Last news in Fakti

22 Ноември, 2021 21:23 4 212 74

ЕК: Пандемията продължава заради неваксинираните!

  • коронавирус-
  • ваксина-
  • пандемия-
  • европейска комисия

В становищата на парламентарните групи от Европейската народна партия подкрепиха виждането, че вината за пандемията е на хората, които отказват имунизация

ЕК: Пандемията продължава заради неваксинираните! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Пандемията от COVID-19 днес продължава заради неваксинираните, заяви днес еврокомисарят по здравеопазването Стела Кириакидис пред Европейския парламент.

Тя определи въвеждането на сертификатите за COVID-19 и мащаба на имунизацията срещу новото заболяване в ЕС като успех. Еврокомисарят добави, че тази седмица ЕК ще предложи промени в правилата за сертификатите и за поставянето на допълнителни дози ваксини на имунизираните, предава БТА.

Кириакидис посочи, че ръстът в броя на заболелите в последните седмици е тревожен. По нейните думи ваксините остават най-ефикасното средство за борба с пандемията. Ваксините не са достатъчни, затова работим за осигуряването на общодостъпни лекарства, добави еврокомисарят.

В становищата на парламентарните групи от Европейската народна партия подкрепиха виждането, че вината за пандемията е на неваксинираните. От тази политическа сила определиха сертификатите като успех.

Социалистите и демократите заявиха, че ваксините дават резултат, но настояха държавите от ЕС да съгласуват противоепидемичните мерки. От групата "Обнови Европа" отчетоха, че отделните държави въвеждат различни мерки и настояха за повишаване на общественото доверие в мерките, както и за борба с дезинформацията за пандемията.

Зелените също поискаха съгласуван европейски подход с добре обмислени мерки. Те се присъединиха към призива за противодействие на дезинформацията, но настояха ваксинирането да остане доброволно решение. Групата "Идентичност и демокрация" настоя за осигуряване на хапчета против COVID и за развитие на нови лечения на болестта.

Според Европейските консерватори и реформатори ваксините не са постигнали целта да осигурят траен имунитет. По техните думи сертификатите за COVID-19 са провал, защото не са ограничили пандемията и създават дискриминация. От тази група се присъединиха към призива ваксинирането да остане доброволно.

Левите посочиха, че ЕС е постигнал успех с общата поръчка на ваксини и с въвеждането на сертификатите. Те също подкрепиха доброволното ваксиниране, но коментираха, че днес ЕС пак е там, където беше преди година по отношение на пандемията. Според тях, дори всички да са ваксинирани, пандемията няма да бъде спряна, докато не съществува общодостъпно лечение.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 72 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софиянеца

    54 14 Отговор
    Ние с Кирчо сме против задължителната ваксинация и скоро ще върнем всички ученици в клас!
  • 2 maneste

    57 0 Отговор
    мале какви работи ?!
  • 3 Последния Софиянец

    197 4 Отговор
    Точно обратното.Пандемията се вихри в страните с много ваксинирани.
  • 4 MERS

    183 3 Отговор
    Каква стана тя най-набоцканите държави пак са в локдаун ?!

    Коментиран от #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Бай Петко

    156 3 Отговор
    Измислената корона продължава, докато психопатите-политици, подлоги на "елита", не виснат по дърветата.
  • 7 Гого

    47 0 Отговор
    Анатоли ! Всички най добри пожелания да ти се случат до Коледа !!!
  • 8 честен ционист

    2 42 Отговор

    До коментар #4 от "MERS":

    Като ги заразихте с Делта+ плод между плътски страсти на БГ гларус и молдовка това лято.. Тази вълна си започна баш от България.

    Коментиран от #69

  • 9 Верно ли

    122 0 Отговор
    Какви са тия и кой ги е избирал, та да коментират кое какво е? Поне един от тези администратични пл.хове има ли медицинско образование (дори не питам за вирусолози и епидемиолози)??? И кога договорът, който точно тези са подписали с фармацевтичните компании ще бъде достъпен за всеки, който иска да се запознае с клаузите???

