Last news in Fakti

24 Февруари, 2022 12:13 4 642 4

Тези храни намаляват желанието за сладко

  • диетоложка-
  • закуска-
  • сладко-
  • желание

Експерти обясниха, че желанието да се яде сладко може да се появи поради неправилно хранене или диета

Тези храни намаляват желанието за сладко - 1
Снимка: Shutterstock

Диетолозите посочиха храни, които намаляват желанието за сладко и помагат да не качвате килограми. Съветите им са цитирани от Eat This, Not That.

Експертите обясниха, че желанието да се яде сладко може да се появи поради неправилно хранене или диета. Диетоложката Ейми Гудсън отбеляза, че едно от условията за намаляване на консумацията на захар е обилната и здравословна закуска. Според нея е добре да започнете деня с омлет със зеленчуци и пълнозърнест препечен хляб или с овесени ядки с плодове и ядки.

За храненето през целия ден Гудсън съветва да избирате храни, богати на фибри и протеини. Включете сирене и плодове, кисело мляко и горски плодове, говеждо месо, гранола и дори парче препечен хляб с фъстъчено масло с високо съдържание на фибри, съветва диетоложката.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грульо

    4 0 Отговор
    Сладките храни най-много намаляват желанието за сладко. :D
  • 2 Един шофьор

    2 1 Отговор
    Първо се пие 100гр ракия на екс за да предупредиш организма че следва буря, хапваш и продължаваш да пиеш от това пиене дето има най много.
  • 3 Чук и Гек

    3 0 Отговор
    Бе, като си гладен, купуваш една кутия фафли и ги изяждаш накрак! Когато си се подхранил с 3 пържоли, 2 телета, 4 прасета, 5 котлета и 10-15 омлета, изяждаш 1 ябълка за десерт и си спокоен!
  • 4 Ътйт

    2 0 Отговор
    Млякото пълно с фибри палачовци