14 Септември, 2021 22:00 1 131 8

Букурещ е ваксиниран на 50%

  • румъния-
  • ваксина-
  • коронавирус

Над 80 процента от случаите на коронавирусна инфекция и над 92 на сто от смъртните случаи в Румъния са регистрирани при неваксинирани лица

Букурещ е ваксиниран на 50% - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Нивото на ваксинационното покритие в Букурещ е 49,7 процента от подлежащото на ваксинация население над 12 години, съобщи днес координаторът на ваксинационната кампания д-р Валериу Георгица, цитиран от Аджерпрес, предаде БТА.

"Степента на покритие в Букурещ се доближава до 50 процента, на практика говорим за 49,7 процента ваксинационно покритие на подлежащото на ваксинация население над 12 години", посочи той.

Георгица добави, че на второ място е град Клуж с 46 процента, а на трето - Сибиу с 40 процента.

"На практика 40 процента от окръзите в Румъния, включително град Букурещ, имат ниво на ваксинационно покритие над средното за страната, над 30 процента. 55 процента от окръзите имат ваксинационно покритие между 20 и 30 процента, а само 5 процента, тоест два окръга - Гюргево и Сучава - са с около 19 процента ваксинационно покритие", заяви той.

Координаторът на ваксинационната кампания посочи, че до момента около 5,32 милиона души в Румъния са ваксинирани с поне една доза. В момента работят 583 ваксинационни центъра, които имат капацитет за ваксинация на около 85 000 души. Към това се добавя възможността за ваксинация чрез мобилни екипи или в кабинетите на личните лекари, уточни Георгица.

Той изтъкна, че над 80 процента от случаите на коронавирусна инфекция и над 92 процента от смъртните случаи са регистрирани при неваксинирани лица.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    11 7 Отговор
    Тия власи лъжат повече и от Ганьовците.
  • 2 Ми да си......

    12 2 Отговор
    Бият и бустерната. От нас много им здраве😁
  • 3 АБВ

    3 15 Отговор
    Ние сме последни но във всяко лошо нещо има нещо и хубаво. Сега при нас мрат масово антиваксъри по болниците.
  • 4 Майна

    14 3 Отговор
    И понеже Днес прочетох статия ,че АМЕРИКАНЦИТЕ В ПО-ГОЛЯМАТА СИ ЧАСТ ПОДКРЕПЯТ ВАКСИНИТЕ, ОКАЗА СЕ ,ЧЕ ОТНОВО Е ЛЪЖА..,,Ново национално проучване показва, че по -голямата част от американците решително се противопоставят на мандатите за ваксини, независимо от партийната принадлежност.

    T той анкета е бил произведен от Трафалгар група, във връзка с Конвенцията на действие членки, и демонстрира огромно отхвърляне на мандатите на ваксини с над 71% от участниците. ,, НИКАКВО ПОДЧИНЕНИЕ, ХОРАТА ПО СВЕТА СЕ БОРЯТ ЗА ПРАВАТА СИ.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Йон Пърцуца

    5 1 Отговор
    Вай драку
  • 7 Рошко

    6 1 Отговор
    Цифри цифри, и само 20% ковид идиоти не повече
  • 8 Санитар

    0 0 Отговор
    Ако Искъра и Дунава можеха да говорят щяхте да разберете колко малко са ваксинираните.Не яжте риба от тези реки поне година докато ваксините не се изчистят