Last news in Fakti

13 Септември, 2021 05:44 12 021 124

Доц. Мангъров: Който иска, нека се ваксинира, но не знаем какво ще стане след години

  • атанас мангъров-
  • д-р аспарух илиев-
  • ваксини-
  • спор-
  • коронавирус

Инфекционистът влезе в остър спор с д-р Аспарух Илиев

Доц. Мангъров: Който иска, нека се ваксинира, но не знаем какво ще стане след години - 1
Снимка: БГНЕС

"Горе-долу съотношението е каквото е за цялото във страната. Имаме ваксинирани, имаме и не. В момента имаме, ако не се лъжа, един, който е ваксиниран. Имахме ваксинирани, които починаха". Това каза доц. Атанас Мангъров, без да уточнява колко точно ваксинирани са починали, на каква възраст, имали ли са други заболявания и какви. Доц. Мангъров отговори на въпрос на bTV какво е съотношението на ваксинирани срещу коронавирус и неваксинирани в отделението, което той ръководи в Инфекциозна болница. Последва нов въпрос към Мангъров: "Един ваксиниран и колко неваксинирани?" Отговорът: "Другите са неваксинирани. В момента са 30 и няколко, 33-ма".

"Когато човек тръгне да се ваксинира, той трябва да е наясно, че тези ваксини не са проучени както трябва, тяхното решение е дадено "под условие" и ние не можем да знаем какво ще се случи след години, обясни Мангъров. Ако си за интензивното отделение, си "пътник", каза още той и влезе в сериозен спор с д-р Аспарух Илиев относно ваксините, след като д-р Илиев посочи, че ваксината срещу морбили, срещу която Мангъров няма нищо против, е пусната официално в употреба след изпитание върху 2000 души, докато за ваксините срещу коронавируса изпитанията бяха в рамките на 70-80 000 и повече души.

"Който иска да се ваксинира, нека се ваксинира", повтори няколко пъти Мангъров, но твърдо остана на позицията си, че за да говорим за добра ваксина, трябва да минат години т.е. ефектите от нея да се наблюдават с години. Имаше и сериозен спор за информираното съгласие.

"Ако дойдете при мен за упойка, няма ли да трябва да имате информирано съгласие", попита д-р Борис Таблов. А д-р Илиев добави, че информираното съгласие означава пациентът да е запознат с показанията на препарата, който му се прилага, включително страничните ефекти - по листовка! Това не значи, че лекарят, извършващ манипулацията и производителят на препарата не носят никаква отговорност!

"Науката не е разсъждение. Науката е научен експеримент, в който се провежда тест и тестът вижда, че това има ефект", обобщи д-р Илиев. "Няма смисъл хората да умират, при положение, че има как да се предпазят", каза и д-р Таблов.

Източник: Actualno.com


Поставете оценка:
Оценка 4 от 68 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Предполагаме

    114 19 Отговор
    Какво ще стане,вече има доста заминали си,и много с непоправими последствия..

    Коментиран от #2, #26

  • 2 Гост

    49 62 Отговор

    До коментар #1 от "Предполагаме":

    Колко заминали има за над 2 милярда ваксинирани?

    Коментиран от #4, #5, #6, #23

  • 3 ????

    136 31 Отговор
    Добре, че го изкарахме този ковид цялото семейство, та поне известно време няма да сме насилвани за ваксина, не бих се ваксинирал и за децата ми по същия начин за нищо на света.

    Коментиран от #17

  • 4 push

    168 16 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Нали виждаш, че се крият данните - да си чул в България някаква статистика - не. В САЩ има няколко хиляди умрели - дали са повече не знаем, но поне има някаква статистика, в БГ няма. Оттам нататък всякакви приказки, колко са безопасни ваксините стават лъжа. Самия факт, че няма статистика показва, че се крие.
  • 5 И ти ще си заминеш

    61 3 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    И ти си гост на тая земя..
  • 6 Мислещ

    108 9 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Никой не знае. Ти как си го представяш, шотва се някой, умира след няколко седмици от инфаркт и го пишат починал от ваксината? А в Дядо Коледа вярваш ли?

    Освен това "ваксините" са в клинично проучване до 24-а, така че съвсем официално никой не знае тепърва какво ще се случва със шотнатите. Всеки, който твърди обратното, е долна лъжлива слуга на фармафията и в нормална държава би си понесал последствията. За съжаление нормални държави не останаха.

    Коментиран от #16, #122

  • 7 овцъта

    111 21 Отговор
    Този Аспарух е изключително тъпо същество - само повтаря някакви опорки, който вярно, че са официални, но са толкова абсурдни, че само тотален алигофрен може да ги повярва. От друга страна сигурно е ваксиниран и най-вероятно ще даде фира скоро и ще спре с пропагандата.

    Коментиран от #32

  • 8 Санитар

    94 20 Отговор
    Повечето ваксинирани се чувстват подведени.Някои дори не са прочели върху какво се подписват,защото не им е била дадена възможност да разберат.Други въобще не са се подписвали и с какво са боцнати и господ не знае

    Коментиран от #52

  • 9 Слави Трифонов

    123 26 Отговор
    На Мангъра някой ден ще му издигнат паметник - много народ спаси от ваксините. А Кунчев и компания, ако не ги уморят тромбите и съсиреците вероятно ще лежат в някоя килия доста дълго време.
  • 10 Някой знае ли

    49 13 Отговор
    какво ще се случи след няколко години с преболедувалите ковид?

