулните.
  • 16 Ангел лудия

    20 3 Отговор
    Дай Боже , най после Господ да ги накаже ,, те измислиха и пуснаха това , Химическо оръжие
  • 17 Hoho Boho

    22 3 Отговор
    Губи ми се логиката.

    При ваксинирани 70%
    Деца до 18 години, които все още не са ги треснали с ваксината, но и рядко се заразяват - 20%
    Преболедували, които вирус не ги лови - 10%
    --
    Общо 100%

    Въпрос:
    Кой се заразява с този вирус?
    /примерно в Израел, Сащ..../

    1/ Ваксинирани;
    2/ Деца;
    3/ Преболедували.

    Коментиран от #18, #19

  • 18 нашия

    27 2 Отговор

    До коментар #17 от "Hoho Boho":

    "епидемията" се разраства само по телевизията....иначе между хората я няма!!!!!

    Коментиран от #35

  • 19 aлфа херинга

    26 2 Отговор

    До коментар #17 от "Hoho Boho":

    И на мене. Последно за САЩ, четох че грубо 175млн са ваксинирани с JJ, която е една доза, а около 75% от възрастните (предполагам имат предвид 18+) са поне с една доза. Общо ваксинирани са към 65%. И въпреки това уж болниците им са пълни и уж умират само неваксинирани, в което изобщо няма логика. Кой точно умира? Тези 15% възрастни , неваксинирани абсурд да напълнят капацитета на болниците им, а ако умираха само деца и младежи, щеше да се надигне вой до небесата и щяха вече да са ги ваксинирали всичките. Има нещо съмнително.
  • 20 Уса

    18 3 Отговор
    Тук в сащ няма толкова много болни и никакви вълни не бушуват.Някой преувеличава

    Коментиран от #36

  • 21 Уса

    19 2 Отговор
    От всички неваксинирани,които познавам няма болен
  • 22 Буха ха

    16 1 Отговор
    Аз се ваксинирах по молба на семейството и заради сертификата. Следя ситуацията и недоумявам, как Израел на база население има най много нови случаи (към 10 хиляди дневно при 9 милиона население) като са толкова напред с ваксинациите?
  • 23 Ха ха

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Hoho Boho":

    Не.С 20 лв.Ха,ха,ха....
  • 24 Миро

    12 0 Отговор
    Още от началото на пандемията се дават едни числа умишлено или не които не дават ясна представа какво се случва. Това е скандално.
  • 25 Уса

    12 1 Отговор
    В САЩ все още носят маски самоделки.Дори ги раздават безплатно и наскоро се сдобих с няколко.По удобни са за дишане и през тях може да мине муха винарка

    Коментиран от #27

  • 26 Браво

    2 9 Отговор

    До коментар #5 от "Антитрол":

    Гледах им статистиката на Израел, за последните 3 дни - вчера 6224 новозаразени и 7 смъртни случая, 2 септември- 11852 случая и 36 смъртни, 1 септември- 20523 случая, 43 смъртни. В България под 2000 случая има 50 починали като при тях делтата е в разгара си, а при ас навлиза.

    Коментиран от #31

  • 27 винету

    5 5 Отговор

    До коментар #25 от "Уса":

    батка аз живея във Флорида, тука ме гледат на пуцанье като си сложа маската в магазина. Вчера един дебелак почти ме сгази с трака, защото съм с маска. Около 6:15 всичко живо е на две треви и две уискита а вечвр по плажовете е кадаиф. Тоя корон бавноразвиващ се да е ще ги хване всичките антиваксъри реднеци, дето гейбилц щял да ги трепе. Мазало на три ракий, световно.

    Коментиран от #29

  • 28 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    7 0 Отговор
    Просто вирусът се завърна в родината си...
  • 29 Дали

    6 2 Отговор

    До коментар #27 от "винету":

    Ти май на маYка си футката наричаш Флорида.
  • 30 БУЛГАР ФИШЕК

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "ЕВРО НЮЗ":

    ША ИЗМИСЛЯТ ВИРТУАЛНИ ТЕСТЕРИ.....ПРАЗНО НЯМА
  • 31 Значи всеки си пише каквото иска

    9 0 Отговор

    До коментар #26 от "Браво":

    Трябва да се публикуват не само от ковид, а и общият брой, от не ковид, тогава ще се види кой яко послъгва.
  • 32 kkk

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "Антитрол":

    Не ти се мисли, но е баш "другият вариант" и прословутите "теории на конспирацията" се оказва, че не са само теории...

    Когато ваксините не действат (какъвто е случая) просто са похарчени едни луди пари, вирусът си минава на общо основание през населението и толкова. Няма никаква медицинска или друга логика баш у държавите които са рекордьори по "ваксинации" сега или когато и да е да има резки скокове на заболяването. Вариантите са цели два- или някой умишлено лъже с бройките, или нещото което инжектират на хората вместо да помага (или поне да е безвредно) директно ги разболява.

    Леко е странно как у най-бедните места пландемията затихва щото там просто нямат пари които да се източат, а в богатите държави "отново се разбушува", нали?
  • 33 ⒶⓇⒼⓄⓃ

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "ЕВРО НЮЗ":

    Така е. Ха-ха-ха. Еврейските медии бълват само дезинформация, пропаганда и бълвоч.
  • 34 ⒶⓇⒼⓄⓃ

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Имунолог":

    А ти защо не се боцкаш и не носиш маска?
  • 35 ⒶⓇⒼⓄⓃ

    3 2 Отговор

    До коментар #18 от "нашия":

    Много точно. Спираш еврейската телевизия, и вирусът изчезва. Ха-ха-ха.
  • 36 ⒶⓇⒼⓄⓃ

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "Уса":

    Еврейските медии надуват стъкмистиките за да плашат гоите, карайки ги да се набоцкат.