26 Ноември, 2021 20:33 2 527 37

BioNTech тества ефекта на ваксината Comirnaty срещу нов вариант на COVID-19

  • германия-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия

Властите по целия свят реагираха с тревога в петък на новия вариант, засечен за първи път в Южна Африка

BioNTech тества ефекта на ваксината Comirnaty срещу нов вариант на COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Немската компания BioNTech заяви в петък, че тества ефективността на своята ваксина Comirnaty, разработена съвместно с Pfizer, срещу новия южноафрикански вариант на Covid-19, за да помогне да се определи дали ваксината ще трябва да бъде преработена., съобщава Ройтерс.

BioNTech заяви, че очаква "допълнителни данни от лабораторните тестове най-късно до две седмици“.

"Разбираме загрижеността на експертите и незабавно започнахме изследване на варианта B.1.1.529“, заяви немската биотехнологична фирма.

"Очакваме повече данни от лабораторните тестове най-късно до две седмици. Тези данни ще предоставят повече информация за това дали B.1.1.529 може да бъде "избягващ ваксината вариант", който може да изисква корекция на нашата ваксина, ако вариантът се разпространи в световен мащаб“, добавиха от BioNTech.

Избягващите варианти на коронавируса са тези, които избягват целевия имунен отговор, предизвикан от ваксинацията. Ако е необходимо, Pfizer и BioNTech ще могат да преработят тяхната иРНК (mRNA) ваксина в рамките на 6 седмици и да доставят първоначалните партиди в рамките на 100 дни, посочиха от BioNTech.

Властите по целия свят реагираха с тревога в петък на новия вариант, засечен за първи път в Южна Африка, като ЕС и Великобритания са сред тези, които започнаха да затягат граничния контрол, докато учените се опитват да разберат дали мутацията на коронавируса е устойчива на наличните ваксини.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Умирам

    22 6 Отговор
    Но не се ваксинирам
  • 2 Антимилиционер

    26 5 Отговор
    Ваксина за вируса от 2019та се тества срещу вариант от края на 2021ва? Дали са вменяеми?
    Ваксина, която изначално узобщо не генерират т отговор, при това. Излагация, Сър. Китайските ваксини поне са с цял вирус и там имунитетът много вероятно ще е траен

    Коментиран от #19

  • 3 И аз твърдо

    29 5 Отговор
    няма да се ваксинирам ( самоубивам)
  • 4 Мда

    27 3 Отговор
    Трудно е да се вярва на приказки. Най-вероятно Pfizer/BioNTech ще обявят, че няма да променят нищо, защото според тях ваксината им е ефективна.
  • 5 Антимилиционер

    18 5 Отговор
    Нека позная - това ще минава през ваксините като товарен влак на малка гара. Те си го знаят, затова вдигат врява до небесата. Сега гледайте ужасс.
  • 6 Човек от щаба

    23 2 Отговор
    Е днес светът се уплаши, те вече го тестват. С Еконт ли ви го докараха от Африка, нали само един случай в Белгия беше от днес? Във Факти ще има Коледен бонус тая година. Много клик, много нещо се чака с тая нова шокираща новина за още по-заразния вирус. Вижте изследвайте поне колко още по-заразен може да стане? Ами какво стана с мутацията Мю? Тя нещо не се наложи на пазара?
  • 7 Цигански работи

    22 2 Отговор
    Сертификатът падна у канало. Сега ще важи колкото да изпушите 1 цигара хаха.
  • 8 На фризера лабораториите

    11 2 Отговор
    им требва по ядрена главичка па тогава ще се види каква песен ще запеят ЮуАр вариянт и хоп за няколко дена нова ваксина.
  • 9 Леванголски

    11 4 Отговор
    Путин ще спаси света!!! На се безпокои те . Владимир Путин прави анексия на Украйна следващи те сме НИЕ . Моля , благодарете МИ !!!!? :-)
  • 10 Сеир бате

    16 1 Отговор
    Време е за надбустер, който се е буустнал, да се нареди за своя надбустер.
  • 11 Hoho Boho

    27 2 Отговор
    Какво нещо са технологиите...
    Тия вчера откриха новия модел на вируса и днес вече имаме ваксина...
    СЪВСЕМ ЗА БАЛЪЦИ НИ ВЗЕХА

    Коментиран от #15

  • 12 Чудно

    22 0 Отговор
    Днес петролът се срина с повече от 10% но в България и дума не се чува. За факти да не говорим....
  • 13 Антимилиционер

    17 3 Отговор
    Икономиката потъна... Ваксините са дефектни и не осигуряват никаква дълготрайна клетъчна защита. Затова изпадат в ужас посветените в тази малка имунна подробност. В Европа имате 600 милиона уязвими, освен ако не се ваксинират на 3 месеца. Само с антитела не става

    Коментиран от #26

  • 14 Шопо

    8 1 Отговор
    ,, План Калерги,,!!! Четете за да знаете!!!
  • 15 ШАМАНДУРО

    4 8 Отговор

    До коментар #11 от "Hoho Boho":