    Коментиран от #12, #56, #124

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 д-р Емилова

    36 78 Отговор
    Слушайте го този, че му трябват пациенти, защото четвърти апартамент иска да си купи в топ център. Двата до докторския паметник и третия на ул “хан Крум” не му стигат! А и той се е ваксинирал, само че не в БГ! Но вие го слушайте!

    Коментиран от #78

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Алфа Вълкът

    36 119 Отговор
    Мангъров влезе сам в капана си! От защитник на тезата за естествен имунитет, стана застъпник на ваксините. През цялото време прекъсваше опонентите си. Обаче два пъти го тушираха, като му казаха, че не е на политически дебат, където знаят, че не е особено добър! И втория път като му казаха, като се оперира дали не се подписва, преди операция, че болницата и екипа не носят отговорност. И за упойката също, акупунктура ли ползвал или хипноза! Много зле Мангърчето!

    Коментиран от #18, #84, #101, #111

  • 16 Демек

    33 11 Отговор

    До коментар #6 от "Мислещ":

    деактивиран/симулиран вирус е по-опасен от истинския вирус?
  • 17 Ама има и доста

    17 21 Отговор

    До коментар #3 от "????":

    Който са се разболели и не са успели да го изкарат. Така, че декларации от подобен характер. … “за нищо на света….” По-добре да не се правят. Аз лично познавам човек, който искаше да се е ваксинирал за всичко на света, преди да се е разболял, но уви почина.

    Коментиран от #31

  • 18 Да,бе..

    4 22 Отговор

    До коментар #15 от "Алфа Вълкът":

    И.. ВАКСИНИРАНИЯТ Фатмак тоже .
  • 19 БАЙ Х@Й ‼️

    92 6 Отговор
    ‼️‼️‼️ Добре е да се знае : Откривателят на препарата ДДТ получи Нобелова награда ! След 20 години препаратът ДДТ беше ЗАБРАНЕН за употреба ‼️‼️‼️ Нищо лично ‼️‼️‼️

    Коментиран от #20, #22, #28

  • 20 Също като

    16 6 Отговор

    До коментар #19 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    ДВГ - след 150-тина години!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ТЪЙ ДЕ...

    18 39 Отговор

    До коментар #19 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    ТО И .. ДРУГАРЕТЕ НА ФАТМАКА ТВЪРДЕХА,ЧЕ ОТ...ЧЕРНОБИЛ" В БРАТСКИЯТ СЪВЕТДКИ СЪЮЗ..ОПАСНОСТ НЕМА!
    ПЪК,.. ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ СИ....ОТИДОХА,... ТАКА ПО..."ДРУГАРСКИ"!
    ДОКАТО ДРУГАРИТЕ ПАПКАХА .. СПЕЦИАЛНИ ДОСТАВКИ ОТ .."РАЗПАДАЩИЯТ СЕ КАПИТАЛИЗЪМ И ИМПЕРИАЛИЗЪМ"

    Коментиран от #30, #85

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Вие сте неуки

    15 3 Отговор
    И мястото ви е обратно в средновековието.
  • 25 Парите гледайте

    26 73 Отговор
    Мангъра щеше да лекува с чайчета и супички ама не стана. Нали лятото щял да изчезне вируса от само себе си ама пак не стана. Мангъра е противник на ваксините за да има повече пациенти за да може да пълни гушата. ПАРАТА Е ВАЖНА.

    Коментиран от #39, #62

  • 26 Ваксани

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "Предполагаме":

    или неваксани?
  • 27 jorj

    29 73 Отговор
    Идиот, който подведе нацията и заради него умряха десетки хиляди българи!!! Грипчето е страшно, най-близките ми хора го изпитаха и добре, че оцеляха!!! Проклет да са во веки веков!!!! Българи, ваксинирайте се веднага и неслушайте този идиот!!!!!

    Коментиран от #55, #106

  • 28 Наско

    23 1 Отговор

    До коментар #19 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Знаеш ли защо е дадена нобелова награда ва Паул Мюлер - откривателя на ДДТ. Не е за използване в селското стопанство, което става масово по-късно. А за това, че е използван за борба с насекомитепреносителинаболеднивкраяна 30-не и началото на 40-те. И преотвратява епидевии на малария, коремен тиф и др. А знаеш ли, че ДДТ е спомогнал за възраждането и запазването на популациите на белоглавият орел и сокола скитник. когато едно неко не се използва по презнозначение и в рамките на рязумното се получават гафове. И в момента ДДТ е разрешено само за борба с насекомите преносители.

    Коментиран от #43

  • 29 За овце

    8 4 Отговор
    И коя от така наречените fucсини, използвани за "демократичната общност" е с атенюиран вирус?! Айде да не говорим, колкото да не заспим.
  • 30 Радев~ кошмара на Боко

    34 1 Отговор

    До коментар #22 от "ТЪЙ ДЕ...":

    А га краварите бомбандираха с обеднен уран Югославия, от тогава рака и деформациите спряха щото, то обединения уран е краварски парфюм!
  • 31 ????

    37 11 Отговор

    До коментар #17 от "Ама има и доста":

    Всяка коза за свой крак! Не ми се пише за случаи при които след ваксинация едва са оцелели и то тук в България, в София и не не след 2,3, 5 дни, а още на другия ден, но тук такова инфо няма, само умрели от ковид!
  • 32 А Мангъров какво повтаря?

