Last news in Fakti

22 Септември, 2021 05:34 2 750 13

548 проби с Делта вариант на вируса от 552 изследвани

  • проби-
  • коронавирус-
  • делта-
  • болници-
  • изследване

Клиничните проби са взети от пациенти с Covid-19 в периода 16.08-02.09.2021 г. от 53 различни болници

548 проби с Делта вариант на вируса от 552 изследвани - 1
Снимка: БГНЕС

В Националния център за заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) чрез целогеномно секвениране от ново поколение успешно бяха анализирани 552 клинични проби със SARS-CoV-2, предаде БНР.

При 549 (или 99,5%) се установиха вирусни варианти с повишено значение за общественото здраве, като от тях 548 са Делта (B.1.617.2) и 1 е Алфа (B.1.1.7).

В една клинична проба (0,2%) е установен вариант C.36.3.1, който според СЗО е причислен в група вирусни варианти под наблюдение.

Клиничните проби са взети от пациенти с Covid-19 в периода 16.08-02.09.2021 г. и са изпратени от 53 различни лечебни заведения от 26 области на страната.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кирчо&асенчо

    22 6 Отговор
    0 заразени от обикновен грип! 0 починали от обикновен грип ! 100% лъжи, измама и манипулации, 100% ПП Пълна Педтия !

    Коментиран от #6, #11

  • 2 кирчо&асенчо

    14 6 Отговор
    0 заразени от обикновен грип! 0 починали от обикновен грип ! 100% лъжи, измама и манипулации, 100% ПП Пълна Педтия !
  • 3 Шоу

    11 1 Отговор
    Триглавият индийски супермутант! Кърти пейки!
  • 4 Кокорчо

    4 2 Отговор
    Сакам д а лаппам на Спеца шперца....
  • 5 Раданч Татлъту

    12 1 Отговор
    Убуо,ама веке идва Мю варианта!🐂🐵🐂🐵🐂

    Коментиран от #9

  • 6 Знаеш ли, че от грип нямам починал

    7 13 Отговор

    До коментар #1 от "кирчо&асенчо":

    познат или близък, а съм на над 50 години. Не че не са влизали в болница от родата с пневмонии през годините... Случвало се е. Майка ми лежа в болница почти месец с двустранна пневмония, когато беше на 70,племенниците ми като бебета и тинейджъри също. Но са живи и здрави. Майка ми навърши 88 преди месец. А от ковид за година и половина загубих няколко познати и близки. Онзи ден почина първият ми братовчед на 57.От един месец се бореше с ковид и уж се беше подобрил малко, но после рязко се влоши и... Това е първият по-близък роднина, който губя. Дано да е последния. И той не вярваше особено, че ковид е много опасен, докато не се зарази. Погребението е днес на обяд във Варна. Брат му ми обясни, че ковчегът ще е затворен. Говореше нещо за кремация, защото били говорили на тази тема скоро с починалия, но не зная дали е възможно. Може би в определени дни изгарят само трупове на починали с ковид. Темата е гадна, но вече се вбесявам на подобни глупости,от рода нямало ли грип. Естествено, че има и грип и че за някои хора е много опасен. Но за повече от 100 години(от времето на Испанския грип) , човечеството малко или много си е създало някакъв имунитет. Не че не умират доста хора и от грип през някои години. Но смъртност, подобна на сегашната, в България не е имало никога през последните 40 години със сигурност.

    Коментиран от #7

  • 7 Царчето

    12 3 Отговор

    До коментар #6 от "Знаеш ли, че от грип нямам починал":

    Повервах ти..... Просълзих се.........
  • 8 Freedom Fighter

    8 1 Отговор
    И какво като са изследвали няколко проби, да вземат да изследват разликата в клиничната картина при така наречените ,,Делта" и ,,Алфа" варианти. След като данните от света казват, че разлика няма в протичането на заболяването какъв е смисъла да правите тези изследвания освен финансовия и манипулативния за да принудите населението да се ваксинира. Не виждате ли, че третирането с тези изкуствени препарати наречени незнайно защо ,,ваксини" водят до мутиране на пробите. Не казвам мутиране на вируса, защото в света все още няма изолирана чиста проба на този така наречен вирус. Това че въртите едни картинки и модели по медиите не е доказателство за наличието на вируса. Престанете с тези манипулации докарахте хората до просешка тояга.

    Коментиран от #10

  • 9 Нема

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Раданч Татлъту":

    Мю-то нема да пробие тука. Еволюционното му предимство - прескачане на боц - тука не важи - липсва боц. XD
  • 10 Анонимен

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Freedom Fighter":

    По "канала" изтече информация, че в Бразилия го били изолирали - някоя си Присила Линк! Като клъвнах през гуглето обаче се оказа, че е изолирала бразилския вариант, но съвсем изцяло и не съвсем докрай! И така писаното от теб е вярно отвсякъде! Няма информация на английски, испански, руски, немски, френски, хинди, урду! Само на китайски мандарински език и някои местни полинезийски диалекти не можах да проверя, щото не ги знам!
  • 11 ДЕЛТА

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "кирчо&асенчо":

    КОГА ЛЪЖЦИТЕ ИЗОЛИРАХА ВИРУСА САРС КОВ 2 ЧЕ И ДЕЛТАТА ВЕЧЕ ХВАЩАТ ПО КОЯ ИЗОЛАЦИЯ НА ВИРУСА??????ЛЪЖЦИ ПАТОЛОГИЧНИ.
  • 12 Санитар

    2 0 Отговор
    Глупости, никой нищо не изследва,защото е забранено от мафията сзо.Дори аутопсиите все още са спрени за починали чиуто тест е бил положителен за ковид.Защо лъжете хората и показвате цифрички и кодове пробутвани от световната мафия?Хората боледуват от грип в момента
  • 13 Санитар

    2 0 Отговор
    Вируса спрямо човешката клетка е като космонафт стъпил на луната изолиран с бинокъл от земята.Вземете се сериозно в ръце,ако се имате за разумни същества.Втори Айнщаин още не се е родил няма и да се роди.Човечеството се разделя на тъпаци,разумни и богати.Беше неприето да наричаш някого тъп и глупав,но е време да си го кажем това са фактите има много тъпи хора,които се борят за публично внимание