Last news in Fakti

21 Октомври, 2021 12:25 2 340 17

Проучване в Израел: Ваксината на Pfizer е много ефективна срещу варианта Делта при юноши

  • израел-
  • коронавирус-
  • ваксина-
  • пфайзер

Изследването е проведено между юни и септември, когато вариантът Делта вече беше основен щам на коронавируса в еврейската държава

Проучване в Израел: Ваксината на Pfizer е много ефективна срещу варианта Делта при юноши - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Проведено в Израел проучване показва, че ваксината срещу Covid-19 на Pfizer/BioNTech е много ефективна за предотвратяване на инфекция и симптоматично заболяване от варианта Делта при деца на възраст между 12 и 18 години, съобщава Ройтерс.

Констатациите, публикувани в медицинското издание New England Journal of Medicine, вероятно ще дадат допълнителна увереност, че ваксината е ефективна срещу силно заразния вариант на коронавируса сред по-младите хора, като резултати от проучване идват в момент, когато лекарствените регулатори в САЩ обмислят разрешаването на тази ваксина при по-малки деца на възраст 5 и повече години.

Проучването в Израел установява, че прогнозната ефективност на ваксината срещу документирана инфекция с Covid-19 при подрастващите е 90% и 93% срещу симптоматичен Covid-19 седем до 21 дни след поставяне на втората доза.

Израелската държавна здравна организация "Клалит" и изследователи от Харвардския университет изследваха данни от 94 354 получатели на ваксината на Pfizer на възраст от 12 до 18 години, които бяха съпоставени с идентичен брой неваксинирани юноши от същата възрастова група.

Изследването е проведено между юни и септември, когато вариантът Делта вече беше основен щам на коронавируса в Израел.

От "Клалит" заявиха, че проучването е една от най-големите рецензирани оценки сред тази възрастова група относно ефективността на ваксината срещу Делта варианта.

По-рано тази седмица анализ, публикуван от Центровете за контрол и превенция на заболяванията на САЩ (CDC), показа, че ваксината на Pfizer/BioNTech е 93% ефективна за предотвратяване на хоспитализация сред подрастващите на възраст от 12 до 18 години.

Ваксината на Pfizer/BioNTech е разрешена за деца на 12 -годишна възраст и компаниите търсят допълнително одобрение от Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) за употреба ѝ при деца на и над петгодишна възраст.

Очаква се групата от съветници на FDA да прецени данните за малките деца по-късно този месец.

Агенция Ройтерс отбелязва, че в Англия разпространението на Covid-19 сред децата допринася за нарастване на случаите на Covid-19 и предизвиква безпокойство сред някои учени, че ваксинацията се разпространява твърде бавно в училищата.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 случаен

    9 4 Отговор
    Кога ще откриете новата планета населана с хора?

    Коментиран от #11

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Грульо

    14 1 Отговор
    Е да, при юноши била много ефективна, дето и без ваксина почти никой не умира. Да кажат колко е ефективна при хора на преклонна възраст с тежки заболявания. :D Ефективна, колкото да не ги пишат с ковит в смъртния акт, а от придружаващите заболявания.
  • 4 Майна

    13 1 Отговор
    Изобретателят на ,,ГЕННИТЕ ТЕРАПИИ,, РОБЪРТ Малоун отново ТРЪБИ. ,,Малоун сравнява случващото се днес с ваксините срещу COVID с незаконните медицински експерименти, проведени от нацистка Германия. „По време на Втората световна война евреите и други етнически групи бяха подложени на ужасни експериментални медицински изследвания“, каза Малоун. "И те го оправдаха, като казаха, че е за общото благо."

    Коментиран от #12

  • 5 Факти

    11 1 Отговор
    Хахаха, хихихи, хохохо.... Тези статии МЕНГЕЛЕ ли ги пише, как не ви е срам
  • 6 психолог

    12 2 Отговор
    специално ковид ваксините са най-ефективни при повърхностни,лекомислени и овчедушни хора!

    Коментиран от #14

  • 7 нннн

    15 1 Отговор
    И при бебета е ефективна. Даже при още неродени... Ид..ти!

    Коментиран от #13

  • 8 мойше

    11 1 Отговор
    Е точно на евреите ще повярвам в хвалбата на техната ваксина
  • 9 мародер

    7 1 Отговор
    Анатолий защи не вземеш да се занимаваш с друго нещо? Лъжите ти не хващат декиш! Точно Израел е най критичен към "фризера" дет го разнасяха по жегите!
  • 10 Реалност

    7 1 Отговор
    Проучване в Израел: Ваксината на Pfizer е много ефективна, но само в комбинация с маски, проследяващи гривни и пълен локдаун.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 КОВИД ГЕНОЦИД

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "Майна":

    Организаторите на ВСВ и създателите на образа на Хитлер никога не са изчезвали и не са лежали в затвора. За едни банкери и милиардерски фамилии става въпрос.
  • 13 зомби

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "нннн":

    При умрели дава отличен резултат !
  • 14 А другите

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "психолог":

    ваксини при кои хора са ефективни?
  • 15 Цък

    2 1 Отговор
    Всеки умира, когато му е писано.
  • 16 Лека полека

    2 0 Отговор
    и тях ще ги боцнат.
  • 17 ами

    1 1 Отговор
    Един човек, ваксиниран с две доци починал от Ковид. Лекарите казали че ако не е бил ваксиниран е можело да стане по-лошо.