    26 16 Отговор

    До коментар #7 от "овцъта":

    Това, което ти и други като теб искат да чуят, нали? В Куба ваксинират с ваксини, от типа на тези срещу морбили, тетанус, дифтерит, коклюш. Т. е. получени по стари изпитани методи и действащи на принципа на изпитаните уж с времето ваксини. Интересно ми е Мангъров дали би препоръчал да внесем ваксини от Куба след време. Те сега едва ли насмогват и собствените си нужди да задоволяват, защото производството на такива ваксини е по-трудоемко и става по-бавно. Едва ли преди време толкова много се е интересувал върху колко деца са били тествани ваксините, с които почти 40 години боде бебета и малки деца любимият ви Мангъров. Защо не каже, че тези които не са се ваксинирали в болницата са преболедували ковид и 100%са се изследвали за наличието на антитела и ги имат и затова не се ваксинират. Или пак е кандидат за политическа кариера в залеза на медицинската си? Този път от коя партия? Видя че с АБВ не се получи. А големият уж противник на мерки и маски Слави след тежък ковид дори се е ваксинирал, защото го е страх за животеца му. Радев също е ваксиниран...Познавам доста хора, които се ваксинираха 8-9 месеца след преболедуване. Включително и лекари.И не защото някой ги кара насила. Сами го решават. И между тях има и тридесетгодишни и петдесетгодишни и хора на 65+.Личната ми лекарка е от последната група. Ваксинира се при първа възможност. Чест ѝ прави, че не се опитва да агитира пациенти да се ваксинират непременно.Но има доста хора, които го правят доброволно, мож
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Човек

    49 2 Отговор
    Хора, ваксинирани или не, най-важното е да не се караме. Съществуват сериозни аргументи за и против и не знаем кое е правилно. Да не говорим, че всеки организъм реагира различно както на вируса, така и на ваксината. Каквото и да изберем за себе си е хубаво да имаме уважение и към другия избор, защото това приемане ни дава спокойствие, вместо излишна злоба, която трови живота ни. Това разбиране не трябва да идва само от желанието да бъдем добри, а от ФАКТА, че ние наистина не знаем и другия може да е прав. Ето, аз не съм ваксиниран, защото също смятам, че е рано и тези ваксини са още в тестова фаза, пък и имам други проблеми, но в същото време разбирам и уважавам другата позиция. Може аз да греша, откъде да знам. Майка ми е ваксинирана, а тя ми е най-близкия човек, не само защото ми е майка, а защото много си приличаме и винаги сме били най-добри приятели. Баща ми пък изобщо не ми е близък, но и той не е ваксиниран, като мен. Казвам само, че дали е ваксиниран човек или не, няма никакво значение за това какъв е той. Да се присмиваме на другия и да го наричаме глупак само защото е направил различен избор е детинско и дори вредно. Най-важно е да се уважаваме, че това разделение за щяло и нещяло ни съсипва.

    Коментиран от #47, #88, #105, #112

  • 35 А стерилността

    6 3 Отговор

    До коментар #33 от "ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН | КОВИД РОБСТВО":

    от ковид доказана ли е?
    Какво би я причинило - вирус или ваксина?
  • 36 Гражданин

    14 21 Отговор
    Този навърши години за пенсия! Защо Стойчо не го пенсионира, както направи с Кантарджиев? Мъти главите на хората и прави пачки от тях в частния си кабинет!
  • 37 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    12 11 Отговор
    Върху 70-80000 не е изпитана.най много изпитания за спутник 40000.Това е официално,може да са надули бройката!Другите нямат и 5000хиляди!който иска да се дупчи....но,лоши неща се говорят и ще се окаже истина....за течния магнит и контролът с инжекциите.....

    Коментиран от #40

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 СИИИИЧКИ ЕСТЕСТВЕНИ БОЛЕСТИ

    21 2 Отговор

    До коментар #25 от "Парите гледайте":

    ДО СЕГА ИМАТ ЕСТЕСТВЕН ПИК А СЛЕД НЕГО И ИЗЧЕЗВАНЕ.НЕ ВИ ЛИ Е ИНТЕРЕСНО КАК СЕ ВЪЗРАЖДА КАТО ФЕНИКС ТОЯ ВАЙРУС СЕГА....
  • 40 Това за

    3 5 Отговор

    До коментар #37 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    течния магнитен въглерод беше майтапчийска хрумка, както и за течния 5Г чип. Скай-фай сошъл фентъзи, един вид.

    Коментиран от #54

  • 41 То и с преболедувалите не се знае

    18 12 Отговор

    До коментар #14 от "Ти знаеш ли":

    какво ще се случи. Имам няколко познати, които починаха от 3 до 8 месеца след среднотежко преболедуване от ковид(не са лежали в болница) и са на възраст между 55 и 63.Не може да се твърди, че ковид е ускорил смъртта им, но е абсолютно възможно, защото уврежда доста органи и системи в човешкия организъм. Няма как ваксината да е по-опасна от истинско заразяване. Но не е зле преди ваксиниране човек да си направи кръвни изследвания. Защото много хора имат предразположение към тромбози, а въобще не го знаят. Такива хора могат да имат непредвидени странични реакции от ваксина, но при заразяване със сигурност биха гушнали букета. Ако не веднага, то скоро след преболедуването. Затова на всички лежали в болница сега изписват антикоагуланти в минимални дози, които да приемат и след изписване. Тези, които се лекуват у дома трябва също да го имат предвид. Антикоагулантите и обикновеният аспирин(който е антиагрегант, а не антикоагулант) също трябва да се употребяват обаче под лекарски надзор и проследване на кръвната картина. Защото също дават сериозни странични ефекти при някои хора. На своя глава никой не трябва да злоупотребява с тях, защото всяко лекарство(както и ваксина) има такива.
  • 42 А откъде си толкова сигурен, че са били

    4 1 Отговор

    До коментар #33 от "ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН | КОВИД РОБСТВО":

    наблюдавани 10 години тези 2000 души?