    Коментиран от #26

  • 10 пландемията

    119 5 Отговор
    продължава заради ваксинираните,които произвеждат нови щамове вследствие мутациите,които придизвиква РНК на ваксината
  • 11 Юсуф

    119 2 Отговор
    ФАШИЗЪМ В ОТКРИТА ФОРМА.СЪЗДАТЕЛЯТ УЖ НА ВАКСИНАТА НА ФАЙЗЕР НА ВЪПРОС ДА ЛИ Е ВАКСИНИРАН ОТГОВАРЯ"ЗАБРАНЕНО МИ Е ТАКИВА СА ПРАВИЛАТА.
  • 12 чедомир

    91 2 Отговор
    пландемията продължава по сценария на кабала сатанистите от шепата богати психопати евреи от сорта на сорос и бил гейтс
  • 13 провинциалист

    119 1 Отговор
    "Пандемията от COVID-19 днес продължава заради неваксинираните" + "дори всички да са ваксинирани, пандемията няма да бъде спряна" = WTF?!?... алоуууу
  • 14 Алберт Бош

    6 67 Отговор
    До края на зимата всички ще се ваксинираме или всички ще умрем!
  • 15 АПОКАЛИПСИС СЕГА 2

    48 1 Отговор
    БЪЛГАРИЯ КОРОНА БАЦИЛ НЕ Я ЛОВИ!НИЕ СЕ ВЪРНАХМЕ В„ НОРМАЛНОСТТА” 😂😂☝
  • 16 Да бе

    100 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Според тях, дори всички да са ваксинирани, пандемията няма да бъде спряна, докато не съществува общодостъпно лечение.

    Няма логика. В страни, където неваксинираните са малък брой, като Австрия, Германия, Нидерландия и др. предстои локдаун. А в други, които са извън ЕС с малък брой ваксинирани нещата са точно наопаки, например в Африка...

    Коментиран от #64

  • 17 джокер

    95 0 Отговор
    АБЕ ВАКСИНИРАНИТЕ НА МАКС БЕЛГИЯ,ХОЛАДИЯ И ГЕРМАНИЯ В МОМЕНТА СА ПЛАМНАЛИ. Е И ?!
  • 18 нннн

    89 0 Отговор
    Айд, спрете с! Политици ще ме "лекуват" насила? Лекуването е работа на лекарите, а не на политиците.
  • 19 ХАХАХАХАХАХАХ

    18 2 Отговор
    ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
  • 20 Смешници

    79 3 Отговор
    "Пандемията" отдавна щеше да свърши ако не вкарвахте вируса с глупавите ви ваксини.И най глупавия човек му е ясно че вкарвайки с измислените ви ваксини вируса в хората няма как скоро да свърши тази измислена пандемия,но това ви беше и целта,да принудите всички да им инжектирате вируса и колкото оцелеят ,оцелеят,така хем пълни пачки на фармацевтите хем повече умрели.
  • 21 НЕВАКСЕНИРАН

    13 3 Отговор
    НАДЪРВИЛ СЪМ ГО ..... ЗА С ---30 И ЗА Е ---20 .. ГИ ЧАКАМ.....
  • 22 Пако

    89 1 Отговор
    За жалост двама мои приятели на държавна служба където ги натиснаха март месец да се ваксинират с файзер 2 дози, в момента се борят за живота си.Здрави прави мъже, спортисти .За какво говорим,никакви ваксини и нека Всевишния реши ,отколкото евреин да ме убие.
  • 23 Киро Жарта

    77 0 Отговор
    И Ангел Кунчев тъй РАЗПРАВЯШЕ 😍
  • 24 Рошко

    40 1 Отговор
    Ек да ми обясни, защо чипирани трябва пак да праяват писиар тестове

    Коментиран от #67

  • 25 Мда

    58 1 Отговор
    ЕНП имат виждане? ЕНП не беше ли партията на Боко в ЕС?
  • 26 dad

    51 0 Отговор

    До коментар #9 от "Верно ли":

    За договора не знам, но от FDA са казали че ще пуснат документите от Пфайзер, на базат на които е удобрена "ваксината" (след FOIA иск от група учени) в период от ... 55 години! Тоест 2076г. ще имаме някои отговори :D
  • 27 Активист на БКП

    49 0 Отговор
    Не разбрахте ли, че евреите убиват 🇮🇱
  • 28 Жалка работа

    69 0 Отговор
    Точно обратното е.Тия които са се боцкали се мислят за безсмъртни и сеят заразата навсякъде.Нито една ваксина не дава имунитет.Никоя !
  • 29 Рошко

    49 0 Отговор
    Европейската народна партия да си наука становищата барабар с бустер ите, сещайте се къде
  • 30 12345

    62 1 Отговор
    Ако спрете да наричате грипа ковида и да морите хората с измислени ваксини всичко приключва на момента.
  • 31 Джаф - Джаф