    Не четеш ли, че тестват ефективността на ваксината срещу новия вариант на ковид!
  • 16 Антимилиционер

    9 3 Отговор
    Шоуто с вируса тепърва започва.
  • 17 Рошко

    6 1 Отговор
    Семето от патладжан дейсва на всички вируси, затова всеки ден гълтам прясно семе.
  • 18 Антимилиционер

    7 1 Отговор
    Борсите днес потънаха много остро, а още не започнало затварянето и мора.
  • 19 Ваксиниран1403

    7 6 Отговор

    До коментар #2 от "Антимилиционер":

    За някои вирусни заболявания т-клетъчния имунитет е напълно доста тачен за защита от боледуване, а за други заболявания не е. Разликата идва от това с каква скорост се развива вирусното заболяване спрямо времето необходимо за производството на антителата от организъма. При респираторните вируси значението за предпазване от заразяване имат само наличните антитела при среща с вируса. Именно поради това имунитета към тези вируси е краткотраен и повторното заразяване е факт. Това важи като за естествения имунитет получен след боледуване така и изкуствения създаден чрез ваксинация.
  • 20 Мда

    13 5 Отговор
    След като в Африка няма ковид, сега намериха цаката. Тоест "намериха" някакъв нов щам на ковид, само за да изместят вниманието от рекордните нива на ковид случаи в САЩ и в част от Европа, където има висок % вакс.

    Коментиран от #24

  • 21 Механик

    19 4 Отговор
    След 2години боцкане, стана явно, че "ваксината" на файзър-шмайзър и компания, не само не защитава от НАМКВАСИ болест, ами и болеста се вихри именно там, дето "ваксината" е била прилагана най-много. Сега файзърите правят нови ваксини исе кълнат,че именно тия ваксини ще ни избавят от НАМКВОТОСИ.
    Аз питам!
    След като са ПРОДАЛИ нещо, дето не върши работа (доказано),кой ще връща парите?
    Питам също така:
    Това, НОВОТО би ли могло да е съставка от едно ЦЯЛО?
    Защото в медицината се ползват медикаменти, които се поставят по определена схема.
    За особено умните ще поясня:
    Има случаи вкоито се налага един организъмда бъде изведен от "заводските настройки", за да може след това да бъде лекуван. За извеждане от настройките се ползват вещества, които примерно водят организмът в КОМА и чак след това да въвеждат други вещества с цел да бъде лекуван.
    Кой разбрал,разбрал!
  • 22 Мда

    11 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Министърът на здравеопазването Франк Ванденбруке заяви, че въпросното лице, което не е ваксинирано, е дало положителна проба на 22 ноември

    Става дума за този, дето е засечен с Омикрон - ковид варианта от Южна Африка. Тук няма нищо случайно - лицето е неваксинирано. Нещо намирисва на постановка...
  • 23 Сталин

    10 1 Отговор
    Имате неваксинирани - имате проблем. Нямате неваксинирани - нямате проблем.
  • 24 Ваксиниран1403

    3 8 Отговор

    До коментар #20 от "Мда":

    В Африка тестове се правят? В Африкански страни боя на заразените е малък според статистиката, но не защото там вирус няма. Ако очакваш от повечето африкански стани да правят тестове и да водят статистика не си наясно с живота и условията в тези страни ни най-малко.
    За тях ваксини няма затова не се ваксинират и те заедно със страни като нашата ще останат резервоари на вируса които ще захранват другите страни с нови варианти.Мутациите на вируса са следствие на голямото разпространение на вируса. Именно поради тази причина това е втория притеснителен вариант на вируса, който произлиза точно от Африка.
  • 25 αλφάβητο

    5 2 Отговор
    Америка (Phizer) и BioNTech (Германия) имат ваксина, която би трябвало да работи при всички ковид варианти, които са маркирани последователно с букви от гръцката азбука според гръмките призиви на политиците от ЕС (разбирай ЕНП). Но вече има доста странно изявление от германската страна BioNTech за Омикрон, което умножава всичко за техните "ваксини" по нула...

    Коментиран от #36

  • 26 Ваксиниран1403

    2 15 Отговор

    До коментар #13 от "Антимилиционер":

    Като не се реваксинират в Европа така ще е. В Израел където реваксинацията е масова и високоскоростна вълната беше пресечена за по-малко от месец и проблем няма. Реваксинацията за всички на 5-6 месеца ще стане стандарт, но както винаги Европа закъсня безвъзвратно и не действа превантивно. Израел бяха първи и отново са първи те трябва да са еталона за целия свят там вече се готвят за масовата ревакцинация с четвъртата доза защото си знаят интереса и си го защитават.
    Т-клетъчен имунитет не може да предпази от заразяване при респираторните вируси. Срещу тези вируси защита от заразяване са само антителата. Именно заради това срещу такива вируси няма и никога не може да има доживотен имунитет.
    Имунитета реално е 6-12 месеца без значение дали е естествен от преболедуване или изкуствен от ваксинация. Това не е нещо странно то се очакваше. Такъв е имунитета срещу другите корона вируси които са изследвани много отдавна.