    Коментиран от #48

  • 43 БАЙ Х@Й ‼️

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "Наско":

    Това не променя факта, нито го отрича ‼️
  • 44 Джокомбо

    6 7 Отговор
    По една ракийка, или чаша червено вино на вечер и ето ти ваксина.
  • 45 Гост

    16 3 Отговор
    Страхът и стреса ще причиняват болести без да ви помага и ваксината,а кой иска да живеете под такъв контрол липси и ограничения вие сами си отговорете?
    Споровете между такива специалисти показват колко е различен всеки както и в други спорове в живота и защо всеки се напряга да убеждава другият,че не е прав?
    Как вие стигнахме до своята истина и ако не е с налагане и сила,тогава защо спорите с другите да повярват в това,което вие сте осъзнали по своя си път?
    Маймуната видяла,че рибата е във водата и я извадила.
    И така спасява ли я?
  • 46 Един

    6 15 Отговор
    Един 70-80 годишен човек какво ги интересува за евентуални последствия след 10 години? Той живее ден за ден, защо да не се ваксинира? Ще се освободи болничен ресурс за по-млади, например. Държавата на ББ тотално обърка, като не насочи кампанията към най-възрастните. А Мангъров започва от ден на ден все повече да говори като политик, а не медик. Жалко.
  • 47 Петров

    7 4 Отговор

    До коментар #34 от "Човек":

    Много добре казано. Проблемът е, че всеки чел недочел из фейсбука, започва да се прави на експерт и да ръси акъл наляво и надясно. Ама някои реват зверски и не спират. Ей хора, спрете се! Не се знае вие ли сте прави или другите.

    Коментиран от #51

  • 48 А ти

    18 0 Отговор

    До коментар #42 от "А откъде си толкова сигурен, че са били":

    защо вярваш на всичко написано и казано от другите при положение,че се плаща за да се продават лекаратвата и ваксините за фармацевтичната индустрия?
    Докторите като отидеш на преглед те питат дали си осигурен и всичко се сеежда до парите в здравната система.
    Да си чул като се говори за тази система успеха и да се измерва в болни и оздравели?
    Масово се говори само за пари,а здрав човек носи ли пари на тази система?
    Не,а като е здрав народа системата от какво ще се издържа?
  • 49 Избирател!

    10 9 Отговор
    Мангъров-Президент...!
  • 50 КовидманЯк

    15 4 Отговор
    За ваксина срещу грип подписвате ли информирано съгласие?!
  • 51 Гост

    21 2 Отговор

    До коментар #47 от "Петров":

    Виж резултатите от тези извън фейса до какво водят като са топ експерти от години и тогава говори за другите.
    От години като има ваксини за грип те помогнаха ли?
    Добре,ли ти е всеки ден да ти говорят за вируси и заразени,т.е кое е здравословно в това по цял ден да те стресират с информация,което не правиха толкова често както сега?
    Народа прави ли нещо различно от преди да слугува да се подчинява и изпълнява каквото му се каже и той да е длъжен да работи за да му се нарежда?
    Ти чий живот живееш като те контролират някои други?
    Защо не се справиха тези управляващи с бедността от толкова години?
    А има ли печалба в това?
    Няма и тогава вярваш ли,че сега с тези ваксини някой го в грижа за теб?
  • 52 Боцкани

    13 1 Отговор

    До коментар #8 от "Санитар":

    са, без да са подписвали съгласието?! Къде, казваш, боцкат така? "Някои дори не са прочели върху какво се подписват,защото не им е била дадена възможност да разберат."?! Ами те някои пият и лекарства, без да четат какво противопоказания и странични ефекти имат, други подписват договори, без да ги четат. Информацията я и а, това, че някой подписва нещо, без да чете, за какво ти говори?
  • 53 Жорж Ганчев

    4 15 Отговор
    Малък, но изключително прост народ: 1. Вярват на всичко от интернет, включително че има малка група всесилни умни хора, които управляват целия свят; 2. Вярват си, че са достатъчно умни да прозрат намеренията на властелините и достатъчно силни да им се противопоставят. Тотал ганял
  • 54 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 0 Отговор

    До коментар #40 от "Това за":

    майтап казваш....дано си е майтап,ако е истина както някй вече го доказват....не е случайно,че пиша сега за него....
  • 55 Поголям

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "jorj":

    От теб идиот едва ли има
  • 56 Абе, знаят...

    11 2 Отговор

    До коментар #10 от "Някой знае ли":

    Знаят, че някои от преболедувалите не могат да се възстановят напълно месеци наред след преболедуването. Дали преболедувал или ваксиниран - и двете крият рискове.
  • 57 На този цървул

    10 22 Отговор
    трябва да му отнемат правото да лекува и преподава. Нивото му в науката е това, което е нивото на талибаните в управлението.
  • 58 Българин

    12 24 Отговор
    Подобни психопати трябва да бъдат съдени за предумишлено убийство. А медиите, които му дават трибуна са негови съучастници.
  • 59 Верно на българина

    8 16 Отговор
    му требва САМО комунистически режим от тип бай Тошо!!!!По времето на бай Тошо нямаше информирано съгласие,въпреки че 100% населението биваше ваксинирано.Който не искаше - кварталният идваше и само споменаваше за Белене!Европата и света да гледате през крив макарон!

    Коментиран от #87

  • 60 вбнм

    8 23 Отговор
    Мангър, ти си персонално отговорен за смъртта на хиляди хора!
    Кога ще станеш на детергенти бе?!
    Стара грозна съчко, време ти е!
  • 61 Безсимптомно здрав

    7 3 Отговор
    Всичко ме боли,едва стоя на краката си,,но нямам пари!Значи съм безсимптомно здрав!