    64 0 Отговор
    Гледайки какво се случва във ваксинитаните страни казаното не противоречи ли на здравата логика и физичните и природни закони? Не е ли доминиращ домащният арест и страха от обединение на населението. Защото ако разговарят нещата няма ли да си дойдат на мястото? Защо като се опитат да го направят в соц. мрежите са цензурирани като разпространители на фалшиви и зловредни новини. Докъде ще стигнат обществата за да защитят свободите и човешките права? Дали няма да получим един свят на устойчиво развитие в който ще разплащаме с цифрови пари, ще сме регулирани от Co финансуви инстр. като " Doconomy", ще имаме права само ако имаме подновен дигитален сертификат, ще имаме достъп само до определени места, ще сме образовани според нуждите на някой друг и т.н. Това ли е света който искате ВИЕ?
  • 32 Коко

    50 1 Отговор
    ЕК е царството на дявола.Какво търсим там.
  • 33 Тия

    54 0 Отговор
    Съвсем са луди. Гледайте си собствените държави, българите са жилав народ, няма да го пречупите.

    Коментиран от #37

  • 34 Демократ

    52 0 Отговор
    Демокрацията е зачитане правата на всички граждани. Политиците не могат да се изказват по теми (като разпространение на вируси например), които не разбират. В случая очевидно левите имат по- балансираната позиция. И не е вярно , че ваксините помагат и спират епидемията. Ако беше така сега нямаше да е най- силната вълна. А то е точно обратното. Колкото повече ваксинирани, толкова повече заразени.
  • 35 Майна

    55 1 Отговор
    БУРЯТА СЕ НА ДИГА....ЗАПОЧВА СЕ СЪС СВЕТКАВИЦИ КАТО В НИДЕРЛАНДИЯ..., НО ВЕЧЕ СЕ УСЕЩА КАК ЩЕ СЕ РАЗРАЗИ!Когато правителството се страхува от хората, има свобода. Когато хората се страхуват от правителството, има тирания.”

    Обществото се разпада с главоломна скорост поради тиранията на коронавируса
  • 36 Уса

    38 0 Отговор
    ЕНП са мафия
  • 37 Джаф - Джаф

    36 1 Отговор

    До коментар #33 от "Тия":

    Ако зависеше нещо от хората в България нямаше да сме на този хал. Ние сме кръстопът на много големи интереси и имаме ресурс който негласно за момента всички искат! ВОДА...
  • 38 КОВИД ГЕНОЦИД -> КЛИМАТИЧНА ДИСТОПИЯ

    31 1 Отговор
    Да дойдат да ми го кажат, като за 2 години така и не се разболях от "суперзаразния" им вирус. А бях яко контактен. 😉
  • 39 Лъжци

    44 1 Отговор
    Нали в Дания и други страни бяха ваксинирани всички и отмениха мерките? Защо пак ги въвведоха? Всичко е заради икономическите интереси. Изкуствено се създава криза, после се печатат пари без покритие, раздават се под формата на средства за възстановяване с условието да се върнат обратно в колониалните икономики, купувайки безсмисрените им ВЕИ технологии, и така накрая ще отчетат ръст.
  • 40 мен

    41 0 Отговор
    Абсолютно вярно че ваксинираните при зараза създават условия на вируса да мутира също така се създава резистентност на вируса към ваксината което го прави още по опасен.
  • 41 КОВИД ГЕНОЦИД 💀

    39 0 Отговор
    Много малко РЕКЛАМА на ЕКСПЕРИМЕНТАЛКИТЕ днес - Факти, няма да си заслужите хонорара ❗❗❗
  • 42 Тъмен субект

    47 0 Отговор
    Изключитено гнусно е да хвърлят вина и да насъскват хората едни срещу други.
  • 43 Интензивното

    41 4 Отговор
    В момента има бум на заразяване сред ваксинираните с мутант,който тестовете не улавят.На запад го наричат Рино вирус.Симптомите са гърло и хрема,като заразяването е агресивно а възстановяването трае до 3 седмици.Няма данни за пневмонии,но пак подчертавам това е основно сред ваксинираните.При неваксинираните протича около 3-4 дена.Неваксинираните са по-здрави от ваксинираните

    Коментиран от #44, #48

  • 44 Зъл

    2 17 Отговор

    До коментар #43 от "Интензивното":

    Стига лъга бе!
  • 45 МБабе

    21 0 Отговор
    колко издухан трябва да си, за да повярваш на това? Преди месец би имало извинение за такава глупост, но сега?????
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Без ваксини