    Коментиран от #28, #29

  • 27 Оле оле

    7 2 Отговор
    Световният елит е полудял. В буквалният смисъл на думата.
  • 28 Тц тц тц

    8 2 Отговор

    До коментар #26 от "Ваксиниран1403":

    Това не е вярно! Чети повече, а не слушай само какво ти говорят по контролираните телевидения. Последните проучвания доказаха, че хора боледували през далечната 2003-2004г от САРС имат имунитет,вече 17 години.

    Коментиран от #30

  • 29 Антимилиционер

    4 3 Отговор

    До коментар #26 от "Ваксиниран1403":

    Ваксината се оказа факсина. S протеионът не се разпознава от Т-клетките, за разлика от целия вирус при преболедувалите. Преболедувалите не умират, защото имат Т-клетъчен имунитет. Ти нямаш. Твоите т-клетки не са пригодени за целя САРС2 вирус, затова ваксинираните мрак като мухи.

    Коментиран от #31, #32

  • 30 Ваксиниран1403

    2 3 Отговор

    До коментар #28 от "Тц тц тц":

    Аз гледам какво става около мен, а не теориите които описват някои. Т-клетъчен имунитет може и да имат след 17 години, но това не означа, че не могат да се заразят повторно.
    Това, че боледувал от сегашния вирус не може да се разболее повторно го разясни на тези които го изкараха повторно вече знам за 21 случая на познати. Преди два месеца бяха 14, а преди четири месеца бяха само 10.Познавам и един който в момента е заразен и му е за трети път даже.
  • 31 Ваксиниран1403

    2 6 Отговор

    До коментар #29 от "Антимилиционер":

    Като мухи умират не ваксинираните. Почети всички заразили се ваксинирани са такива които са ваксинирани преди повече от 5-6 месеца или много възрасни със тежки хронични заболявания с тотално не функционираща пълноценно имунна система. Заразилите се ваксинирани го карат като обикновена която отшумява за 2-3 дни. Имам пресен случаи от тази седмица на познат, който се беше се ваксинирал в началото на полета и се още не се беше реваксинирал.

    Коментиран от #33, #37

  • 32 Ваксиниран1403

    2 4 Отговор

    До коментар #29 от "Антимилиционер":

    Спаднат ли ти антителата и срещнеш ли се с вируса ще се разболееш вече от това какъв клетъчен имунитет имаш и как функционира в момента имунната ти система зависи колко тежко ще боледуваш, но ще боледуваш и ще си заразен. Може и да го изкараш като хрема за два дни неистина, но може и да стигнеш до респиратор в болница, а от там шанса за оцеляване не е никак голям. Това, че си боледувал вече не ти гарантира нищо повече от по-големи шансове, но всичко е индивидуално и зависи от конкретното ти моментно състояние.
  • 33 Антимилиционер

    4 3 Отговор

    До коментар #31 от "Ваксиниран1403":

    Като изчезнат антителата от пишман ваксината, прекаралите болестта са в 100 пъти по-изгодна позиция от теб, защото ти вече си практически неваксиниран, а те са. Затова преболедувалите не умират

    Коментиран от #34

  • 34 Ваксиниран1403

    1 3 Отговор

    До коментар #33 от "Антимилиционер":

    Не е вярно това, че не умират, а само, че това се случва изключително рядко. Вероятността за по-тежко повторно боледуване е малка, но не е нулева. Зависи и от моментното състояние на човека при повторното заразяване. Нямам никакво намерение да позволя антителата ми да спаднат въобще. За ще се реваксинирам периодични непрекъснато, а няма да боледувам периодично и да разчитам на това, че няма да е тежко. Вече си чакам четвъртата доза и следваща година ще си я сложа без грам съмнение или колебание.
  • 35 оня с магарето

    1 3 Отговор
    да не предозираме с поредната доза. и пак ще са "безплатни" дозите купени от държавата с пари на данъкоплатците!?
  • 36 Прав сте!

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "αλφάβητο":

    Но целта е да бъдат убедени че всички в необходимостта от нова ваксина - модифицирана ;) - и поредна нова доза! И така, до края на света! Както се пееше в оня стар бг сериал
  • 37 Хари хари

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Ваксиниран1403":

    До Ком. 31,много вярваш на мееддиите, истината нея казват, на никой не му пука за народа, дори и на лекарите, който е не ваксиниран и влезна в болницата и гледат да го уттрре... Т, да угодят на ЕС, пускат много кослород и хората уммиирррат. И пишат ууммрр.. От ковид ЕС това иска, във Австрия се разболяват вакс. И едвам се оправят, някой си отиват, по добре да няма вакс. По леко минава