    Коментиран от #82, #90

  • 62 Ами глей са

    6 2 Отговор

    До коментар #25 от "Парите гледайте":

    Аз март бях хванал ковето и именно с чай много мед и алкохол се оправих не съм бил на болница нито при лекар нито съм пил нещо друго като лекарстваи се оправих сам..най зле ми беше няколко дена не ям имам темп отслабнах но не много нямаш обоняние и ти се върти главата и те боли всичко и си отпаднал
  • 63 Гост

    24 3 Отговор
    Няма да се ваксинирам, докато не получа смислени отговори на:
    1. Защо има разлика в мерките за ваксинирани и неваксинирани - и едните и другите заразяват и се разболяват?
    2. Защо се прави масова ваксинация по време на пандемия - това води до мутации и спад в ефективността?
    3. Защо няма все още статистика колко гора са срещали вируса?
    4. Защо сертификатите за ваксинирани нямат срок, а за преболедувалите ги ограничават до 6 мес.?

    Коментиран от #65

  • 64 Абе

    8 0 Отговор
    айде да сме живи и здрави...
  • 65 Ти пък,

    8 6 Отговор

    До коментар #63 от "Гост":

    сертификатите за ваксинирани май имат срок от 270 дни след пълната ваксинация (в зависимост от ваксината 1 доза за Johnson и 2 дози при останалите). Или греша? Ама и аз да те питам нещо - действително от това, дали ще получиш отговори на тези въпроси, зависи дали ще се ваксинираш? Странна работа - очаквах, че ПОНЕ един от тях ще е свързан с възможните вреди за ЗДРАВЕТО ти, а те всичките са свързани с някакви статистики, срокове, сертификати...

    Коментиран от #71

  • 66 Интелектуалец

    16 6 Отговор
    Здрав човек на 60 години когото познавам лично си отиде след ваксина. Беше излязъл в отпуск и реши да се ваксинира и се разболя. Вкараха го в болница, починал от тромбози но официално е починал от Ковид. Трябва да има такава статистика колко хора се разболяват от ваксина. И а и друго.. Едни първо се боцкаха с Астра Зенека а втората доза беше примерно а Файзер или Модерна. Ако се случат някакви здравословни проблеми след ваксинацията коя ваксина на коя фирма ще бъде отговорна заради това? Ами никоя заради "информираното съгласие". Знаете ли, че на Файзер шефа оня турчин не си спомням името му още не се е ваксинирал? Създава ваксини пък той не се ваксинира. Нормално ли е според вас? Нали са супер безопасни беджанъм?
  • 67 мислещ

    7 6 Отговор
    До кога ще ни занимава с манипулациите си този малоумник, чиято цел е да се гледа по телевизора? Никакви научни факти - само безпочвени внушения от него всеки път.
  • 68 adfsadf

    9 2 Отговор
    Един съсед почина от тези противгрипните ваксини дето ги слагат преди зимата.
  • 69 1234

    7 16 Отговор
    Този търсещ популярност псевдолекар, е основният виновник, за разколебаването на българските граждани по отношение на ваксините. В този смисъл той носи отговорност за смъртта на много хора.
    Какво ще стане след години никой не знае, най-малкото този т. нар. лекар. Но какво ще стане сега, в следващите месеци е ясно!
    Доколкото това не е държавната политика, той трябва да бъде уволнен от държавната болница. Нека потърси работа в частна болница или в чужбина, така както правят много българи.

    Коментиран от #72, #92

  • 70 ИВАН

    16 2 Отговор
    Имам доверие само на милионите години природен, естествен подбор .... нима знаем нещо - как тези излъчвания от телефоните ни вредят, нима някой ще ни каже, а сега и за ваксините ..... при положение, че глобалистите, които ги създават вече не крият и плановете си за заробване и управление на човечеството - в тяхна полза естествено

    Коментиран от #74

  • 71 Току що

    3 1 Отговор

    До коментар #65 от "Ти пък,":

    прочетох:
    Сертификатът удостоверява, че дадено лице::
    ⦁ е ваксинирано срещу COVID-19,
    ⦁ е получило отрицателен резултат от тест
    ⦁ е преболедувало COVID-19
    Срок за валидност 12 месеца.

    Коментиран от #75, #79

  • 72 Какво толкоз?

    2 1 Отговор

    До коментар #69 от "1234":

    - ще ни струва едни 3-4 милиарда за лечение и компенсации за бизнеса. Бълха ни ухапала ...
  • 73 Копипасте

    16 4 Отговор
    Клaйв Cтeйпълc Луиc - ceвeрнoирлaндcки пиcaтeл - „Пиcмaтa нa Душeвaдeцa“ 1942 г. Пeтилeткa прeди Oруeл


    "Притчa зa cтрaхa, кoйтo убивa":

