Last news in Fakti

13 Декември, 2021 11:41 4 367 19

Влезе в сила задължителната ваксинация за хората над 60 години

  • гърция-
  • коронавирус-
  • ваксина-
  • пандемия-
  • омикрон

Въпреки протестите в последните дни правителството в Атина не промени задължителния характер на ваксината

Влезе в сила задължителната ваксинация за хората над 60 години - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

От днес в Гърция - задължително ваксиниране на хората над 60 години. Ще се налагат глоби и хората няма да имат достъп до обществени места.

Анулират се сертификатите на ваксиниранираните на възраст над 60 години, ако не си поставят бустерна доза. Вече нямат достъп до обществени места и работа без антигенен тест поне два пъти на седмица. За всеки месец се глобяват със 100 евро.

Въпреки протестите в последните дни правителството не промени задължителния характер на ваксината.

В същото време Анастасиос Ексадактилос, председател на лекарския съюз в Гърция, коментира пред медиите, че и тази мярка няма да доведе до желания резултат.

Специалистът посочи, че от 600 000 неваксинирани граждани над 60 години едва 88 хиляди са се записали за поставяне на първа доза от ваксината.

Председателят на болничните лекари в Атина - Матина Пагони, смята, че задължителна ще стане и четвъртата доза в скоро време поради силната активност на варианта "Омикрон".

Досега в Гърция са регистрирани 5 случая на заразени с Омикрон – 3 на остров Крит и 2 - в Атина.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    66 1 Отговор
    Това е ФАШИЗЪМ .... ВИЖТЕ КАКВО СТАВА В ГЕРМАНИЯ, МЕЖДУ ДРУГОТО ,ИМАШЕ ГОЛЕМИ ПРОТЕСТИ СРЕЩУ ТОЗИ ГЕНОЦИД В ПОЧИВНИТЕ ДНИ ,ВЪПРЕКИ ЛОКДАУНА ЗА НЕВАКСАНИТЕ, ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА СПОМЕНАХА САМО ..протести!!!! А вижте какво правят ,,Ваксинираните се аплодират, тези, които не са, трябва да обясняват защо не са“, добави той, отбелязвайки, че подобно отношение „трябва да вдигне тревога“ за хората, които са за задължителните ваксини.

    Story описва също как властите в Германия пускат ленти за китки, за да пазаруват хората, като на тези, които не са се съобразили правилно, като са били наръгани и спазват други правила, им е забранено да могат да пазаруват „в множество магазини“. ФАШИЗЪМ!!!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 КОТарАК

    42 0 Отговор
    те и без това пак свършиха парите ...опитват се да уморят пенсионерите / надяват се на Русия да инвестира в тях , да почнат пак със сиртакито
  • 4 Майна

    75 1 Отговор
    В Германия ИЗДЕВАТЕЛСТВАТ НАД ДЕЦАТА ..Всеки ден трябва да влезнат в училище като обяснят ИНЖЕКТИРАНИ ли са и ако не са тези мъничета трябва да дадат ,,ОБЯСНЕНИЕ,, защо!!!!! ИЗРОДИ, ИЗРОДИ!!!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Лейка

    2 56 Отговор
    Факти бг, с уважение към вас. Пишете дали можем да ползваме трета ваксина и тук в България. Много хора искат и не успяват. Пак ли ще бъдем погледни и първи по ...

    Коментиран от #10, #12, #13

  • 8 Анонимен

    53 0 Отговор
    Възрастова дискриминация, а 60г. дори не са пенсионери, а работещи хора.
  • 9 2121

    43 2 Отговор
    ФАШИЗЪМ!!!Това могат гейБрюксел ,тъпите сащ/32 пола, джендъри, лесбийки, гейове, ЛГБТ.И Гърция се повлече ,по глупавия акъл на Урсула фон дер Лайен/язък за акушерството, което е завършила;това не е висше образование ,а средно специалноот 2 години учене/.Рядко се среща толкова глупава жена след Екатерина Захариева/Външен Министър на България,която не знаеше, кой е проф.Балабанов и кой е Академик Балан/.Та, на въпроса за ваксините-ще оживеем и без тях.Когато започнат да предават Богу дух млади стари ,деца от месеци след ваксинация до 2-3 години,не мисля ,че някой ще може да предотврати това нещастие.Проверете,какво съдържат Западните ваксини/графенов оксид/.Проверете в "облака"където информациятя не може да се изтрие, какво е "графенов оксид"и всичко си идва на мястото.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 2856

    37 0 Отговор
    Какъв Омикрон, какви допълнителни дози! Нали няма никаква смъртност, а само драдскане на гърлото като симптом. за драскане в гърлото ли ще се слагат инжекции? Кажете какво работи съпругът на Урсула фон дер Лайен, а ние сам ще преценим има ли конфликт на интереси.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 1100

    33 2 Отговор
    Фашизъм!!!Тези,които знаят какво е фашизъм/изкючвам евреите,които измислиха холокост,а/не са живи.Чрез вредните ваксини,всички гърци в последствие,ще ритнат камбаната.Но открай време гръцките комунисти,не мислят за хората,които не са комунисти/90% не са комунисти/.Решили са да затрият деца, възрастни, болни, недъгави,за да живеят те-партийците.Мисля ,че в Православна България,това няма да се случи.Българите,след векове лъжа и измама не вярват на нищо.Това ги спасява от вредните ваксини,а Корона вирусът ще мине и замине.Кураж българи, без ваксини, запазете живота си!
  • 17 Геро

    22 0 Отговор
    Гърция е васална страна с огромен външен дълг и ще прави, каквото и се нареди! Да се готвим и ние, защото теглим заеми, за да подкрепяме икономиката, а все нови щамове ни сервират! Влязохме в дългова спирала, а и светло бъдеще не ни чака с въвеждането на еврото!
    Апропо, дали има някаква връзка с това, че гърците скачаха за щяло и нещяло по стачки и демонстрации, а като ги вакснаха повечето и се кротнаха?!

    Коментиран от #18

  • 18 Голяма работа

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Геро":

    240% дълг спрямо БВП. Ние сме само 25%. А са много по-добре от нас.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.