Last news in Fakti

14 Октомври, 2021 16:11 1 947 13

Русия счупи рекорда си за заразени и починали от COVID-19

  • русия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Федерацията се нарежда на пето място в света по брой починали по време на пандемията след САЩ, Бразилия, Индия и Мексико, като е далеч напред по този показател в сравнение с останалите страни от Европа

Русия счупи рекорда си за заразени и починали от COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Броят на официално регистрираните заразени с новия коронавирус (COVID-19) през изминалото денонощие в Русия е 31 299 души, с което общият брой на заразените от началото на епидемията в страната достигна 7 892 980 души, информира ТАСС.

Това е рекорден брой заразени в рамките на 24 часа от началото на епидемията в Русия, уточниха от руския оперативен щаб за борба със заразата.

Русия се нарежда на пето място в света по брой заразени от началото на пандемията след САЩ, Индия, Бразилия и Великобритания.

Броят на така наречените активни случаи, т. е. пациенти, които се лекуват в момента, се е увеличил до 734 909 души.

Още 986 души са починали от COVID-19 през изминалото денонощие срещу 984 починали вчера, с което общият брой на починалите от началото на епидемията в Русия вече е 220 315 души. Това е нов рекорд за починали в рамките на 24 часа от началото на епидемията в страната.

Вчера починалите също бяха рекордно много, като в страната се регистрират над 900 починали от COVID-19 в рамките на денонощие вече девет дни подред.

Условната смъртност (крайната може да се определи едва след края на епидемията) остана на ниво от 2,79 процента.

Според по-широко определение на смъртните случаи, свързани с вируса, статистическата служба "Росстат" обяви в петък, че до края на август над 400 000 души в Русия са починали от/с коронавируса.

Русия се нарежда на пето място в света по брой починали по време на пандемията след САЩ, Бразилия, Индия и Мексико, като е далеч напред по този показател в сравнение с останалите страни от Европа.

Броят на възстановилите се от коронавируса руснаци през последното денонощие е 21 670 души, с което общият брой на възстановилите се вече е 6 937 756 души.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софиянец

    9 13 Отговор
    Май трябваше да я кръстят марс ваксината, не спутник ;)
  • 2 АМИ ТО КАКВО СЕ ОЧАКВА ,ВИЖ НАДПИСА

    3 2 Отговор
    ВАКЦИНАЦИИ😬😬😬В БЪЛГАРИЯ Е НАПИСАНО „ВАКСИНАЦИЯ ”И ПАК —НИЩО😂
  • 3 Цола Драгойчева

    25 10 Отговор
    Ваксината Спутник ги изстрелва в един по-добър свят ;)

    Коментиран от #6, #9

  • 4 Гъ гъ гъ

    14 15 Отговор
    Още са далеч от нас! Смъртноста там почти три пъти помалка от нашата.
  • 5 В момента съм на линия

    1 5 Отговор
    Днес преядох със сладки 3 локума ,8 златни есени, 1 суха паста, 5 халвички от 30 грама ,1 бял шоколад 1 млечен със стафиди от 90 грама, едни пуканки, едни солети , едно кафе без кофеин, едни леблебиени ядки и това от нерви.

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Фъфльо Дилов

    7 11 Отговор
    Чер хляб със сланина и чесън малко ракийка и много червено вино - за засилване на имунитета.
  • 9 Антитрол

    14 17 Отговор

    До коментар #3 от "Цола Драгойчева":

    Не стига че си писал два коментара 1 и 3 ами и двата са глупости. Ами хайде провери "ваксинираните" американци и англичани по колко мрат на ден, провери и българите по колко мрем на ден ама ги провери на милион и ще останеш изненадан че Русия е на четиридесет и някое място.

    Ама нали трябва да се заработва.

    Защо ли ваксинираните с Пфайзер мрат павече от неваксинираните или ваксинираните със Спутник - е ама това не влиза в опорките.
  • 10 Анатоли Стайков Маниполатор!!

    6 11 Отговор
    Анатоли до кога ще пишеш лъжи за Заразени, тествани, починали от Ковид!!?? Каквото пишеш не отговаря на истината, но винаги слагаш Русия в някакви измислени от теб Черни статистики!! Стига с тия Лъжи за Русия!! Пиши по някога и истината!!
  • 11 Амииии....

    16 3 Отговор
    Счупили рекорда по мране, това е фейк новина, нищо не са счупили, само някой пиян ако си е счупил главата и нищо друго, и всички са ваксинирани..дори и бездомните кучета, сега ваксинират и вълците в тайгата, там всичко е организирано перфектно, тяхната служба за ваксинация наречена ОМОН ги ваксинира поголовно, изкарват ги от домовете им с духова музика, товарят ги в камионетки и ги стоварват в пунктовете за ваксинация, там ги карат да играят голи лезгинка два часа, после ги обливат със студена вода, бият им ваксината и им правят клизма, след това двеста лицеви опори и си свободен, ако някой си позволи да умре от ковид, близките му заминават за Сибир за двадесет години на санаториум. Какви глупости са писали в тази статия???
  • 12 Амаа мнооого

    1 0 Отговор
    Много сте прости!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.