    Рaзгoвaрят млaд мъж и дявoлът:
    - Кaк уcпя дa прaтиш тoлкoвa мнoгo души в aдa?
    - Чрeз cтрaхa.
    - Брaвo нa тeб! И oт кaквo ce cтрaхувaхa? Вoйни ли? Глaд?
    - Нe.Бoлecт.
    - Нe ce ли рaзбoляхa? Нe умирaхa ли? Нямaшe ли лeк?
    - Нe ce рaзбoляхa. Тe нaпрaвo умряхa. A имaшe лeк...
    - Нe рaзбирaм...
    - Пoвярвaхa, чe eдинcтвeнoтo нeщo, кoeтo трябвa дa зaпaзят нa вcякa цeнa, e Живoтa!
    Cпряхa дa ce прeгръщaт, cпряхa дa ce пoздрaвявaт. Ocтaвихa вcички чoвeшки кoнтaкти.
    Ocтaвихa вcичкo, кoeтo бeшe чoвeшкo! Ocтaнaхa бeз пaри. Зaгубихa рaбoтaтa cи.
    Избрaхa дa ce cтрaхувaт зa живoтa cи, дoри aкo нямaхa кaквo дa ядaт.
    Вярвaхa нa чутoтo, чeтяхa вecтници и cляпo вярвaхa, чe чeтaт иcтинaтa.
    Oткaзaхa ce oт cвoбoдaтa. Никoгa пoвeчe нe нaпуcнaхa дoмa cи. Нe хoдeхa никъдe.
    Никoгa пoвeчe нe пoceтихa приятeли и ceмeйcтвo.
    Цeлият cвят ce прeвърнa в oгрoмeн зaтвoр c ocъдeни дoбрoвoлци.
    Тe дoбрoвoлнo приeхa вcичкo! Вcичкo тoвa, зa дa прeживeят oщe eдин мизeрeн дeн.
    Нe живeeхa, a умирaхa вceки дeн! Бeшe твърдe лecнo дa ce oтнeмaт мизeрнитe им души.

    Коментиран от #76

  • 74 Да ...

    8 1 Отговор

    До коментар #70 от "ИВАН":

    Земята всъщност е един малък космически кораб - единствения, с който разполагаме в обозримо бъдеще ... ако не го съсипем, де.
  • 75 Къде го четеш?

    6 0 Отговор

    До коментар #71 от "Току що":

    Може информацията ми да е остаряла. Преди около седмица гледах, тъй като някой тук беше писал, че валидността на сертификата на преболедувала му тъща бил за по-малко от 6 месеца). Пишеше 270 дни за ваксинация, 180 дни за преболедувал (считано от датата на положителния PCR-тест).

    Коментиран от #77

  • 76 Пастекопи

    6 2 Отговор

    До коментар #73 от "Копипасте":

    Джовани Бокачо - южноиталиански писател
    "Декамерон" 1353, 666 години преди 2019

    Чумата се разпространяваше още по-бързо поради това, че от болните, които общуваха със здравите, тя се прехвърляше у последните така, както огънят лумва по всеки сух или мазен предмет, поставен близо до него. А още по-лошо бе, че заразата — а заедно с нея и причината за този мор — не прихващаше здравите само при разговор или общуване с болни; изглежда, че за да се зарази човек, достатъчно бе да докосне, макар и веднъж, дрехите или други вещи, които болният е пипал или употребявал.

    Коментиран от #99, #102

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Циганин

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "д-р Емилова":

    Ти бате или како или както искаш да те наричам ВАКСИНАЦИЯ ИМАШ ЛИ ИЛИ ВЯТЪРНИЧАВ УМ
  • 79 Не знам какво си гледал,

    5 0 Отговор

    До коментар #71 от "Току що":

    но няма начин да е вярно това, което си писал. Как въз основа на отрицателен тест ще ти издадат сертификат с валидност 12 месеца?! Чуваш ли се какви ги говориш? 😆 А иначе отрицателният тест ти важи +/- 72 часа.
  • 80 ДжафДжаф

    17 2 Отговор
    Ако човек кара тежка форма на грип, при което ПСР теста се окаже положителен с вероятност 100%, го вкарват в болница в ковид отделение. Там този човек задължително хваща Ковид 19 в добовка към грипа! Оказва се също, че болниците имат икономически интерес от повече пациенти с Ковид. Всеки божи ден по статистика от Ковид умират 60-70 човека, с придружаващи заболявания! Такива хора обикновенно не ходят по ресторанти, барове и клубове. Най-често посещават разни здравни заведения, където всъщност се заразяват!!В крайна сметка какво се получава!??? Излиза, че здравните заведения у нас са най-големият разпространител на тази епидемия, било то породи сбъркани тестове, било то заради далаверата!! Да се въведе 3 месечен локдаун на цялата здравна система, а на докторите да им се забрани да практикуват! Гаранция, че Ковид ще изчезне!

    Коментиран от #83

  • 81 Виж коментар 79

    1 0 Отговор

    До коментар #77 от "Има го в":

    И аз го търсих в сайта, който си посочил, обаче нещо не попадам на информация за валидността. Странното е, че и на това, което четох предния път не попадам. А объркващото е и, че вече не знам има ли разлика между "сертификат" и "паспорт". Предния път май търсех "CoviD паспорт"....🤔
  • 82 Смотания старец

    4 0 Отговор

    До коментар #61 от "Безсимптомно здрав":

    АБСОЛЮТНО ПРАВИЛНО КОЙТО НЯМА ПАРИ ГОСПОД ГО ДАРЯВА СЪС ЗДРАВЕ ДА МОЖЕ ДА БАЧКА ТА ДА РАНИ ЧАВЕТАТА
  • 83 Циганин

    3 0 Отговор

    До коментар #80 от "ДжафДжаф":

    Абе КОВИД КЕ ИЗЧЕЗНЕ ама и що народ ке измре без докторе С ТЯХ ЛОШО БЕЗ ТЯХ ПО ЛОШО
  • 84 Не си спомням

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "Алфа Вълкът":

    Да съм се подписвал преди да ми сложат ваксина. Последно ми слагаха тази година, против тетанус и дифтерит, никой не е искал да се подписвам.
  • 85 Ами те тези другари

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "ТЪЙ ДЕ...":

    Днес закономерно са най-големите демократи и най-големите приятели на Америка.
  • 86 Да бе да

    7 1 Отговор
    Когато подписваш информирано съгласие в което пише , че си запознат с нещо което 90% от подписалите никога не са чели е странно... Защото това с което си се съгласил хо пише някъде в интерне и се променя на всеки 1-2 месеца с какво се съгласяваш в действителност . Кой подписва договор на който част е налична в интернет и се актоализира ....
  • 87 Убеден ваксър

    9 1 Отговор

    До коментар #59 от "Верно на българина":

    Недей да бъркаш Ваксините против ковид с истинските ваксини. Само името им е общо. Аз съм убеден ваксър и затова съм против анти ваксините от типа на тези против ковид да бъдат представяни за ваксини.