    37 0 Отговор
    Той си пролича че повечето където са заразени са ваксинирани.. Незнам тия лекари сляпи ли са.. Ами като се вижда че болниците са пълни с ваксинирани таралежи да се вдигнат и да се прекратят тия ваксинации и за 3 месеца ще се приключи с всичко
  • 48 Да бе

    31 0 Отговор

    До коментар #43 от "Интензивното":

    Риновирус? Може би вече има над 200 серотипа на този РНК вирус. Най-често се среща с хората през есента. Срещу него няма и никога не е имало ваксина, заради големия брой серологични типове. А митът, че ковид ваксините действат срещу него е за много силно вярващите...
  • 49 хахаха

    39 1 Отговор
    Е,няма такъв филм. Политици казват защо пандемията продължава. По голяма глупост не бях чел.
  • 50 Студопор

    36 2 Отговор
    Аз пък все си мислех, че е заради ваксинираните, които се заразяват, но са безсимптомни и щъкат на всякъде.
  • 51 класически пример

    22 0 Отговор
    на противопоставяне на хората.
    Разделяй и владей? И граби.
  • 52 Бобчо

    24 2 Отговор
    Работя в хотел, преди седмица ми казаха или ваксина или напускаш. Напуснах. На 1.12 заминавам за Холандия , на новата ми работа. не ми искат ваксина

    Коментиран от #62

  • 53 .....

    21 2 Отговор
    Каква пандемия. Тези от ЕК да големи шигаджии, разбира се за някой цент повече. ЕС в този си вид е най-голямата фейк новина.
  • 54 Hoho Boho

    25 0 Отговор
    Да бъде забранена рекламата на ваксините!
    Това е търговски продукт, който е вреден за здравето!

    "Пандемията от COVID-19 днес продължава"
    "Кириакидис посочи, че ръстът в броя на заболелите в последните седмици е тревожен"
    "Ваксините не са достатъчни /не вършат работа, бел. ред/

    "Според Европейските консерватори и реформатори ваксините не са постигнали целта да осигурят траен имунитет"

    КАКВО ПОВЕЧЕ ЧАКАТЕ?
    ЗАБРАНЕТЕ МЕНТЕТАТА!
  • 55 Ами ...

    15 0 Отговор
    Вече е ясно кой, кой е.
  • 56 Ами ...

    13 1 Отговор
    Население на Япония - 126 000 000. Доказани случаи към 21.11.2021 г. - 1 730 000. Нови за последните 24 часа - 443. Починали към днешна дата - 18 343. Починали за последните 24 часа - 0. Налагане на тежки ограничения - никога. Състояние на мерките към момента - практически отменени. Ниво на ваксинация - 70%. Уважаеми "корифеи" от ЕС, ето как се правят нещата. Отидете да се научите как става.

    Коментиран от #58

  • 57 Баш софиянец

    17 0 Отговор
    За България ваксинацията е практически референдум. Българите казват и показват как искат да бъде в нашата си държава. Суверенът каза 22-23% ваксинация, без сертификати и децата на училище. Толкоз! Нали мнозинството решава? Е, то реши!
  • 58 Ниво на

    2 1 Отговор

    До коментар #56 от "Ами ...":

    ваксинация 70%? И как става?

    Коментиран от #61

  • 59 Платени ваксини от януари

    1 11 Отговор
    Да видиш ти как ще хукнат към центровете. Докато е без пари, всеки се прави на ербап антивкасър, че било модерно да си такъв.
  • 60 Въпрос

    8 0 Отговор
    Добре,де неваксинираните в повечето европейски държави са вече само 25-30% ,а случаите растат както никога. Те вероятно неваксинираните по цял ден са на крак и ходят да "разнасят болестта" помежду си и с друго не се занимават :) Нещо не знам,но не откривам логика в това твърдение... Ако беше вярно ,че неваксинираните са причината ,а не ваксинираните, миналата година , когато никой не беше ваксиниран трябваше да са много по-високи стойностите на заразени и тежко болни ,пък то сега е обратното. До 6 месеца западноевропейците ще са вероятно 100% "напълно ваксинирани" ( до поредната следваща доза) и ще видим дали ще изчезне ковид или ще намалеят заболелите. А дано ,ама надали.
  • 61 Ами ...