    Коментиран от #89

  • 88 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #34 от "Човек":

    А и има и плацебо ефект.
    Който вярва,че ваксината работи явно ще има ефект,който вярва,че няма нужда от ваксина и няма вирус от който да се страхува това ще работи за него.
  • 89 ало кеча

    2 1 Отговор

    До коментар #87 от "Убеден ваксър":

    Ти явно си най-големия разбирач, сигурно ги произвеждаш ваксините, в гаража, заедно с лютеницата!
  • 90 От ковид лекуват в болница и

    6 0 Отговор

    До коментар #61 от "Безсимптомно здрав":

    здравнонеосигурени. И не само от ковид. Е, колко ги лекуват е отделен въпрос, но поне ги приемат за лечение ако е по спешност. Явно не ти е спешно състоянието. Ще устискаш с множеството болежки докато не стане такова. А че на здравно осигурени често се предлагат ненужни операции(например при неусложнена фрактура на крайник) всеки го знае. Защото ни е порочна здравната система и поне половината от лекарите(включително и Мангъров) са абсолютни търгаши.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Аватар

    9 2 Отговор

    До коментар #69 от "1234":

    Колкото доц.Мангъров е виновен за разколебаването на част от населението да се ваксинира,толкова са виновни и професорите,които агитират за масова ваксинация без да обяснят какво е действието на ваксините при различни групи хора и защо,според тях,ваксинният имунитет е по ефективен от естествения такъв.Това,което доц Мангъров казва ,е пряко свързано с ваксините срещу свински грип от 2009г.и последиците от прилагането им.

    Коментиран от #96

  • 93 XYZ

    10 0 Отговор
    Само да допълня темата за отговорността спрямо пациента - в болница бях принуден да подпиша, че не носят отговорност при една манипулация, същото и в очна клиника за операция - това какво е? Все едно отиваш на доброволно заколение ???

    Коментиран от #118

  • 94 само споко

    3 11 Отговор
    Българинът е най-хитър, най-умен и най-голям тарикат, ама като почне да мре и няма кой да му помогне започва да смърди, че лекарите му били виновни!?
    Първо плюе по ваксините, после не му били оказвали мед помощ!?
    Ваксинирайте се, във ваксината няма чипове, няма автоботи, няма компоти, няма кой да ви следи и да ви подчинява!

    Коментиран от #104, #114

  • 95 Мехмед

    4 16 Отговор
    Що за професор е този Мангъров? Да му се отнеме титлата!

    Коментиран от #103

  • 96 Дава....

    6 2 Отговор

    До коментар #92 от "Аватар":

    Ваксините срещу свински грип от 2009 г. и последиците от тях.... И това отново ме подсеща за парадоксалните последици от "Шведския модел", на който Мангъров май е фен - шведите, без да са им налагали (кой-знае) какви мерки, са ваксинирали над 50% от населението си вече. Ах, да, една от държавите, за които очаквах, че ще са по-недоверчиви към ваксините, заради случаи на нар.колепсия след ваксините срещу свински грип беше именно Швеция....🤔😉😆
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Диамантената ръка

    4 7 Отговор
    Естествен отбор. Всеки да си решава кога и от какво да пукне, ай стига сте ги агитирали да се ваксинират. Лечението на неваксинираните, ако се разболеят, трябва да е платено от техния джоб. Ако има усложнения при ваксинираните, те също да си плащат лечението
  • 99 Иван

    9 0 Отговор

    До коментар #76 от "Пастекопи":

    В "Дневник на чумавата година" Даниел Дефо посочва и начини за предпазване от пандемията и от паниката. Но глупостта и жаждата за печалба смачкват многохилядния човешки опит.
  • 100 Иван

    8 5 Отговор
    Как да спори Мангъров( човек с опит) и един Канцеларски плъх(фармаколог)?
  • 101 Грульо

    9 5 Отговор

    До коментар #15 от "Алфа Вълкът":

    Още след първия път когато Аспарух Илиев каза на Мангъров да не го прекъсва и дадоха думатата на Мангъров, Аспаруха прекъсна грубо Мангъров докато говореше. :D Водещата също се намесваше грубо и не оставяше Мангъров да се изкаже по важни въпроси.
  • 102 Копипасте

    12 1 Отговор

    До коментар #76 от "Пастекопи":

    Чумата е истински болестотворен микроб, бактерия.... все тая и може да се види с помощни средства! А страхът?! Страхът разболява и убива много повече?! Прочети пак притчата!
  • 103 Анонимен

    8 0 Отговор

    До коментар #95 от "Мехмед":

    Доцент е, колега! Доцент! И е създал така наречената банка на Мангъров! А ти!?
  • 104 Анонимен

    3 0 Отговор

    До коментар #94 от "само споко":

    Грешиш, колега! Поради многото лъжи досега сме чисто и просто здравословно недоверчиви! А ти си плюй по каквото ти се изпречи!
  • 105 dfu

    4 2 Отговор

    До коментар #34 от "Човек":

    Общо взето сте прав за толерантността, но в случая има факти, които дават основание за обективна оценка на избора. Хората избират да се ваксинират без да имат пълна информация (и самите производители нямат) за влиянието на ваксините, приемат ги на доверие, което определено си е глупаво. А отделно, че изобщо не обръщат внимание на факта, че нарочените за жертви, които трябва да бъдат спасени от ковид-19, са предимно такива, които са в края на жизнения си път. Със същия успех утре могат да направят нова кампания да спасяват хорат от сезонен грип или друго обичайно заболяване, защото 80 годишните родители на ген. Годжи можело да умрат, а в същиото врем средната продължителност на живота и преди ковид у нас е около 75 г. А да не говорим, че много малко от ваксинираните се интересуват от политиката у нас, камо ли пък от глобалните политики и процеси, които стоят зад ковид кампанията.
  • 106 Ей ме на

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "jorj":

    Аз съм никой. Ти кой беше?
  • 107 bockom2

    4 3 Отговор
    На тоа нема ли кои да му затвори устата
  • 108 гост

    3 3 Отговор
    Мрън мрън гъров е пълен идиот.
  • 109 Анонимус

    6 1 Отговор
    Каквото и да стане,подписали са един лист с едни неща...Отговорността си я носят.Ние останалите си носим кръста.Да не мислят за нас.Да мислят за тях си,за следващите игли...Щом фъксините щели да спасят света,значи боцнатие са спасени.Кво мрънкат?Защо сме им криви ние?Всеки избира сам как да живее.Да не минатякват по реклами,радиа и тв,то лотарии,вуачери...Аре марш с 200!
  • 110 Менгеле

    6 2 Отговор
    Има масова смърт на ваксинирани от ОТРОВАТА наречена ваксина против Ковид.
    Потърсете и ще разберете, защото СМИ-тата масово крият информация инструктирани от правителствата на държавите под егидата на Терористин-Сащ.
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 последните дни

    3 2 Отговор

    До коментар #34 от "Човек":

    НИЕ НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ВЪРВИМ ПО ЕДИН ПЪТ С ВАКСИНИРАНИТЕ.ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО.В ОТКРОВЕНИЕТО НА ЙОАН Е ОПИСАНА ПОДРОБНО УЧАCTА НА ОНИЯ КОИТО ПРИЕМАТ БЕЛЕГА...
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 А има има ...

    5 2 Отговор

    До коментар #94 от "само споко":

    Гей Билтс не може да спи, само си мисли как да имплантира на всички течния 5Г чип с течния метален магнитен графенов въглерод с извънземната РНК, щото кемтрейлърите не свършиха тая работа.
    Но не се сеща, горкия, че като изтреби всички вакси, само анти-ваксърите ше му останат клиенти и само те ше му купуват Уйнодовса.

    Коментиран от #115

  • 115 ваксиниран

    3 2 Отговор

    До коментар #114 от "А има има ...":

    Много си се издухал, ама многоооооооооооо
  • 116 Просветен илюминат

    4 1 Отговор
    Слабите и страхливите ще бъдат повалени. Глупавите ще ни повярват и ще се молят да ги лекуваме. Ние ще сме се погрижили да имаме начин да ги лекуваме. Начин на лекуване, който ще бъде решението. Селекцията на идиотите ще стане от самосебе си! Сами ще отидат в кланицата!“

    Не може да се каже по-ясно. Посочени са хората, от които искат да се отърват – старите – всъщност се припокрива със сегашната ситуация в света!, Всички трябва да се „васинират“ по списък – първо старите, увредените, те щели да получат ваксина, дори на бездомните се предлага!
  • 117 Гост

    4 1 Отговор
    Това не са ваксини, а ГМО бомби сьс закъснител. Ваксинираните на практика са много по-опасни от неваксинираните и за тях трябва не коридори, а направо изолатори.
    Би следвало да се въведат и огледални ограничения за ваксинираните, защото последните представляват опасност за околните и са обекти за специална изолация, като експериментално-изследвани субекти !!!
  • 118 За всяка операция се подписва

    2 0 Отговор

    До коментар #93 от "XYZ":

    подобна декларация. Някъде не ти дават да подписваш такава, но разполагат с подписа ти върху други документи.
  • 119 ДР Я ШИРМАНОВ

    2 0 Отговор
    АКО ИМА ДОБАВЕН ЗА ЕКСПЕРИМЕНТИ ВИРУС У "ВАКСИНАТА" Я КАТО ГОГО ОТ ТОНИКА И БАЩА МИ, НЕКАКВА СКЛЕРОЗА И СМЪРТ, Я КАТО МАЙКА МИ НЕЩО НА ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА. ДА ОБИКАЛЯШ ПО БОЛНИЦИ, ДА НЕ ТИ Е СКУЧНО :)
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 ДР Я ШИРМАНОВ

    4 0 Отговор
    КОЯ Е НАЙ-БЛИЗКАТА ЛАБОРАТОРИЯ В КОЯТО МОЖЕ ДА СЕ УСТАНОВИ, КАКВО ТОЧНО ИМА В АМПУЛИТЕ, КОИТО СЕ ПРЕДСТАВЯТ И ПРОДАВАТ! НА ГО ВЕДАТА ЗА "ВАКСИНА" ?
  • 122 Немислещ

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Мислещ":

    Абе,вие знаете ли какво ще се случу урре,та сте се закахърили за след години?

    Коментиран от #123

  • 123 Твърдо

    0 0 Отговор

    До коментар #122 от "Немислещ":

    Нье!
  • 124 сороснерес

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Някой знае ли":

    нищо..няма човек няма проблеми..