    11 0 Отговор

    До коментар #58 от "Ниво на":

    Без "зелени сертификати", "задължителна ваксинация" и тежки ограничения. Накратко без принуда. Ето така става. Епидемиолозите ЗНАЯТ, че противоепидемичните мерки пораждат съпротива от един момент нататък. И затова следва да се действа много внимателно. Учили са го.Но кой ли ги слуша в ЕС. Резултата е на лице. В ЕС хората протестират не против ваксините (Нидерландия е със 72% ваксинирани), а против отнемането на права и безкрайното ваксиниране. Обещаха ни, че ако се ваксинираме, проблема ще се реши. Ваксинирахме се. Проблема в ЕС не се реши. А е решим - пример Япония. И ние, гражданите на ЕС, питаме: ЗАЩО ПРОБЛЕМА НЕ Е РЕШЕН??? Ние направихме каквото зависеше от нас. Излъгаха ни. Ще отговарят. Просто е. И никакви панически маневри и силови действия няма да помогнат. Само ще влошат нещата. Оставките все още са решение. Но времето изтича. Проблема ескалира в ЕП. ЕНП и ПЕС се правят на разсеяни, не могат да повярват какво се случва, но под натиска на гневните тълпи, много скоро ще запеят друга песен.

    Коментиран от #63

  • 62 Joro

    3 0 Отговор

    До коментар #52 от "Бобчо":

    Напишете,моля, името на хотела,за да знаем кои са тези п.редатели!
  • 63 Ами ......

    0 1 Отговор

    До коментар #61 от "Ами ...":

    "Ние направихме каквото зависеше от нас."
    Е, защо ние не сме 70%?

    Коментиран от #65

  • 64 Изводи

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "Да бе":

    Да, в Африка, въпреки малкия брой ваксинирани, Ковид19 се разпространява по-слабо. Обяснението изглежда е в по-високите температури и повечето слънчеви дни (повече витамин D) там. И при нас през лятото броят на заразените спада. Ясно е, че ваксините не спират разпространението на вируса. Може би боледуването е по-леко, по-малко смъртни случаи. Но за високата смъртност у нас , дори и известни лекари, като доцент. Хинков например, признават, че причината е в лошото състояние на здравеопазването ни въобще и в нелекуваните сериозни хронични болести. И един въпрос: защо не се дава гласност и не се прилага опитът на южноафриканския лекар, д-р Шанкара Чети, който лекува успешно пациентите си с Ковид 19, с известни, не скъпи лекарства, без да допуска смъртни случаи? Той твърди, че критичен е 8-ият ден от началото на заболяването и тогава предлага конкретно за всеки случай лечение. Успешно, при това!
  • 65 Ами ...

    1 0 Отговор

    До коментар #63 от "Ами ......":

    Имаш предвид България ли? Питай НОЩ.
  • 66 flipp

    12 0 Отговор
    На фона на лавина от информация еднозначно сочеща, че ваксините не само, че не работят а рязко увеличават заболеваемостта, тези продължават да тикат света към гражданска война, ненормалници!!
  • 67 Точно така е

    6 0 Отговор

    До коментар #24 от "Рошко":

    Нека обяснят защо, ако пътуваш до чужда държава, освен сертификат, че си ваксиниран два пъти, трябва да представиш и PCR тест от последните часове? Т.е. може и да си болен, и да заразяваш! Май сами не си вярват!
  • 68 Имунолог

    1 12 Отговор
    Който няма зелен сертификат да си седи в къщи. Никакво навън.

    Коментиран от #71

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Бай Онзи

    5 0 Отговор
    Хохохохохохохо,опитват се да си измият айняните ръце с нормалните,но няма да им се получи.Ще получат това,което не искат.Някои ще ядат гомната,да си знаят.Тези,които прокарват сегрегацията да си знаят:НЯМА ДА Е ВСЕ ТАКА,лешояди!Ще се здрависате с жезъла на Мойсей!
  • 71 4444

    5 0 Отговор

    До коментар #68 от "Имунолог":

    Бегом у лево,пендеxo.И вместо тоалетна хартия си извади зеления лист и го ползвай със здраве!
  • 72 Сивата чапла

    4 0 Отговор
    Така, трябва да има враг!

    Враг са неваксинираните значи!
    Нищо ново в обработването на мозъците на хората!
  • 73 Сивата чапла

    2 0 Отговор
    Аха,
    и понеже хората раждат деца,
    това е причина да расте броя на населението.
  • 74 Ох тежко се живее в българия

    3 0 Отговор
    Във Австралия хората ги нямат за нищо, полицаите и политиците, са обладани от зли сили, ще им се връща,